Dítě v 18 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35487
16.10.16 12:21
@Barush píše:
@truelly Ještě teda přidám k těm postupným investicím obrovské množství naší práce, manžel je šikovný takže nemá problém postavit králíkárnu, kurník nebo ovčín. Které vypadají jak z katalogu, i když použije jinak nevyužitelný materiál (palety, zbytky plechů atd…)

A ta farma vas vsechny uzivi?
Ona v 18 urcite nebude mit nasetreno vubec nic, takze si muze o investicich nechat tak zdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 12:29

@mroe Co konkrétně znamená uživí? Vyprodukuje dostatek bio potravin pro nás všechny na celý rok a ještě spoustu navíc… takže jestli se ptáš takto tak ano uživí. Pokud se ptáš na to jestli z těch produktů poplatíme i půjčené peníze, tak ne, to manžel bohužel ještě těch pár let bude muset chodit do práce a já prodávat to co vyprodukujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
16.10.16 12:37

@Barush já ti to přeju, ale je tu jedno ale - tohle nemůže dělat každá (každý…). Ne všichni mají k farmaření vztah.

Vzdělání je důležité. To teď nemyslím vysokoškolské zrovna, ale jakékoliv. Třeba vyučení - je obrovský rozdíl mezi vyučeným obkladačem a nevyučeným, který k tomu přišel až po letech… Prostě každé vzdělávání má smysl.

Zakladatelka si taky nějaký styl vzdělávání zvolila. Tak by jej i měla dokončit. Dítě jí to dokončení neusnadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 12:42
@Snilek88 píše:
@radkka Proč ten pesimismus? Většina žen počítá s tím, že když budou na mateřské, tak je bude alespoň rámcově živit partner…

Akorát ty ženy dostanou aspoň nějakou mateřskou (protože aspoň někdy někde pracovaly) a potom se mají kde pohodově zaměstnat, případně mají i něco naspořeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
16.10.16 12:46

@Barush takže majetek manžela, nebo hypoteka? Protože pises, že vzdelani není důležitétak odněkud jdi peníze nebo pozemek na zacayeknmit musela a bez vzdělání sis na něj vydělala jak? A manžel je zemědělec na plný uv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 12:48
@Kelsey píše:
Aha docitam ty její odpovědi, ty si naivní dítě. Nepořizuj si dítě města. Chlap má jen 23r.? To pro mě není dospělý vyzrálý chlap, ale taky ještě pubertalni díte a pokud plánuje udělat dítě jinému Déčku, tak je do pěkný jouda a dál od něj.
Ted je to úžasné, pockej jak začne koloběh kolem dítěte, nervy, nemoci, někteří chlapi to nemusí ustát a ze vztahu natož kluk, kterému ještě teče mléko po brade.
Jaké jsou ty tvé zdravotní důvody? Není náhodou ten důvod snadná propustka k maturitě? Jestli jo dítě ti moc nepomůže, nanejvýš ti to zkomplikuje život.

Asi bych to zas nepřeháněla… ve 23 letech to není pubertální dítě přeci. A ona v 18 už děcko taky není, je to dospělá žena. A v tu chvíli je věk úplně irelevantní, ona nemá adekvátní životní pozici, na věku bych chyby nehledala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 12:51

@vendulaaa nemusí přece jen farmařit, třeba když někoho baví šití a umí to, šije krásné věci a chce to dělat tak mi uniká nějak ten význam…znám pár děti co vylezou např. z kuchaře a stejně neumí ani smažená vejce. Víš, myslím to tak jako že člověk nepotřebuje papír aby se něco naučil dělat… a i ten papír se dá koneckonců získat i s dítětem. Jen určitě bych já nestavěla doktorát a kariéru nad vlastní dítě, teď si vezmi že by zakl. dodělala maturitu, pak šla zodpovědně na výšku, pak by si nuceně odpracovala aspoň nějakou dobu aby měla mateřskou a pak by třeba miminko už nešlo…? Tomu říkám zodpovědnost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.10.16 12:51
@Barush píše: Škola není zas tak důležitá, dá se dodělat kdykoliv i s dítětem/dětma… vzdělání stejně má jen dodat falešný pocit důležitosti dnešním novodobým otrokům, navíc při dnešní úrovni vzdělávacích ústavů není o co stát.
Vlastní dítě je mnohem důležitější, 18 let je věk akorát. Nějaký papír s nápisem maturita tě před smrtí za ruku držet nebude. Tři měsíce je krátká doba, zkus vynechat všechnu chemii - v jídle, drogerii…volný čas trav někde v přírodě. Hodně čerstvého ovoce, zeleniny (nejlépe ze zahrádky)i bylinky - např. meduňka, kontryhel a učitě se brzy zadaří :kytka:

