Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vážená, Vy jste tak blbá, že kdyby se za blbost platilo, byla by z Vás milionářka.
Takže, existují dva typy léků, které mají snižovat závažnost a trvání relapsů v RS:
imunosupresiva, steroidy. Glutokortikoidy patří mezi steroidy. Ne mezi imunosupresiva. Děkuji s pozdravem,
Karel ![]()
je hrozne inteligentne hadat sa tu kvoli „Prednisonu“
a este k tomu urazat
ako male deti…
Napsala jsem pragmatickou informaci s vytazkem z oficialnich zdroju. Nebudu tu na urazky a dalsi informace pana Karla reagovat. S leky s imunosupresivnim ucinkem mam zkusenosti osobni a take zdravotni vzdelani, i proto se mi zdalo solidni tady puvodne zareagovat a uvest dle meho nazoru informaci na pravou miru, ale jsou uzivatele , co postradaji slusnost a na to nemam naladu. xlenushkox klidne se optejte, preji vsem slusnym uzivatelum dobry den. A sbohem.
Napsala jsem pragmatickou informaci s vytazkem z oficialnich zdroju. Nebudu tu na urazky a dalsi informace pana Karla reagovat. S leky s imunosupresivnim ucinkem mam zkusenosti osobni a take zdravotni vzdelani, i proto se mi zdalo vhodne tady puvodne zareagovat a uvest dle meho nazoru informaci na pravou miru, ale jsou uzivatele , co postradaji slusnost a na to nemam naladu. xlenushkox klidne se optejte, preji vsem slusnym uzivatelum dobry den. A sbohem.
Dobrý den, celých 24 let jsem nebyla pořádně nemocná a nyní, když se 2 roky s manželem snažíme o mimi, vyplulo na povrch spoustu nemocí. Jedna a snad ta nejhlavnější je, že si dle krev. vyš. tvořím protilátky proti Annexinu (co je to? nikdo mi to dosud pořádně nevysvětlil) a mám předepsáno 5mg denně Prednison. Nyní sanujeme s gynekologem záněty, na které trpím již dlouhých 10let, jelikož mám rozsáhlý vřídek na čípku. Do toho beru Ofloxin, jelikož mám zánět močových cest a čeká mě vyš. na podezření hypothyreozy a kompletní vyš. na hematologii, kvůli tomu Annexinu. Tudíž Prednison, Ofloxin, Entizol - lze vůbec tyto léky kombinovat, aby mě to nepoložilo? Díky za odpověď. Šárka
V Motole jsme na reprodukci podstoupili veškerá vyš. vč. spermiogramu, postkoitálního testu, HSG-RTG - vše naprosto v pořádku.
Ahoj, psala jsem tu asi před 5 měsíci a konečně se na mě usmálo štěstí a od minulého týdne neberu už žádný prednison. Možná je to i tím, že jsem změnila doktora (původní jen sliboval vysadit a nic se nedělo). Takže po tom týdnu co ho už neberu, mám za sebou první kilo dolů, doufám že to tak rychle půjde i dál, jinak celkově jsem za toho 3/4 roku užívání prednisonu přibrala 15 kg.
A přeji i vám ostatním brzké uzdravení nebo aspoň zlepšení zdrav. potíží ![]()
Ahoooj holky, máte některá zkušenosti s braním a dávkováním Prednisonu u IVF, chtěl a jsem jen porovnat zkušenosti pár holek, jak dlouho před IVF to začít brát…
Jsem před KETEM darovaných vajíček.
Díky za příspěvky ![]()
@pampulička píše:
Ahoooj holky, máte některá zkušenosti s braním a dávkováním Prednisonu u IVF, chtěl a jsem jen porovnat zkušenosti pár holek, jak dlouho před IVF to začít brát…
Jsem před KETEM darovaných vajíček.
Díky za příspěvky
AHOJ, JÁ MAM VELKÉ ZKUŠENOSTI, BYLA MI ZJIŠTĚNA POZ. BUNĚČNÁ IMUNITA PROTI SPERMATU A EMBRYU, U PRVNÍHO IVF JSEM HO BRALA ASI DVA MĚSÍCE PŘEDEM, PLUS CHRÁNĚNÝ STYK A PAK BĚHEM TĚHU DO CCA 15TÝDNE, BRALA JSEM JEDNU TABL. DENNĚ, V TĚHU PAK 0,5TABLETY… POVEDLO SE, NYNÍ JDU DO DRUHÉHO KETU A OPĚT JEJ BERU…
HODNĚ ŠTĚSTÍ
JO A DLE MÝCH INFO SE PREDNISON SMÍ BRÁT PŮL ROKU, PAK JE TŘEBA VYSADIT NA 6-8TÝDNŮ A PAK ZNOVA PŘED IVF NEBO KETEM NASADIT ZHRUBA 6-8TÝDNŮ PŘEDEM… JE TO BĚH NA DLOUHOU TRAŤ
@pampulička aby měl prednison u ivf smysl musí se začít užívat minimálně 4 týdny před plánovaným ET/KET
Brala jsem prednison asi půl roku kvůli alopecii. Nejdříve celkem vysoké dávky a postupně sem je snižovala. NEPŘIBRALA JSEM a jedla jsem normálně tak jak sem byla zviklá…takže to je asi u každého individuální. Spíš by mě zajímalo jak je to po vysazení… mám pocit že jsem teď měsíc po vysazení prednisonu pořád nervózní a protivná navíc mi vlasy začali opět padat…nemá někdo podobné zkušenosti po vysazení prednisonu? ![]()
Ahoj chtěla sem se zeptat, od malička mám atopický ekzém, posledních 5 let sem byla v klidovým stadiu a od minulýho týdne se to šíleně zhoršilo a horší se to den ode dne.Byla jsem dnes u paní doktorky a napsala mi Prednison 20.Masti a Xyzal nějak nezabíral. Máte někdo zkušenosti s léčbou ekzému Prednisonem? Nevím co mám čekat a docela po přečtení ostatních příspěvků se toho bojím. Mám brát 1 tabletu ráno.
Díky moc
Ahoj,
pročítám diskusi, protože můj psík bere necelý týden Prednison, zlepšil se o 100%, tak snad vyléčíme i ten nádor, reaguji na toto proto, že těch léků máš moc a mám zkušennost se zánětem močových cest, 20 let mě v tom lékaři nechali koupat, pak jsem pomalu začala vyřazovat ze stravy závadné potraviny a dva roky jsem jedla maso, kořenová zelenina (upečené) s rýží, jsem z chronických potíží s močovými cestami venku hlavně díky tepelně upravené petrželi, ta tyhle potíže umí léčit, jen je potřeba se poradit s odborníkem nebo si to prostudovat, protože dlouhodobé užívání petržele vyčerpává zásoby draslíku v těle, ze zkušennosti vím, že je zdraví lepší řešit komplexně a ne jen s lékaři, doporučuji psychosomatiku a k nezaplacení je dobrá bylinkářka, protože poradí a je cenově dostupná pro každého, přeju hodně štěstí
Jak dlouho se může používat Prednison 20?.Moje žena měla pemphigoid a užívá již 3 měsíce prednison 20,který je prý velice nebezpečný. Bude moci jít někdy na slunce?
jirka
Dobry den byla mi zjistena Sarkoidoza na plicich a dostal jsem Prednison 20. Po dobu jednoho mesice 1-1-0 a pak 1-0-0. Netrpim zadnou alergii ani astmatem ani jine leky neuzivam a jsem jinak zdravy clovek. Je ma lecba spravna? Nejsem zastancem kourit konopi, ale urcite by se stim dalo „LECIT“ mnoho nemoci a ne cpat do sebe takove prasky ktere maji vedlejsi ucinky a neleci pricinu. Dekuji za odpoved
Vy neuvadejte lidi v omyl a drive, nez budte mit chut napsat podobny prispevek, si prectete odborne informace.
Vizte z informaci o leku : 5.1. Farmakodynamické vlastnosti
Prednizon je syntetický glukokortikoid… Terapeuticky se využívá především jeho účinků antiflogistických, antifibroplastických, antiedematózních, antialergických, imunosupresivních a antiproliferativních.
Definice - IMUNOSUPRESIVA: Látky, které potlačují funkce imunitního systému; patří do několika chemických skupin. Ve farmakoterapii mají stále vzrůstající úlohu. Imunosupresiva lze dělit do několika skupin: a) Glukokortikoidy, b) Antiproliferační látky (některá cytostatika), c) Látky vázající se na imunofiliny (ciclosporin, takrolimus aj.), d) Ostatní imunosupresiva. Hlavní indikace podávání imunosupresiv: 1) Potlačení patologické imunitní reakce při autoimunních chorobách; 2) Potlačení imunitní reakce při transplantaci orgánů; 3) Potlačení reakce při transplantaci kostní dřeně; 4) Potlačení tvorby protilátek proti Rh-faktoru u matky Rh-negativní po porodu Rh-pozitivního dítěte. Léčba imunosupresivy bývá dlouhodobá, při použití cytostatik se používají mnohem nižší dávky než při léčbě protinádorové.