Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nimie děkuji, snad vydrží, naštěstí žádné dotace nebereme, takže nemusíme být na tomto systému dotací závislí
A jak to myslíš pryč? Jsme doma, když obča nutně potřebujem jet, máme přátelé, rodinu… ![]()
@Barush píše:
@mroe Co konkrétně znamená uživí? Vyprodukuje dostatek bio potravin pro nás všechny na celý rok a ještě spoustu navíc… takže jestli se ptáš takto tak ano uživí. Pokud se ptáš na to jestli z těch produktů poplatíme i půjčené peníze, tak ne, to manžel bohužel ještě těch pár let bude muset chodit do práce a já prodávat to co vyprodukujeme…
no vidíš, takže je nutné, aby někdo pracoval v tom hrozném finančním světě a živil tu zbylou rodinu, co si doma s láskou pěstuje krůty. A ty si to můžeš dovolit, protože ti někdo dorovnává doma pokladničku. A se základním vzděláním by se i tvému muži jistě plnila mnohem hůře.
@truelly píše:
Plný úvazek? Nebo jak budete financovat dětem školu, dojíždění, lyzaky atd.?
@terinka4444 Dělá se mu se základní školou výborně, tak víš neměli jsme štěstí na rodiče kteří by nám věnovali kus půdy, jaké budou mít jednou naše děti
A můžu tě ujistit že nic nedorovnává, platíme vše na půl ![]()
Tak doma jen první stupeň, pak je třeba systém. Proste jsem ti chtěla naznačit že někdo na vstupní investice nemá v osmnácti peníze nebo manžela ![]()
Vážené dámy, dikustujte jak je libo, ale místo rad zakladatelkám jen dokola propíráte moji finanční siutaci i soukromý život. Tímto tu svoji diskuzi uzavírám, co jsem zakladatelce chtěla poradit, už jsem poradila
Pěkný den
@Barush No ale na lyžák se jezdí někdy v 7. nebo 8. třídě a to už je doma stejně učit nemůžeš, že? Když odhlédnu od toho, že děti nemáš očkované.
@truelly už jde i druhý od tohoto roku. Ale tak zakladatelka asi má kde bydlet, navíc bude mít rodičák tak to nevidim tak černě…
@Barush píše:
@terinka4444 Dělá se mu se základní školou výborně, tak víš neměli jsme štěstí na rodiče kteří by nám věnovali kus půdy, jaké budou mít jednou naše dětiA můžu tě ujistit že nic nedorovnává, platíme vše na půl
tím dorovnávání jsem myslela to, že ty sama jsi naspala, že vyprodukuješ jídlo a možná trochu nadbytek a na zbytek musí vydělávat manžel.
Už tě vuidím, jak jednou řekneš svým dětem, hele škola na nic, dochodili jste základku( tedy nedochodili, ale naučili jsme se doma učivo základní školy a zvládli jste přezkoušení) tak na zbytek dlabeme, víc k životu nepotřebujete.
Co když nějaké to tvé dítě nebude chtít zůstat v dospělosti farmářem?
A nijak nechci zpochybňovat tvá slova, třeba je tvůj muž ta výjimka potvrzující pravidlo, ale obecně tedy poze s dochozenou základkou žádné zázračně finančně ohodnocené práce nebývají. Uplatnění na pracovním trhu jakbysmet.
@Barush
Aby vy jste mohli prodávat předražené Bio = musí někdo chodit do práce a dělat na to, aby si od vás mohl koupit.
Kdyby každý měl farmu a nic jiného nedelal, tak si v pedeli, zač by si u tebe koupili? Jo leda výměnný obchod, ale kacky by si nedostala.
@Barush píše:
@truelly Bohužel dědictví ne, moje děti už to budou mít naštěstí jednodušší… zajímá tě financování farmy? Víc než co produkujem a v jaké kvalitě?
Vzhledem k tomu, že v daném případě jde především o zabezpečení, tak se moc nedivím ![]()
@Barush píše:
Ok, začínám si zvykat že lidé přemýšlí jen „ekonomikou“
Možná pokud poznáš stav, kdy nemáš za co jíst a bydlet, tak to pochopíš ![]()
@Barush píše:
@truelly už jde i druhý od tohoto roku. Ale tak zakladatelka asi má kde bydlet, navíc bude mít rodičák tak to nevidim tak černě…
a co se hypoteticky stane, když se rozejde se svým přítelem. To k tomu mládí patří, že to co je teď nejtrvalejší a nejkrásnější vztah za rok taky nemusí být pravda. A ona nemá ani tu farmu. Nebude mít nic, k čemu jí bude rodičák? Z toho uživí sebe a dítě? A po rodičáku bude dělat co?
@Barush píše:
@Nimie děkuji, snad vydrží, naštěstí žádné dotace nebereme, takže nemusíme být na tomto systému dotací závislíA jak to myslíš pryč? Jsme doma,když obča nutně potřebujem jet, máme přátelé, rodinu…
Asi osobně očekávám od života víc než mít možnost občas nutně odjet. Ale téměř kdykoliv kamkoliv odjet ![]()
@Barush píše:![]()
![]()
učím je doma a na lyžák je nepustí, jelikož nejsou naočkovaní, takže jezdíme lyžovat společně
![]()
ještě nějaký dotaz k mému soukromému životu?
Aha, bohužel něco takového jsem čekala. Jak jim poskytneš doma vzdělání, kterého se ti nedostalo bohužel nevím. Tím pádem jsou odsouzeni k tomu, že si buď musí vybudovat něco zcela svého (bez vzdělání) nebo převzít po vás farmu. To mi osobně připadá trošku smutné, ale je to samozřejmě vaše věc.
@Barush píše:
Vážené dámy, dikustujte jak je libo, ale místo rad zakladatelkám jen dokola propíráte moji finanční siutaci i soukromý život. Tímto tu svoji diskuzi uzavírám, co jsem zakladatelce chtěla poradit, už jsem poradilaPěkný den
Protože jsi jí sdělila, že SŠ vzdělání je k ničemu a bez něj se úplně v pohodě obejde. A nakonec jak je vidět, tak neobejde…