Dítě v 18 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
16.10.16 12:59

@Nimie děkuji, snad vydrží, naštěstí žádné dotace nebereme, takže nemusíme být na tomto systému dotací závislí ;) A jak to myslíš pryč? Jsme doma, když obča nutně potřebujem jet, máme přátelé, rodinu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.10.16 13:01
@Barush píše:
@mroe Co konkrétně znamená uživí? Vyprodukuje dostatek bio potravin pro nás všechny na celý rok a ještě spoustu navíc… takže jestli se ptáš takto tak ano uživí. Pokud se ptáš na to jestli z těch produktů poplatíme i půjčené peníze, tak ne, to manžel bohužel ještě těch pár let bude muset chodit do práce a já prodávat to co vyprodukujeme…

no vidíš, takže je nutné, aby někdo pracoval v tom hrozném finančním světě a živil tu zbylou rodinu, co si doma s láskou pěstuje krůty. A ty si to můžeš dovolit, protože ti někdo dorovnává doma pokladničku. A se základním vzděláním by se i tvému muži jistě plnila mnohem hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 13:01
@truelly píše:
Plný úvazek? Nebo jak budete financovat dětem školu, dojíždění, lyzaky atd.?
:lol: :lol: :lol: učím je doma a na lyžák je nepustí, jelikož nejsou naočkovaní, takže jezdíme lyžovat společně :pankac: :lol: ještě nějaký dotaz k mému soukromému životu? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 13:04

@terinka4444 Dělá se mu se základní školou výborně, tak víš neměli jsme štěstí na rodiče kteří by nám věnovali kus půdy, jaké budou mít jednou naše děti :kytka: A můžu tě ujistit že nic nedorovnává, platíme vše na půl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
16.10.16 13:05

Tak doma jen první stupeň, pak je třeba systém. Proste jsem ti chtěla naznačit že někdo na vstupní investice nemá v osmnácti peníze nebo manžela 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 13:06

Vážené dámy, dikustujte jak je libo, ale místo rad zakladatelkám jen dokola propíráte moji finanční siutaci i soukromý život. Tímto tu svoji diskuzi uzavírám, co jsem zakladatelce chtěla poradit, už jsem poradila :kytka: Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
16.10.16 13:07

@Barush No ale na lyžák se jezdí někdy v 7. nebo 8. třídě a to už je doma stejně učit nemůžeš, že? Když odhlédnu od toho, že děti nemáš očkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 13:08

@truelly už jde i druhý od tohoto roku. Ale tak zakladatelka asi má kde bydlet, navíc bude mít rodičák tak to nevidim tak černě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.10.16 13:08
@Barush píše:
@terinka4444 Dělá se mu se základní školou výborně, tak víš neměli jsme štěstí na rodiče kteří by nám věnovali kus půdy, jaké budou mít jednou naše děti :kytka: A můžu tě ujistit že nic nedorovnává, platíme vše na půl :kytka:

tím dorovnávání jsem myslela to, že ty sama jsi naspala, že vyprodukuješ jídlo a možná trochu nadbytek a na zbytek musí vydělávat manžel.
Už tě vuidím, jak jednou řekneš svým dětem, hele škola na nic, dochodili jste základku( tedy nedochodili, ale naučili jsme se doma učivo základní školy a zvládli jste přezkoušení) tak na zbytek dlabeme, víc k životu nepotřebujete.
Co když nějaké to tvé dítě nebude chtít zůstat v dospělosti farmářem?

A nijak nechci zpochybňovat tvá slova, třeba je tvůj muž ta výjimka potvrzující pravidlo, ale obecně tedy poze s dochozenou základkou žádné zázračně finančně ohodnocené práce nebývají. Uplatnění na pracovním trhu jakbysmet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.10.16 13:09

@Barush
Aby vy jste mohli prodávat předražené Bio = musí někdo chodit do práce a dělat na to, aby si od vás mohl koupit.
Kdyby každý měl farmu a nic jiného nedelal, tak si v pedeli, zač by si u tebe koupili? Jo leda výměnný obchod, ale kacky by si nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 13:11
@Barush píše:
@truelly Bohužel dědictví ne, moje děti už to budou mít naštěstí jednodušší… zajímá tě financování farmy? Víc než co produkujem a v jaké kvalitě?

Vzhledem k tomu, že v daném případě jde především o zabezpečení, tak se moc nedivím ;)

@Barush píše:
Ok, začínám si zvykat že lidé přemýšlí jen „ekonomikou“

Možná pokud poznáš stav, kdy nemáš za co jíst a bydlet, tak to pochopíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.10.16 13:11
@Barush píše:
@truelly už jde i druhý od tohoto roku. Ale tak zakladatelka asi má kde bydlet, navíc bude mít rodičák tak to nevidim tak černě…

a co se hypoteticky stane, když se rozejde se svým přítelem. To k tomu mládí patří, že to co je teď nejtrvalejší a nejkrásnější vztah za rok taky nemusí být pravda. A ona nemá ani tu farmu. Nebude mít nic, k čemu jí bude rodičák? Z toho uživí sebe a dítě? A po rodičáku bude dělat co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 13:12
@Barush píše:
@Nimie děkuji, snad vydrží, naštěstí žádné dotace nebereme, takže nemusíme být na tomto systému dotací závislí ;) A jak to myslíš pryč? Jsme doma,když obča nutně potřebujem jet, máme přátelé, rodinu… :kytka:

Asi osobně očekávám od života víc než mít možnost občas nutně odjet. Ale téměř kdykoliv kamkoliv odjet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 13:14
@Barush píše: :lol: :lol: :lol: učím je doma a na lyžák je nepustí, jelikož nejsou naočkovaní, takže jezdíme lyžovat společně :pankac: :lol: ještě nějaký dotaz k mému soukromému životu? :lol:

Aha, bohužel něco takového jsem čekala. Jak jim poskytneš doma vzdělání, kterého se ti nedostalo bohužel nevím. Tím pádem jsou odsouzeni k tomu, že si buď musí vybudovat něco zcela svého (bez vzdělání) nebo převzít po vás farmu. To mi osobně připadá trošku smutné, ale je to samozřejmě vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 13:14
@Barush píše:
Vážené dámy, dikustujte jak je libo, ale místo rad zakladatelkám jen dokola propíráte moji finanční siutaci i soukromý život. Tímto tu svoji diskuzi uzavírám, co jsem zakladatelce chtěla poradit, už jsem poradila :kytka: Pěkný den

Protože jsi jí sdělila, že SŠ vzdělání je k ničemu a bez něj se úplně v pohodě obejde. A nakonec jak je vidět, tak neobejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí