Předporodní kurzy ano či ne

714
25.5.08 12:00

Předporodní kurzy ano či ne

Holky, poraďte mi prosím. Jsem ve 24TT a je to moje první. Před pár týdny jsem se chtěla přihlásit v Plzni na předporodní kurz, ale na všechny co jsem volala mi řekli, že je nás letos hodně a že mají plno. Tak jsem si to sehnala na dvdčku - taky se to jmenuje předporodní kurz. Myslíte si, že to stačí aspoň takhle, když je všude plno? Jsou ty kurzy nějak extra důležitý? Zase bych to nerada podcenila. :? Jo a nevíte, jestli je tu někde diskuse na jména miminek? Nějak se s manželem nemůžeme shodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
25.5.08 12:59

Ahoj,

na predporodni kurz jsem chodila a nicmco noveho jsem se tam nedozvedela. Prostuduj Emimi a budes chytrejsi nez PA!! :lol: :lol: :lol: Diskuzi ohledne jmen je tu urcite hned nekolik, jen popatrej!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.5.08 17:07

Já myslím že DVD stačí. A kurzy bych za extra důležitý nepovažovala, mam dvě děti a na kurzu sem nikdy nebyla a normálně sem porodila a vychovávám je…

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
25.5.08 17:55

Vesno a kde jsi všude byla??
Já chodila do Hobitu, jinak se dělají tuším i na lochotíně a taky v mulačově porodnici, i když bys tam třeba nerodila, potom Tveret, Těhulka…

Jinak, porodíš bez nich, to je jasné :D

Jediné co, že tě naučí to dýchání, ale to ti při porodu PA taky řekne 8)
Pro mě to spíš bylo fajn, že jsem se dostala mezi maminy a mohla se na ledacos zeptat…

• Citovat
  • Upravit
2069
25.5.08 18:11

na predporodni priprave jsem byla a byla jsem dost rada - zalezi asi na tom, co uz vis - ja jsem v tu dobu nemela jedinou kamaradku s miminkem, nemela jsem si s kym popovidat o tom, jak vypada porod…

Nechapu teda, jak ti muze diskuse o jmenech pomoct s vyberem jmena pro tveho potomka, ale jukni sem, je to skvele inspirativni!

http://www.mvcr.cz/…t/index.html :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
25.5.08 19:21

Ahoj,dvd určitě stačí.Já se na kursu naučila sice dýchat a i jiné věci,ale nakonec jsem využila jen to dýchání!Když máš rodit,tak dnes ti personál vše ochotně poradí!A leckdy i trochu něco jiného!R. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21725
25.5.08 19:56

ahoj, tak já se přidávám k holkám a taky si mylsím, že DVD, knížky a emimino úplně stačí. já jsem enchodila na předporodní kurzy, jenom ze začátku na těhu cvičení. tam se teda probralo taky dost věcí, ale bylo to psíš o tom popovídat si a probrat, co koho aktuálně trápí. pak jsem akle lehla s rizikovým a měla k dispozici net a knížky. a bylo to v pohodě. já jsem při porodu ani dýchání moc neřešila - ono všechno načtené se jaksi z hlavy vykouřilo ;-) ale PA v pohodě poradila a pomohla.
spíš bych ti fakt doporučila nějaké to těhu cvičení - kondička je hodně důležitá. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.5.08 20:55

Podle mě je DVD lepší, než nic. Mě osobně teda čím více jsem věděla, tím méně jsem z porodu a toho potom měla strach, ale to je individuální. Co se týče dýchání, myslím, že to bohužel není tak, že Ti PA řekne a ty to hned pochopíš a vše bude OK. Ale myslím, že v každé porodnici nabízejí takové ty předporodní kursy zdarma, u nás to vždy byly „jen“ čtyři hodiny až těsně před porodem, tam bys určitě měla zajít, ať vidíš, jak to v té porodnici chodí.
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
25.5.08 21:08

Ahoj,
já na předporodní kurzy chodila až na dva poslední, a kdybych nechodila, porodila bych úplně stejně. Nacvičovali jsme dýchání a úlevové polohy (bylo to tak 1-2 měsíce před porodem), u porodu jsem si nevzpomněla ani na zbla.
Pak nám pustili porod na videu - :roll: , myslím, že i to bylo zbytečné a spíš stresující, no a pak se tatínci učili chovat panenku.
Jediné, co se mi na předpor. kurzech líbilo, byl dopis, který dostávali všichni tatínci, jakože mimino jim píše :D

Možná by se i u Vás dala sehnat PA (třeba přes gynekologa), se kterou by ses mohla jednorázově sejít třeba na hodinu a probrat s ní všechno, na co se chceš zeptat.
Já to měla taky tak, neplatila jsem jí moc a ta hodina mi dala mnohem víc než předporodní kurzy, kde je spousta dalších lidí. Zeptala jsem se jí na názor na okolní porodnice, probrala i to, co bych se před ostatními styděla, tohle bylo přínosné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.5.08 21:13

Ahoj,

chodila jsem na těhu cvičení + kurz a bylo to supr, nešlo tam jen o porod, ale učili jsme se tam i polohy při kojení, pečovat o miminko, pečovat o sebe po porodu ( koupele, obklady na prsa adt. ) a v porodnici to bylo, jako když to najdu. Pak sestřičky říkali mojí Mudře, že jsem šikovná prvorodička :) takže já rozhodně doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
25.5.08 21:25

ahojky,
já nechodila. Nejspíš proto, že bydlíme na vsi a vše bylo docela daleko, pro mě vlastně nedostupné, když jsem se nechtěla celý den mlátit někde buse.
Info.. jsem sbírala hlavně tady, knihy.
Občas jsem se doma protáhla. Při porodu jsem měla štěstí na PA a celkově personál byl fajn.

Hodně štěstí u porodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
26.5.08 08:57

ja nechodila, ptz se mi nikam nechtelo - a zvladla jsem to taky v pohode :) spis je to asi fajn, ze tam pokecas s holkama, co jsou na tom stejne jak ty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
26.5.08 13:14

Já chodila na cvičení + kurs a pomohlo mi to hodně. Hlavně v tom, nebát se porodu a začít se na něj těšit :-) Naučila jsem se tam dýchat a fakt jsem neměla strach, protože jsem zhruba tušila, do čeho jdu. A taky jsem si tam našla kamarádky a pak tu nebyla tak izolovaná, protože jsme řešily stejné problémy a měly stejné potřeby :-) Přátelství nám vydrželo doposud a letos jedeme s dětma už na 4. společnou dovolenou …
DVD určitě lepší než nic, hodně záleží na tom, jakou máš povahu. Někdo nemusí chodit nikam a je v pohodě a já bych se asi zbláznila, kdybych toho neměla dopředu tolik zjištěno :-(

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
27.5.08 14:09

ahoj Vesno, chtěla bych se zeptat kde se dá sehnat DVD s předporodním kurzem, musím až do porodu ležet, takže na kurz můžu zapomenout a dvd by mohlo být skvělé řešení.
díky
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
27.5.08 14:19

Ahoj ja som chodila na kurzy predporodnej pripravy…no chodilo nas tam vtedy mozno 5 alebo 6…to samo o sebe hovorí, že až tak veľmi veľký význam to nemá. Ja som sa tam naučila dýchať, učili nás ako tlačiť, preberali sme jednotlivé pôrodné doby (i keď mi to bolo nanic, rodila som cisárskym…žiadne kontrakcie som ani nemala), Pre mňa to bolo prospešné možno len v tom, že som si dva krát do týždňa pocvičila…a tak ma bolel menej chrbát, menej opuchali nohy…a tak. A samozrejme mohla som si vymienať skúsenosti, rady…s inými mamičkami v očakávaní… :D A to sa dá samozrejme aj iným spôsobom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze