Preeklampsie a problém otěhotnět

Anonymní
18.10.16 11:00

Preeklampsie a problém otěhotnět

Zdravím, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti těch, který si tím prošly. Před třemi lety u mě byla zjištěna preeklampsie. Rodila jsem císařským řezem a dcera s váhou 1080 g a 36 cm. Chtěla jsem se zeptat jak se vám chtělo do druhého dítěte. My s přítelem už přemýšlíme o druhém, ale já se bojím, že se to bude opakovat. Zkoušíme to delší dobu, ale stále nic. Bojím se, že moje tělo už tohle nedá. Šlo vám otěhotnět napodruhé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.10.16 11:01

Čekám čtvrté, u prvního jsme měla to co ty, u žádného dalšího těhotenství nebyly problémy, prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 11:02

A otěhotněla jsem pokaždé na poprvé, jen ještě k tvému dotazu, otázka je, jestli tvůj strach není tak velký, že vlastně těhotná být nechceš..ještě anonym

• Citovat
  • Upravit
5235
18.10.16 11:09

První syn byl taky předčasně kvůli preeklampsii císařem. U druhého jsem otěhotněla asi do půl roku po vysazení antikoncepce a vše bylo v pohodě, ale porod opět císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.10.16 11:18
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti těch, který si tím prošly. Před třemi lety u mě byla zjištěna preeklampsie. Rodila jsem císařským řezem a dcera s váhou 1080 g a 36 cm. Chtěla jsem se zeptat jak se vám chtělo do druhého dítěte. My s přítelem už přemýšlíme o druhém, ale já se bojím, že se to bude opakovat. Zkoušíme to delší dobu, ale stále nic. Bojím se, že moje tělo už tohle nedá. Šlo vám otěhotnět napodruhé?

Mám známé, kdy těhu muselo být pro preeklampsii ukončeno v 26tt - holčička přežila a je relativně zdravá. Ti dva se žařeki, že už to nebudou podruhé riskovat, ale po dlouhé době si to rozmysleli. Paní taky mezi tím hodně zhubla :palec: U druhého dítěte už byly problémy mnohem menší, stačily léky na tlak a paní porodila sekcí v termínu zdravé dítě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
18.10.16 11:38

První syn se narodil v 35 tt kvůli preeklampsii akutní sekcí. Druhý syn se plánovaně povedl na třetí pokus. Celé těhu jsem byla hlídaná v Genettu a brala anopyrin. Syn se narodil donošený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
18.10.16 12:55

S dcerou jsem měla preeklampsii a narodila se o 3 týdny dříve, je v pořádku. Také jsem nechtěla jít do druhého dítka, ale příroda to chtěla jinak. Zatím je vše v pořádku, jen jsem více hlídaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
18.10.16 13:06

Prvni preeklampsie, porod v 38+1, druhe dite na prvni pokus, preeklampsie nebyla, jen vysoky krevni tlak, byla js hodne hlidana a brala preventivne leky. Porod 39+2 vyvolanim kvuli vysokemu tlaku. Pres termin pry nenechavaji. Ted cekam treti, 26 tyden, zatím tlak ukazkový, zaplatila jsem si na genetice v prvnim trimestru screening na preeklapsii a pry maji zachytnost 90%.. Vysel mi negativni tak jsem klidnejsi a doufam tentokrat ve spontalni porod bez vyvolani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.10.16 13:52

První těhotenství preeklampsie, akutní sc v 35+4, druhé těhotenstvé po 4 letech snažení, opět pree a akutní sekce v 36+0. Oba kluci jsou v pořádku. Na to, že se narodili o měsíc dřív, byli oba velký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
18.10.16 15:28

První těhotenství preeklampsie. Otěhotněla jsem bez problému a hlídaná víc nejsem, ani žádné léky nemám. V rámci screeningu v prvním trimestru mi dělali i preeklampsii a vyšlo to negativně (sice si myslím, že tam nezapočítali to, že jsem jí už prodělala). Spíš mám problém s nízkým tlakem, tak doufám, že za nějaký čas prudce nevyletí nahoru jako minule. Pokud dítě chcete, ale máš obavy, tak to prober s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí