Prednison a vedlejší učinky, beru ho tri dny a už se objevily

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Marketa365
23.4.12 09:01

Vy neuvadejte lidi v omyl a drive, nez budte mit chut napsat podobny prispevek, si prectete odborne informace.

Vizte z informaci o leku : 5.1. Farmakodynamické vlastnosti
Prednizon je syntetický glukokortikoid… Terapeuticky se využívá především jeho účinků antiflogistických, antifibroplastických, antiedematózních, antialergických, imunosupresivních a antiproliferativních.

Definice - IMUNOSUPRESIVA: Látky, které potlačují funkce imunitního systému; patří do několika chemických skupin. Ve farmakoterapii mají stále vzrůstající úlohu. Imunosupresiva lze dělit do několika skupin: a) Glukokortikoi­dy, b) Antiproliferační látky (některá cytostatika), c) Látky vá­zající se na imunofiliny (ciclosporin, takrolimus aj.), d) Ostatní imunosupresiva. Hlavní indikace podávání imunosupresiv: 1) Potlačení patolo­gické imunitní reakce při autoimunních chorobách; 2) Potlačení imu­nitní reakce při transplantaci orgánů; 3) Potlačení reakce při trans­plantaci kostní dřeně; 4) Potlačení tvorby protilátek proti Rh-faktoru u matky Rh-negativní po porodu Rh-pozitivního dítěte. Léčba imu­nosupresivy bývá dlouhodobá, při použití cytostatik se používají mnohem nižší dávky než při léčbě protinádorové.

• Citovat
  • Upravit
lmmmm
23.4.12 18:50

Vážená, Vy jste tak blbá, že kdyby se za blbost platilo, byla by z Vás milionářka.
Takže, existují dva typy léků, které mají snižovat závažnost a trvání relapsů v RS:
imunosupresiva, steroidy. Glutokortikoidy patří mezi steroidy. Ne mezi imunosupresiva. Děkuji s pozdravem,
Karel :)

• Citovat
  • Upravit
3890
24.4.12 11:49

je hrozne inteligentne hadat sa tu kvoli „Prednisonu“ :roll: a este k tomu urazat :roll: ako male deti…

• ja sa na to kvoli vam opytam svojej neurolozky :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marketa365
25.4.12 03:31

Napsala jsem pragmatickou informaci s vytazkem z oficialnich zdroju. Nebudu tu na urazky a dalsi informace pana Karla reagovat. S leky s imunosupresivnim ucinkem mam zkusenosti osobni a take zdravotni vzdelani, i proto se mi zdalo solidni tady puvodne zareagovat a uvest dle meho nazoru informaci na pravou miru, ale jsou uzivatele , co postradaji slusnost a na to nemam naladu. xlenushkox klidne se optejte, preji vsem slusnym uzivatelum dobry den. A sbohem.

• Citovat
  • Upravit
Marketa365
25.4.12 03:40

..............

Napsala jsem pragmatickou informaci s vytazkem z oficialnich zdroju. Nebudu tu na urazky a dalsi informace pana Karla reagovat. S leky s imunosupresivnim ucinkem mam zkusenosti osobni a take zdravotni vzdelani, i proto se mi zdalo vhodne tady puvodne zareagovat a uvest dle meho nazoru informaci na pravou miru, ale jsou uzivatele , co postradaji slusnost a na to nemam naladu. xlenushkox klidne se optejte, preji vsem slusnym uzivatelum dobry den. A sbohem.

• Citovat
  • Upravit
Carineckaaa
3.7.12 10:04

Prednison 5

Dobrý den, celých 24 let jsem nebyla pořádně nemocná a nyní, když se 2 roky s manželem snažíme o mimi, vyplulo na povrch spoustu nemocí. Jedna a snad ta nejhlavnější je, že si dle krev. vyš. tvořím protilátky proti Annexinu (co je to? nikdo mi to dosud pořádně nevysvětlil) a mám předepsáno 5mg denně Prednison. Nyní sanujeme s gynekologem záněty, na které trpím již dlouhých 10let, jelikož mám rozsáhlý vřídek na čípku. Do toho beru Ofloxin, jelikož mám zánět močových cest a čeká mě vyš. na podezření hypothyreozy a kompletní vyš. na hematologii, kvůli tomu Annexinu. Tudíž Prednison, Ofloxin, Entizol - lze vůbec tyto léky kombinovat, aby mě to nepoložilo? Díky za odpověď. Šárka
V Motole jsme na reprodukci podstoupili veškerá vyš. vč. spermiogramu, postkoitálního testu, HSG-RTG - vše naprosto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Pettulle06
31.7.12 22:54

Ahoj, psala jsem tu asi před 5 měsíci a konečně se na mě usmálo štěstí a od minulého týdne neberu už žádný prednison. Možná je to i tím, že jsem změnila doktora (původní jen sliboval vysadit a nic se nedělo). Takže po tom týdnu co ho už neberu, mám za sebou první kilo dolů, doufám že to tak rychle půjde i dál, jinak celkově jsem za toho 3/4 roku užívání prednisonu přibrala 15 kg.
A přeji i vám ostatním brzké uzdravení nebo aspoň zlepšení zdrav. potíží :)

• Citovat
  • Upravit
11.1.13 08:33

Prednison

Ahoooj holky, máte některá zkušenosti s braním a dávkováním Prednisonu u IVF, chtěl a jsem jen porovnat zkušenosti pár holek, jak dlouho před IVF to začít brát…
Jsem před KETEM darovaných vajíček.
Díky za příspěvky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
11.1.13 11:35
@pampulička píše:
Ahoooj holky, máte některá zkušenosti s braním a dávkováním Prednisonu u IVF, chtěl a jsem jen porovnat zkušenosti pár holek, jak dlouho před IVF to začít brát…
Jsem před KETEM darovaných vajíček.
Díky za příspěvky :lol:

AHOJ, JÁ MAM VELKÉ ZKUŠENOSTI, BYLA MI ZJIŠTĚNA POZ. BUNĚČNÁ IMUNITA PROTI SPERMATU A EMBRYU, U PRVNÍHO IVF JSEM HO BRALA ASI DVA MĚSÍCE PŘEDEM, PLUS CHRÁNĚNÝ STYK A PAK BĚHEM TĚHU DO CCA 15TÝDNE, BRALA JSEM JEDNU TABL. DENNĚ, V TĚHU PAK 0,5TABLETY… POVEDLO SE, NYNÍ JDU DO DRUHÉHO KETU A OPĚT JEJ BERU…
HODNĚ ŠTĚSTÍ
JO A DLE MÝCH INFO SE PREDNISON SMÍ BRÁT PŮL ROKU, PAK JE TŘEBA VYSADIT NA 6-8TÝDNŮ A PAK ZNOVA PŘED IVF NEBO KETEM NASADIT ZHRUBA 6-8TÝDNŮ PŘEDEM… JE TO BĚH NA DLOUHOU TRAŤ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
11.1.13 19:57

@pampulička aby měl prednison u ivf smysl musí se začít užívat minimálně 4 týdny před plánovaným ET/KET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bablbín
15.5.13 22:34

Prednison

Brala jsem prednison asi půl roku kvůli alopecii. Nejdříve celkem vysoké dávky a postupně sem je snižovala. NEPŘIBRALA JSEM a jedla jsem normálně tak jak sem byla zviklá…takže to je asi u každého individuální. Spíš by mě zajímalo jak je to po vysazení… mám pocit že jsem teď měsíc po vysazení prednisonu pořád nervózní a protivná navíc mi vlasy začali opět padat…nemá někdo podobné zkušenosti po vysazení prednisonu? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
SLÁVKA 1807
16.5.13 11:06

PREDNISON A EKZÉM

Ahoj chtěla sem se zeptat, od malička mám atopický ekzém, posledních 5 let sem byla v klidovým stadiu a od minulýho týdne se to šíleně zhoršilo a horší se to den ode dne.Byla jsem dnes u paní doktorky a napsala mi Prednison 20.Masti a Xyzal nějak nezabíral. Máte někdo zkušenosti s léčbou ekzému Prednisonem? Nevím co mám čekat a docela po přečtení ostatních příspěvků se toho bojím. Mám brát 1 tabletu ráno.
Díky moc

• Citovat
  • Upravit
19.7.13 15:26

pro Carineckaaa

Ahoj,
pročítám diskusi, protože můj psík bere necelý týden Prednison, zlepšil se o 100%, tak snad vyléčíme i ten nádor, reaguji na toto proto, že těch léků máš moc a mám zkušennost se zánětem močových cest, 20 let mě v tom lékaři nechali koupat, pak jsem pomalu začala vyřazovat ze stravy závadné potraviny a dva roky jsem jedla maso, kořenová zelenina (upečené) s rýží, jsem z chronických potíží s močovými cestami venku hlavně díky tepelně upravené petrželi, ta tyhle potíže umí léčit, jen je potřeba se poradit s odborníkem nebo si to prostudovat, protože dlouhodobé užívání petržele vyčerpává zásoby draslíku v těle, ze zkušennosti vím, že je zdraví lepší řešit komplexně a ne jen s lékaři, doporučuji psychosomatiku a k nezaplacení je dobrá bylinkářka, protože poradí a je cenově dostupná pro každého, přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jirkasV.
5.10.13 14:14

prednison

Jak dlouho se může používat Prednison 20?.Moje žena měla pemphigoid a užívá již 3 měsíce prednison 20,který je prý velice nebezpečný. Bude moci jít někdy na slunce?
 jirka

• Citovat
  • Upravit
1
30.5.17 23:59

Prednison

Dobry den byla mi zjistena Sarkoidoza na plicich a dostal jsem Prednison 20. Po dobu jednoho mesice 1-1-0 a pak 1-0-0. Netrpim zadnou alergii ani astmatem ani jine leky neuzivam a jsem jinak zdravy clovek. Je ma lecba spravna? Nejsem zastancem kourit konopi, ale urcite by se stim dalo „LECIT“ mnoho nemoci a ne cpat do sebe takove prasky ktere maji vedlejsi ucinky a neleci pricinu. Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí