Přední dětská sedačka na kolo - máte někdo?

10.5.16 13:12

přední dětská sedačka na kolo máte někdo?

Ahoj potřebovala bych doporučit nějakou přední sedačku na kolo. Pokud s tím máte někdo nějaké zkušenosti napište prosím pro i proti ráda si to přečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30
10.5.16 14:58

My máme, dcera má 20měsíců, je to drobek, takže zatím dobré, ale přijde mi to spíše na menší děti, zachvíli mi její hlava s přilbou bude zavazet.. a taky musím při šlapání dávat kolena docela od sebe, takže na kratší poježdění dobrý, ale na celodenní výlet asi nic moc.. Ale zas je s ní dobrá komunikace, může zvonit na zvonek, vidí dobře na cestu a moc se jí to líbí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.16 17:40

@Leňur můžete mi prosím napsat co to máte za značku. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
10.5.16 17:45

Nezadouci prispevek.- napisu ti, proc bych do toho nesla. Zatizenim predni napravy vyrazne zmensis ovladatelnost kola - vyzkouseno s brasnami. Zadni ti akorat prida drinu, ale s prednim se o hodne hur ridi.

My teda mame vozik, prijde mi praktictejsi i bezpecnejsi nez obe verze sedacek, ale to je asi o pocitu, v tom se nazory lisi. V kazdem pripade, kdybych chtela sedacku, volila bych zadni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.16 17:51

@Pudloslava Jenže já mám pánské kolo a s tím že to při náklonu s dítětem nebude moc stabilní měla bych problém s nasedáním a slézáním s kola. Nebo myslíš že by to nebyl problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
11.5.16 06:22
@sedmikráska70 píše:
@Pudloslava Jenže já mám pánské kolo a s tím že to při náklonu s dítětem nebude moc stabilní měla bych problém s nasedáním a slézáním s kola. Nebo myslíš že by to nebyl problém?

taky mam panske kolo. ja jsem s brasnami vepredu mela predevsim problem zatacet pri jizde, nasedani ani tak nevadilo. pak byl problem to kolo tahnout pres vymoly, treba vytlacit na chodnik pres obrubnik.

my jsme zvolili vozicek, protoze:

1. bezpecnost za jizdy - sama jsem z kola uz taky spadla. Kdyz mas vozicek a spadne ti kolo, vozicek se neprevrati, je tam kloub.
  2. kdyz ti dite usne, tak nemuzes kolo se sedackou jen tak nekde oprit a jit si dat limcu, to nemuzes riskovat, kola proste padaj.
  3. Bezpecnost na silnici v pripade nehody - lidi mivaji z vozicku blby pocit, ale dite je v nem chranene pomerne masivnimi trubkami ze vsech stran. Kdyz si predstavim primy naraz auta do vozicku nebo sedacky, prijde mi vozicek lepsi. Zrejme je mozna rizikovejsi prejizdeni krizovatek, protoze sestava je delsi. Zase si zvolis vozicek v nejake inteligentni barve (rozumej cerveny), mas praporek, vezmes si reflexni vestu a pri dodrzovani pravidel snad riziko, ze te nekdo skoli minimalizujes. nekteri ridici proste cyklistu nevidi.

ale zase sedacka je takova instantnejsi, lehci, mensi, nevim, jak snadno se nasadi, ale vozicek se musi do auta skladat. Se sedackou projedes uzsi stezky. vozicek je urcite nachylnejsi na poruchy, kazdej za par let opravuje loziska v kolech, muzes s nim pichnout. zase ho na dovolene snadno premenis na kocarek… kazdy ma neco do sebe.
Vlastne jsem si mockrat rikala, ze by bylo sikovne mit oboje.

diskuse je o sedacce vepredu vs vzadu, tak jsem jen psala, ze bych si ji urcite dala dozadu kvuli riditelnosti kola. a mozna i proto, aby decku neletal bordel do oci, sama si na kolo beru kvuli tobu brejle, ale decka je nesnasej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.16 11:51

@Pudloslava Já teda vyzkouším tu zadní ale jak budu nasedat, jsu zvyklá přehazovat nohu přes sedátko, no snad to nějak vymyslím. Jinak to chcu hlavně tak 40km projíždění celodení výlety zatím neplánujem. A díky za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
11.5.16 21:03
@sedmikráska70 píše:
@Pudloslava Já teda vyzkouším tu zadní ale jak budu nasedat, jsu zvyklá přehazovat nohu přes sedátko, no snad to nějak vymyslím. Jinak to chcu hlavně tak 40km projíždění celodení výlety zatím neplánujem. A díky za informace.

40 Km je pro tebe jen tak projíždění? tO SEŠ BORKA :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.16 06:48

@Pudloslava No dávala jsem to přes den ale tedˇ po porodu to bude chvilku trvat než se dostanu do kondice. Ale dík potěšilas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí