Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, mám na vás takovou prosbu. Jsem po císaři predcastne narozena holčička s váhou 1770g a 45cm… musela jít prostě ven brzy kvůli mém zdravotním problémům hodnoty nízké. Už tu jsme od soboty. Já propuštěna ale na pokoji matek. Až bude možné půjde s holčičkou na roaming pokoj a chci se zeptat jestli už to někdo měl? A za jak dlouho šel třeba domu? Malá Teda měla žloutenku. Což děti mívají. Tak jen nějaký tady sestřička říkala že když by jedla dobře a na váze dobře pribivala tak je to dobrý což ona papa vím první týden děti ubývají ale ona už přestala a teď kvůli žloutence každé 2 hodky papa. Jinak je zdravá
@Ann000 zkusenosti nemam osobni, ale chci Te povzbudit
Urcite Te v nemocnici napadaji ruzne veci, jsi unavena, vsechno je nove, atd, ale to bude dobre, neboj se, a ted je pro vas nejlepe tam chvili byt, nez male odezni zloutenka a nez doktori reknou ze muzete jit. Az budes mit malou u sebe na pokoji, zas to bude o kousek lepsi. Zkusenosti ruznych maminek se asi budou lisit, nekdo muze byt v porodnici jen 2 tydny, nekdo dele, urcite je dulezite jak miminko pribyva a jak se mu celkove dari. Drzim palce ![]()
Záleží jaké jsou v dané porodnici podmínky pro propuštění. To by ti měli říct. Syn se narodil 34+4 a 14dni jsem tam s ním byla- byl na mediálu a osmý den šel za mnou na pokoj. On ale měl tu žloutenku špatnou a stále se mu vracela… Záleží na celkovém stavu dítěte..
Rodila jsem ve stejném těhotenskem týdnu. Já byla první 3 dny na JIP kvůli krvácení a hned, co mi propustili z JIP, tak jsem už měla malou u sebe. Domů jsme šli po 8 dnech, malá měla silnou žloutenku, musela na fototerapii a nechtěla jíst.
Ale malá měla už lehce přes 2kg, tak nebyl problém, aby nás pustili.
Měla jsem nedonošence dva - 33+0 a 34+0tt - oba ale měli přes dvě kila. Obecně se odpovědět nedá. Záleží na celkovém stavu dítěte.
Domů půjdete až dosáhne propouštěcí váhy, tu má každá porodnice jinak nastavenou, u nás to bylo 2300g. Dítě musí jíst samo, jedno jestli um nebo mm, musí přibírat a nesmí mít zdravotní komplikace.
Musíš se zeptat na podmibky propuštění u vas v porodnici. Tyden mas dobry to ma většina stejný a to je 36+0 a s vahou je to různé u nás je to 2200g. Semnou na pokoji byla maminka co rodila stejne jako ty, holcicka mela 1800g a posteli ji za 10 dní. Neměla zloutenku, přibrala, jedla a celkově byla naprosto v pořádku.
Ráda bych jen podotkla, že samotná váha nemůže být důvodem pro prodlužování pobytu v nemocnici.
Ja vim, ze jsem jizliva, ale hlavne to svoje dite jednou neuc pravopis
Jinak hodne stesti a neboj se ptat sester a lekaru.
Míra 38cm, váha 1225g
Záleží jak mimčo pribírá a jestli nenastali nějaké dalsi zdravotní komplikace
Jinak propouštění po 6 měsících kvůli zápalu plic, jinak by po necelých 3 měsících šla domů.
Musí mimčo splňovat hlavně tu váhu kolem od 2000-2500g a zdravotní způsobylost. Každé dítko je jiné…
@Ann000 Kluk 36+0 cca 2 kg při narození. Domů jsme šli pp deseti dnech. Porodnice chtěla nakonec 2300 g na propuštění. A ukončení 37. týdne. Ale žlutý byl jen hraničně, stačilo dávat na sluníčko. Ale každá porodnice to má jinak. Znám děti, co šly domů ani ne dvěmi kg. Jinak syn pak v porodnici ty poslední dny přibýval denně 70 g. Takže pokud budou chtít nějakou váhu, tak se neboj. Já když jsem slyšela, kolik musí přibrat, tak jsem se bála, že tam budeme přes měsíc. Ale ta váha šla po pár dnech strašně rychle nahoru, i když to že začátku tak nevypadalo. Tak držím palce, aby holčička taky hezky přibývala a byla zdravá.
Pokud bude dobre pit (a pribirat na vaze) (a zbavi se te zloutenky) mate vyhrano a muzete balit ![]()
Ja osobme rodila dvojcata naroz 36tt ale rustova restrikce in utero a jeden nechtel pit (skoncil se sondou do briska) a mel vice problemu - byli jsme cca 20dni.
V porodnici byla maminka rodila 32tt dvojcata-holcicky, obe holky ukazkove pily, takze vypadaly, ze se lepe adaptuji nez moji kluci narozeny pozdejsi tt…
Obecne bych rekla, ze holcicky jsou vetsi bojovnice 😀 Drzim palce
, dodnes si pamatuji ten stres ![]()