Zajímalo by mě kam půjde pracovat bez maturity. Pokud by měla podnikatelského ducha, tak to taky vypadá trošku jinak a stejně si jí bude muset složitě dodělávat. Jestli dítě v 18 nebo o půl roku později, na tom už opravdu nesejde… ani z toho zdravotního hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.10.16 12:54

Zakladatelko, určitě s miminkem ještě počkej.
Dle mého názoru se zkus poradit se svým lékařem jestli je to opravdu tak špatné a nebo by se dalo ještě 2 roky počkat. V klidu si doděláš maturitu a pak si něco odpracuješ - ze své zkušenosti ti můžu říct, že školu jsem ukončila v půlce 4.ročníku (z osobních důvodů, ale těhotenství to nebylo) a dneska toho trochu lituji. Mám pochybnost, že až si příští rok zažádám o individuální studijní plán, že ho zvládnu i s miminkem :nevim:
Nikdy nemáš jistotu, že otěhotníš následující měsíc (s mužem nám to trvalo skoro rok, oba zdravý a nikdy jsem nebrala HA). Každá budoucí maminka určitě ví popsat ty pocity, že miminko chci ihned a čekání je strašné. Jestli o to miminko vážně stojíte, tak tě jenom tak nepřejde a ten mateřský pud v tobě přetrvá i ty dva roky a alespoň se na něj s přítelem dobře připravíte (:
Miminko není chvilková záležitost, ale je to starost na celý život. Držím palce ať se rozhodneš nejlépe jak je to v této situaci možné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881

Plný úvazek? Nebo jak budete financovat dětem školu, dojíždění, lyzaky atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
@Barush píše:
Popravdě studovala jsem na školách jen kvůli rodičům, kteří mě neustále vnucovali jak je to důležité… Naštěstí jsem natolik inteligentní, že jsem se na to vykašlala abych mohla dělat to co mě baví a naplňuje… mít rodinu, děti, a malou ekologickou farmu… :kytka: :kytka:

No, přeju ti, aby ti to vydrželo. Podmínky jsou na to čím dál horší, zvlášť v našem státě. Ale chápu, že s dotacemi se něco takového provozuje jedna báseň. Já osobně preferuju nebýt závislá na podobném státním systému ;)

@Barush píše:
Moje práce neškodí životnímu prostředí, ani nepodporuje systém, ani nevyužívá levnou práci v číně…navíc jsem svým pánem, můžu trávit času s dětmi kolik jen chci takže si pískám… :pankac:

To moje taky, akorát rozdíl je ve flexibilitě a skutečném množství času. Kdo se vám o tu farmu stará, kdy jste pryč? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 12:56

@truelly Promiň ale nebudu tu veřejně psát takové osobní informace o mé rodině, pokud tě to vážně zajímá (nevím stále z jakého důvodu - potřebuješ návod ohledně financí?) můžu ti to sdělit osobně :mavam: (ale třeba z brigády na farmě když mi bylo sladkých 18 jsem si odnesla nejen peníze, ale i spoustu zkušeností i přátel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12328
16.10.16 12:57

Mně je teďka taky 18 a jsem v 5. měsící :hug: A už teď se neskutečně těším, až svou princeznu poprvé uvidím živě :srdce: Pokud máš zázemí, příjem a seš si jistá, že to zvládneš, tak bych se nebála a šla do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.10.16 12:59

@Nimie děkuji, snad vydrží, naštěstí žádné dotace nebereme, takže nemusíme být na tomto systému dotací závislí ;) A jak to myslíš pryč? Jsme doma, když obča nutně potřebujem jet, máme přátelé, rodinu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.10.16 13:01
@Barush píše:
@mroe Co konkrétně znamená uživí? Vyprodukuje dostatek bio potravin pro nás všechny na celý rok a ještě spoustu navíc… takže jestli se ptáš takto tak ano uživí. Pokud se ptáš na to jestli z těch produktů poplatíme i půjčené peníze, tak ne, to manžel bohužel ještě těch pár let bude muset chodit do práce a já prodávat to co vyprodukujeme…

no vidíš, takže je nutné, aby někdo pracoval v tom hrozném finančním světě a živil tu zbylou rodinu, co si doma s láskou pěstuje krůty. A ty si to můžeš dovolit, protože ti někdo dorovnává doma pokladničku. A se základním vzděláním by se i tvému muži jistě plnila mnohem hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí