Predni zub

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
15.3.22 12:56

predni zub

Zdravim, je mi 17let, a co se tyka zubu tak je mam v pohode, zdrave, bohuzel se mi stala takova nehoda, a spadl jsem z kola, a vyrazil si kompletne predni zub, zub se mi zlomil na nekolik kousicku, a v puse mi zustal jen koren a 1mm kousicek zubu, takze to nevypada vubec dobre, byl jsem u zubare a ten mi rekl ze bud mi udela implantat za 25tisic, a nebo korunku za 16 tisic, a ja jakoz to student si toho vubec nemohu dovolit, mam celkem problem jit mezi lidi, a rodice na to taky nemaji, chybi mi presne ten zub jak jsou ty dva predni, tak jeden z nich, mozna to prehanim ze nechci mezi lidi, ale citim se fakt blbe.. myslite si ze je to takova katastrofa? Citim se blbe protoze vim jaky lidi maji nazor na to kdyz nekdo nema zuby, a u prednich je to snad nejhorsi, pri mluveni to je videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.3.22 13:06

Moje babička si nějakým způsobem vyrazila zub asi před pěti lety. Taky jedničku. Nechtěla utrácet za korunku a nechala si udělat nějaký zub, co si vloží na to místo a takovými malými háčky upevní za jiné zuby :think: vůbec netuším, jak se tomu říká. Ale děda je bez jednoho zubu takto už od mého dětství. :think: doma si ty zuby nedávají ale když jdou ven, tak si je vezmou :think:

• Citovat
  • Upravit
37113
15.3.22 13:09

Zuby jsou drahá sranda no, leda jít na brigádu a šetřit. Jinak jsi v dost blbem věku no, to se na vzhled kouká nejvíc a věřím že to není příjemné. Osobně bych si z toho nic nedělala, nikomu se neposmivala ani si nemyslela nic zlého, to se prostě stává, syn si taky vyrazil přední zub, akorát je o 10 let mladší než ty, tak vzhled ještě tak moc neřeší a zub mu casem sám doroste. Můžeš se ještě poptat někde po okolí, jestli ti někdo neudělá zub levněji, ale i tak to zadarmo nebude no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
15.3.22 13:13

To je blbý, takže jediný řešení je brigáda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.3.22 13:29

Korunka za 16 je teda docela darda, mě jí dělali za 5 plus čištění kanálků asi 2k. Zkus si obvolat jiné kliniky/zubaře v okolí, za kolik by to udělali. A šetři nebo se poptej na splátky. Protože ve tvém věku fakt být dlouho bez zubu není nic moc, sníží ti to zbytečně sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
15.3.22 13:55

Zkus se zeptat na levnější variantu (na pojišťovnu), jaké jsou a nejsou možnosti. Můžeš obvolat více zubařů v okolí, ať máš cenovou představu.
https://www.vitalia.cz/…y-a-nahrady/
v tomhle článku píšou o úhradách za náhrady od roku 2022-
Krom jiného tam píší:
Další novinkou je to, že pojišťovny budou více zohledňovat věk. Na vyšší úhrady proto dosáhnou děti a mladí do 18 let. V tomto věkovém limitu pojišťovny například uhradí plnou cenu korunky estetické plášťové fazetované kompozitním plastem, zatímco dospělým na tuto korunku pojišťovna přispěje 300 korunami a zbytek si doplatí.

Takže se od pana doktora nenech zbytečně odírat. Můžeš se také zeptat na pojišťovně - u lékaře si napiš o jaké typy korunek přesně jde a pak si zajdi na pojišťovnu ověřit ceny.

Jinak být tebou, zkus to vyřešit do těch 18, budeš to mít zřejmě levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.3.22 14:02
@Kriss Tina píše:
Zuby jsou drahá sranda no, leda jít na brigádu a šetřit. Jinak jsi v dost blbem věku no, to se na vzhled kouká nejvíc a věřím že to není příjemné. Osobně bych si z toho nic nedělala, nikomu se neposmivala ani si nemyslela nic zlého, to se prostě stává, syn si taky vyrazil přední zub, akorát je o 10 let mladší než ty, tak vzhled ještě tak moc neřeší a zub mu casem sám doroste. Můžeš se ještě poptat někde po okolí, jestli ti někdo neudělá zub levněji, ale i tak to zadarmo nebude no.

Zub mu časem sám doroste? :think:

• Citovat
  • Upravit
37113
15.3.22 14:20
@mackA159 píše:
Zub mu časem sám doroste? :think:

Synovi jo, ten si vyrazil mléčný, zakladateli už asi ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
15.3.22 14:28
@Anonymní píše:
Moje babička si nějakým způsobem vyrazila zub asi před pěti lety. Taky jedničku. Nechtěla utrácet za korunku a nechala si udělat nějaký zub, co si vloží na to místo a takovými malými háčky upevní za jiné zuby :think: vůbec netuším, jak se tomu říká. Ale děda je bez jednoho zubu takto už od mého dětství. :think: doma si ty zuby nedávají ale když jdou ven, tak si je vezmou :think:

Ano, to je asi nejlevnější náhrada předního zubu. Je to sice jen taková atrapa a provizorium, ale pořád lepší, než tam mít díru. Navíc, pokud tam tu díru budeš mít dlouho, tak se ti do mezery mohou sklonit sousední zuby a spodní ti také do ní může vylézt. Toto provizorní křidélko ti alespoň tomu zabrání, pokud ho budeš nosit. Nejlepší by bylo nechat si na ten kořen udělat kořenovou nástavbu, dokud neshnije, a pak na to hned korunku. To je zřejmě za těch 16 tisíc. Jdi na brigádu a našetři si na to. Bez předního zubu vypadáš jako socka a až budeš hledat zaměstnání, tak to také může být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
15.3.22 14:32
@Mar__tanka1983 píše:
Zkus se zeptat na levnější variantu (na pojišťovnu), jaké jsou a nejsou možnosti. Můžeš obvolat více zubařů v okolí, ať máš cenovou představu.
https://www.vitalia.cz/…y-a-nahrady/
v tomhle článku píšou o úhradách za náhrady od roku 2022-
Krom jiného tam píší:
Další novinkou je to, že pojišťovny budou více zohledňovat věk. Na vyšší úhrady proto dosáhnou děti a mladí do 18 let. V tomto věkovém limitu pojišťovny například uhradí plnou cenu korunky estetické plášťové fazetované kompozitním plastem, zatímco dospělým na tuto korunku pojišťovna přispěje 300 korunami a zbytek si doplatí.

Takže se od pana doktora nenech zbytečně odírat. Můžeš se také zeptat na pojišťovně - u lékaře si napiš o jaké typy korunek přesně jde a pak si zajdi na pojišťovnu ověřit ceny.

Jinak být tebou, zkus to vyřešit do těch 18, budeš to mít zřejmě levnější.

Na pojišťovnu již nikdo korunky nedělá nebo jen staří zubaři v penzi. Takže těžko bude někde hledat někoho levnějšího. Navíc tady nebude potřeba jen korunka, ale i kořenová náslavba a předtím i léčení zubu. Vzhledem k cenám v Praze mi za to všechno cena 16 tisíc připadá spíš ještě nízká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
15.3.22 14:45

@Da12 nevím, no, i na vzp to píšou:
https://www.vzp.cz/…i-pojistovna?…

to, že spousta zubařů dělá dražší věci a nechá si je pořádně zaplatit, neznamená, že neexistují alternativy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
15.3.22 14:55

Jinak tedy, zakladateli, chybějící jednička je fakt průšvih, i za cenu řešit to půjčkou (rodiče), jakoukoliv brigádou, prodejem všeho zbytného, prostě jakkoliv to zařídit, udělej to. Jinak seš okamžitě zaškatulkován jako nějakej pobuda, bezdomovec, feťák…
Dočasně můžeš všude, kde to jde, řešit rouškou, přecijen není na tom nic divného, spousta lidí ji nosí všude…ještě možná pořádným knírem :lol: než splašíš peníze na opravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.3.22 15:37
@Kriss Tina píše:
Synovi jo, ten si vyrazil mléčný, zakladateli už asi ne :mrgreen:

Já si říkala že už jsem něco prosvihla :lol:

• Citovat
  • Upravit
1641
15.3.22 15:47

Nech si dát implantát a jdi na brigádu. Pokud jsi chodil k zubari pravidelně a zná tě, mohl by ti to dát na splátky. Nebo vaši nějakou pujcku a ty to budeš splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák