Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat a zajímal by mě váš názor. Je mi 18 let, můj přítel je o 5 let starší. Máme své bydlení a slušný příjem. Jsem ještě studentka a mám rok do maturity, ale rozhodli jsme se, že bychom chtěli miminko, musím mít co nejdříve, ze zdravotních důvodů. Myslíte si, že se to dá zvládnout? Ve škole mám opravdu dobrý průměr, nemusím se ani učit, tak škola není pro mě překážkou. Ale máme takový problém již 3 měsíce se o to znažíme a pořád nic. MS mám pravidelný přesně 28/ dní. Poradíte mi prosím kdy a jak nejlíp. Nebo něco co by napomohlo otěhotnět. Jinak já i on jsme zdraví, co se týče plodnosti). Děkuji
No nevím, ten rok by se snad dalo počkat, ne? Vlastně to aní není rok, stačí půl roku.
My už do toho chceme jít, jsme si 100 % jisti, ale nějak se nám nedaří..
@PetrVesely píše:
Jen do toho jdi!
Cheme jít, ale nedaří se.
Máme dobrý příjem, já mám rok do maturity… takže on má dobrý příjem a tebe pak bude moct vyhodit s holým zadkem?
No, nevím jaké zdravotní důvody máš, že to nemůže počkat do maturity. Trochu mne udivuje, že se snažíte a ty se teprve teď zamyslis nad tím, zda to zvládneš.
@nikolazz píše:
Cheme jít, ale nedaří se.
Hlavní je se nesnažit
@nikolazz 3 měsíce nejsou žádná doba:-) chce to trpělivost:-) vím, že je to těžké, ale je to tak..
Pokud si chceš jistá, kdy je nejlepší doba, tak můžeš použít ovulační testy a nebo začít měřit teplotu:-)
Prosím tě, tři měsíce není žádný čas. dala bych tomu ještě přirozeně půl roku a pak to případně nějak řešila.
@radkka píše:
Máme dobrý příjem, já mám rok do maturity… takže on má dobrý příjem a tebe pak bude moct vyhodit s holým zadkem?
I já mám příjem, ted brígádu a mám našetřeno, kdyby mě chtěl vyhodit, tak proč by chtěl se mnou miminko? Ale za každý názor jsem ráda. Děkuji.
@radkka Proč ten pesimismus? Většina žen počítá s tím, že když budou na mateřské, tak je bude alespoň rámcově živit partner…
Pokud se tvůj přítel rozhodnul udělat dítě osmnáctiletý studentce s nedokončenou školou, tak si strč mezi kolena korunu a neotacej se k němu zády. Rozumný zodpovědný chlap by ti totiž vysvětlil, že nejdřív maturu, pak dítě.