Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, začínáme se snažit o mimi a tak jsem se chtěla zeptat i vás, jestli něco děláte jinak, než doposud. Přece jenom jsem v období, kdy (pokud nemenstruuji) nemůžu nikdy vědět, jestli už nejsem těhotná, tak mě napadlo, jestli není na místě něco dělat či naopak nedělat. Jak to máte vy? ![]()
Dělej vše úplně normálně, těhotenství není nemoc
Držím palce ať se zadaří ![]()
Díky za reakci, myslela jsem spíš na nějaké vitaminy apod.. Beru akorát kyselinu listovou. Jo a taky jsme chtěli jít v listopadu na tradiční výstup na Sněžku - nemůže velká zátěž vadit?
@pikcu nemuze, niceho se neboj, listovka staci. Zateztaky nevadi.Ja jsem bezela pulmaraton aniz bych vedela, ze jsem tehotna
.
Tak to jsem ráda. Hodně toho nachodím a naběhám se psy a nerada bych se omezovala dřív, než to bude nutné.
Kyselina listová stačí. Co se zátěže týče, taky jsem si dávala dost do těla. Fitko, běh, kolo, lyže…ještě v pátym měsíci jsem chodila bruslit. Pak už jsem se bála.
Hlavně se nestresovat.My se snažili 10.měsíců a vždycky jsem byla na sebe opatrná a ten měsíc kdy to vyšlo jsem na to ani nepomyslela
Určitě se nijak neomezovat. Není to nemoc. Co se týče snažení, já pila kontryhelovy čajik, zkusila jsi ho? Úžasňák a moc nám pomohl ![]()
Já pila bylinkový čaj pro podporu početí, ale začala jsem zhruba po půl roce snažení. Jinak co se týče psa, tak den, kdy jsem měla první termín porodu jsem ještě strávila pobíháním na cvičáku u obran. Nemohla jsem to propást, po dlouhé dob jsem měla možnost zkusit jiného figuranta aniž bych někam daleko musela cestovat. Mimču i mamince pohyb během těhotenství spíš prospívá než škodí ![]()
Přestala jsem kouřit, přestala jsem po ovulaci pít kontryhel, brala jsem kyselinu listovou.
Těhotenství sice není nemoc, ale vyhulovat si a prokrvovat dělohu a připravovat ji na menstruaci není zrovna značka ideál.
@Fjodorka píše:
Přestala jsem kouřit, přestala jsem po ovulaci pít kontryhel, brala jsem kyselinu listovou.
Těhotenství sice není nemoc, ale vyhulovat si a prokrvovat dělohu a připravovat ji na menstruaci není zrovna značka ideál.
Dost dobrá připomínka
Pokud @pikcu kouříš, tak to omezit a nebo přestat, pokud víc holduješ alkoholu, tak omezit. Kyselina listová stačí, pohyb nijak neomezuj. Hlavně si nedělej iluze, že se nutně zadaří hned první měsíc. Jsou takové případy, ale často snažení trvá delší dobu, proto se zbytečně moc nesleduj, ať pak nejsi zbytečně zklamaná ![]()
@Heivka tyjo a co máš za psa? já mam ovčáka, co váží skoro stejně jako já, tak s nim bych asi před porodem na obrany nešla…
už jednou jsem si s nim při obranách zlomila nohu, když bylo mokro a uklouzla jsem a on se mnou tak drbnul, že to nevydržel kotník… ![]()
Nekouřím už od začátku července. alkohol piju tak normálně, jako všichni (skoro). jak je to tedy s tím kontryhelem? k čemu je dobrý? samozřejmě nečekám, že to vyjde hned napoprvé, ale proč to trochu nepodpořit, když to jde, ne? ![]()
@pikcu Jestli máš cykly pravidelné, tak kontryhel nemusíš užívat ![]()
@Petule030 no, plus mínus jo. měla jsem asi 4 roky tělísko, tak je mám teď trochu jiné (menses 5-6 dní namísto 10-12 s tělískem), ale plus mínus 2 dni jsou pravidelné. takže kontryhel je na pravidelnost?