Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dievcata ,, prosim vas poradte mi .. beriem prednison uz od aprila.. chcem otehotniet a bojim sa ze sa nam to nepodari.. zacinam mat vedlajsie ucinky.. suche oci, zvyseny mužsky hormon..padanie vlasov.. boze dokedy to budem musiet jest aby som otehotnela velmi chceme dietatko..Monika
Dievcata ,, prosim vas poradte mi .. beriem prednison uz od aprila.. chcem otehotniet a bojim sa ze sa nam to nepodari.. zacinam mat vedlajsie ucinky.. suche oci, zvyseny mužsky hormon..padanie vlasov.. boze dokedy to budem musiet jest aby som otehotnela velmi chceme dietatko..Monika
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,je pravidlem, že při užívání Prednisonu se oběví tzv. ,,měsíčkový obličej" ?
Ahoj v loni v kvetnu mi zjistili nemoc miastenia gravis
a predpasali mi prednison 20 a zhruba po 2 mesicich sem zacala dost pribirat .. doufam jen ze az mi zacnou lek snizovat tak i vaha pujde dolu …
Ahoj, já už prednison beru půl roku, zjistili mi ulcerozní kolitidu, a za posledni 3 až 4 měsíce jsem přibrala skoro 10 kilo, je to hrozné ale doktor mě ujistil že jakmile to přestanu brat, že by se to mělo začít upravovat. Jenže jak to tak vypadá tak prednison budu ještě nějakou dobu brat
prý se to musí pomalu snižovat, zatím jsem na dávce že střídám 10-0-0 obden s 5-0-0, takže minimálně ještě měsíc a půl ho budu brat, ne-li víc ![]()
Ahoj ja zacla na 20 a bribrala sem 15 kg… pak mi to sniizili na 10 a konecne na 5 a uz sem zhodila behem dvou mesicu 3 kyla … tak snad to pujde dal ddolu … a to ho budu braat jeste hodne dlou ale behem 3ch let bych se mela zbaviit jak prednisonu tak i vsechn ostatnich leku … tak drzim palce at je to dobry
…
Ahoj, já beru prednison čtvrtým měsícem a budu ho brát ještě asi měsíc. Ze začátku jsem brala dost vysoké dávky, ale dohromady jsem nepřibrala ani 5 kilo a měsíčkovitý obličej mám hodně výrazný. Jinak mě prvních pár týdnů trápila slabost nohou, poslední dobou naštěstí ustupuje. Chtěla jsem se zeptat, jestli na někoho působí prednison z psychické stránky, často mívám výbuchy smíchu, což sem před užíváním prednisonu neměla. Když jsem ho ale brala před několika lety, měla jsem naopak deprese…
Ano jsem hodne naladova .. .. obcas se rozcili a ani nevim proc a zacnu brecet a tak je to nekdy fakt na zabiti ![]()
..
.. .. u me se mesickovi oblicej neobjevil … jen to pribrani a ty nalady ..
Ahojky, já beru Prednison od prosince. Už jsem přibrala 4 kg a občas mám i svalovou slabost. Začátkem ledna jsem byla se synem 3 dny v nemocnici a nějak jsem úplně pozapomněla užívat Prednison. Hormony se mi totálně zbláznily, manžel se málem odstěhovat:-)) Naštěstí se asi po týdnu opětovného užívání zase hodily do klidu:-)
Moje tříletá dcera ho bere kvůli astmatickým záchvatům. Když se k tříleté pubertě přidají hormony, je pak na zabití. ![]()
hmmm.. tak to je divne.. ja mam bohuzial roztrousenou sklerozu takze s Prednisonom mam skusenosti docela casto uz od 14tky
ked som to brala ako dieta prvykrat bolo to moc zle takze davky vysoke a postupne sa to znizovalo.. ja som si to tiez vtedy znizovala potajomky rychlejsie ako som mala predsa som bola v puberte a najdolezitejsi bol vyzor nie zdravie.. chjo.. ja som prave naopak hrozne schudla bola som kost a koza no hlavu som zato mala ako balon.. ale ked som to dobrala a moj stav sa zlepsil tak sa vsetko vratilo do povodneho stavu.. zalezi na tom ake vysoke su davky.. mam 4 mesacnu holcicku a brala som ho cele tehu 5 mg kazdy den.. a aj v tom tehotenstve s prednisonom som pribrala len 5 kg tak neviem no ![]()
Prednison nepatří do skupiny imunosupresiv. Neuvádějte zde prosím lidi v omyl. Imunosupresiva jsou naopak léky na podporu imunity.
Ahoj, ja beru Prednison necele 2 mesice a bohuzel mam jiz podruhe mykozu ;( Jinak zatim zadne jine nezadouci ucinku nastesti nepozoruji