Nepravidelná MS po dobrání HA

4132
15.10.16 06:26

Nepravidelná MS po dobrání HA

Všechny zdravím :mavam: mám taky dotaz, vím, že se to tu určitě probíralo ale je moc zdlouhavé se procitat všemi diskuzemi. Tak něco o mě, je mi čerstvých 26 let, 10 let jsem brala HA yadine, nizkohormonalni. V srpnu jsem vysadila, přišla ms jeste po HA a další cyklus uz nepřišel. Těhotná nejsem, byla jsem po 13 dnech zpoždění na gynde, dal mi vyvolávací injekci (uz je to 4 dny a ms pořad nikde)… :( tak bych se chtěla zeptat zda ma někdo zkušenosti jak po ms „nahodit“ cyklus. Příští rok jaro/léto - nebo spis jak to půjde by jsme se chtěli snažit o mimi.. ;) Moc děkuji za všechny rady!! :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46
15.10.16 06:47

Tak jak nahodit cyklus neporadím :lol: Jen má osobní zkušenost - po vysazení HA (brala jsem jen půl roku) jsem dostala první ms až po 60 dnech. Nikam na vyvolávačku jsem nešla, nechala jsem tělo, ať se srovná samo. Od té doby zase normální cyklus. Až na ty pupínky na čele a padání vlasů :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.10.16 06:48

Můžeš zkust třeba Gynex, nebo kontryhelový čaj. Případně i nějaké vitamíny, třeba Fertipronu - ta obsahuje upravenou listovku a inositol na dozrávání vajíček, ale to spíš až se budeš fakt snažit. Jo a jsou taky různé bylinkové ženské čaje.
Mě bohužel nic přírodního nezabralo, nakonec mi doktorka napsala hormony na srovnání cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.10.16 06:53

@natul Ahojky, taky jsem po 10. letech přestala brát HA a MS? Tak ta si chodila jak chtěla. Mám super doktorku, která do mě nechtěla,,rvát" další chemii, tak jsem asi rok bojovala s nepravidelností, ale tak nějak jsem si zvykla. Chtěla jsem si alespoň rok odpočinout od léků, než jsme se začali snažit o mimčo.
Doktorka mi po roce pak při vyšetření poradila udělat si ovulační testy, ať se zbytečně nestresujeme, že to nejde, ale uživáme si to hlavně v době ovulace. Hned další měsíc byly //.
Třeba ti moje zkušenost trochu pomůže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 07:01

@Týna S děkuji moc za radu, myslím si ze můj doktor je taky OK, ze se sním bude dat mluvit, jen mě zajímali názory a zkušenosti i jiných. Pravé ze si myslím ze ta ha je takový svinstvo ze další hormony uz nechci :roll:.. Zkusím tomu nechat volný průběh a uvidím :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 07:02

@Lily245 děkuji za radu, uvidím jak to bude, dr řekl ze at se za 14 dni stavím na kontrolu když to nedostanu, tak uvidím. :lol: každopádně bych taky nejradši nechala tělo at se vzpamatuje, 10 let je dlouhá doba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 07:04

@Hanka_S_V a ten kontryhelovy čaj se pije jak? Někde jsem četla ze jen do ovulky, ale tu asi jaksi nemám :nevim: nebo vlastně nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.10.16 07:11

@natul do ovulace a když jí nesleduješ tak první tři týdny. Ten týden navíc se to ani při případném těhotenství nezblázní, to ještě není vajíčko ani uhnízděné, takže čaj neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 07:21

@Hanka_S_V no ja bych ji i rada sledovala, ale jak jsem psala tak teď jsem 43 den cyklu a ms pořad nikde, tak mám počkat až to dostanu a pak začít pít ten cajik? Nebo začít pít hned? :nevim: jestli se ptám jak blbec tak se omlouvám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 07:23

@Hanka_S_V a prosimte za jak dlouho se ti to po těch hormonach od doktorka srovnalo? Dekuju jsi zlata :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.10.16 07:26

@natul začni pít až to dostaneš. Po duphastonu se mi srovnala ms hned, ale brala jsem ho pak fut až do otěhotění. Někdo ho bere jen tři měsíce a jak mu pomůže srovnat hladinu progesteronu, tak by pak měla chodit ms líp i bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 07:30

@Hanka_S_V dobre moc děkuji :palec: uvidím jeste dam tomu mému tělu nějaký čas a když to nepůjde, tak to budu řešit s doktorem.. A jak tedy čtu tak ty uz mas dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
15.10.16 08:37

@natul Po vysazení HA trvalo rok, než se mi cyklus celkem obnovil, ale zpravidelnil se až po kontryhelu - 1 až 2 šálky denně. Pokud se zatím o mimčo nesnažíte, tak můžeš pít kontryhelový čaj denně celý cyklus, zlepšení se u mě projevilo až tak po 3 měsících. Kontryhel je bylinka, která celkově podporuje ženské orgány a může se pít dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
15.10.16 08:46

Ja jsem v srpnu vysadil HAK po 12 letech a cyklus zatim 34 dnu, tak pristi MS zkusim nasadit Gynex (jsou to bylinky),aby se to stahlo na tech 28 dnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.10.16 08:57

@Lendeš Ahojky děkuji za radu, jj vim co je kontryhel, jen jsem nevěděla jak ho pít, koupím a zkusím ho pít a uvidím co to se mnou úděla :lol: no mimco až tak na jaře se začneme snažit, jsme nové v praci tak poteebuju dojit do června aby mi prodloužili smlouvu a pak uz je to jedni :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí