Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nevím, jestli už tady to téma někde je, ale můj dotaz zní. Podle doktora a utz mi prý poběhla ovulace 4 dny zpátky. Chtěla jsem si to ověřit podle BT, ale musím se přiznat, že ji neměřím pravidelně. Těsně po MS jsem si měřila BT asi 5 dní, kde byla v průměru 36,5 - 36,6, pak jsem se na to vykašlala, včera mi doktor potvrdil, že ovulace proběhla v sobotu, tak jsem si to dneska zkusila změřit, ale teplota byla 36,3. Tak teď nevím, čemu věřit. Měl to taky tak někdo? Čemu věřit víc, UTZ a nebo BT? Ještě bych chtěla říct, že včera večer jsem měla bolesti na pravé straně v podbříšku, ale doktor mi říkal, že ovulace probhěla z levé strany. Tak a teď babo raď
![]()
No, kdyby tam bylo pravidelne mereni, tam ta krivka by mohla napovedet… nahodne, obcasne mereni neni relevantni udaj…
Tak já se neměřím ale co vím tak po ovulce teplota na tři může klesnout
Ver te bolesti…teplota je hodne nizka a na uhnizdovani je jeste brzo. Odecti si 14 dni od terminu predpokladane menstruace ( jestli ji mas pravidelne) a budes vedet priblizne datum ovulace. Ja nejvice verim hlenu - BT mi to pak potvrdi…ale to uz je pozde…protoze to potrvrdi az 3 dny po.
Holky vážně moc děkuji za odpovědi
. Uvidíme co z toho bude, už jsem psala i do jiné skupinky, jestli může BT ovlivnit i dva ibalginy brány asi ve 3 hod. ráno a teplotu jsem měřila v 6:20. Jestli ty ibalginy mají vliv na snížení BT. A nebo to může být i špatným teploměrem, je fakt, že už je 5 let starý a ani jednou nebyla vyměněná baterka ![]()