Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám na mysli antikoncepci po porodu, šestinedělí.. jen by mě zajímalo, jestli ji předepíše automaticky nebo bych ji mohla případně odmítnout..?
Co to je za otázku? Tak snad když řekneš, že ji napsat nechceš, tak ti ji doktor cpát nebude, ne? A i kdyby ti ji cpal, tak ji brát nemusíš. Copak je to povinný? ![]()
Můj se ptá, jestli chci. Nevidím důvod, proč bys nemohla odmítnou. Při nejhorším prostě recept hodíš do koše ![]()
@Monyszek píše:
Mám na mysli antikoncepci po porodu, šestinedělí.. jen by mě zajímalo, jestli ji předepíše automaticky nebo bych ji mohla případně odmítnout..?
Jestli kojis tak ti ji tezko predepise.
@Dojcanis píše:
Jestli kojis tak ti ji tezko predepise.
Jsou antikoncepce, který se berou i při kojení.
@Monyszek myslíš jako v rámci zamezení přílišného rozrůstání populace, že by byla po porodu povinná?
Není, no. Mě se vždycky doktor po šestinedělí zeptal, jestli ji chci, já řekla že ne a nazdar
@Monyszek píše:
nebo bych ji mohla případně odmítnout..?
promin, ale tohle me pobavilo ![]()
Samozřejmě můžeš odmítnout, co je to za otázku ![]()
Po prvním porodu se mě dr. ptal, jestli chci předepsat (já řekla ne) a po druhém (jiný doktor) už se ani neptal.
@PetraJ píše:
Jsou antikoncepce, který se berou i při kojení.
Tak ja pred tydnem byla na gynde s tim ze chci prasky a ona na me koukala sestricka jak kdybych spadla z Marsu. A durazne mi rekla ze kdyz kojim, ze mi zad nou nepredepise. Jinak ted na to koukam taky..Jsou nejaky specialni..Tak to se omlouvam.
Já antikoncepci nikdy nebrala, doktor mi ji už ani necpe. A nebude určitě ani tobě, neboj ![]()
@Dojcanis - tak ses měla zeptat doktorky a ne sestřičky. Hele, nechodíš náhodou na stejnou gyndu jako já? Tam je sestra taky chytřejší než doktorka. ![]()
@Dojcanis píše:
Tak ja pred tydnem byla na gynde s tim ze chci prasky a ona na me koukala sestricka jak kdybych spadla z Marsu. A durazne mi rekla ze kdyz kojim, ze mi zad nou nepredepise. Jinak ted na to koukam taky..Jsou nejaky specialni..Tak to se omlouvam.
Tak to je divné, to by snad měla vědět, ne??? Je to Cerazette, beru ho už dlouho, začla jsem u kojení asi po 3 měsících od porodu a beru doteď, i když nekojím, vyhovuje mi. Je v tom nějaký rozvíl ve hormonech, myslím něco jako že je jednosložková a užívání je rozdílné, bere se to každý den, není tam tam sedmidenní pauza.
@Monyszek Odmítnout, to nejde - porušíš vyhlášku o redukci početí
Když ji odmítneš, bude ji doktor do tebe rvat násilím.
To jsou zase dotazy ![]()