Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, asi nejsem jediná, která si krátí čekání pročítáním různých příspěvků a diskuzí
Tak me napadlo se zeptat, jak je to u vas
A probrat tady, jak ten náš „hon na mimi“ zvládají naše drahé polovičky
Měření BT, počítání plodnych dní, ovu testy, načasovaný sex, různé doplňky a vitaminy, neustálá zklamání a nové naděje…
@Babet-ka můj manžel mi jasně řekl že rozhodně nebude souložit podle kalendáře
a měl pravdu, nic z toho co jsi popsala (tedy kromě orientačního sledování ovu podle kalendáře na netu) jsem nedělala a po 4 měsících se zadařilo a 18.11 máme TP ![]()
Jelikož u nás žádné měření BT, počítání plodných dnů, či načasovaný sex není - neřeší to nijak. Sex máme, když máme oba chuť…až se zadaří, tak se zadaří ![]()
@Babet-ka tak muj muz to snasi velmi dobre, ja ho o tom neinformuji, myslim, ze soulozit na heslo by neumel a asi ani nechtel, takze kdyz mam ovulaci, tak se vynasnazim at ma na to chut prirozene, kdyz dostanu menstruaci taky to s nim nerozebiram, myslim, ze bych ho tim akorat tak stresovala. Urcite se bzry zadari ![]()
@Babet-ka Povím ti to z mužského pohledu. Čím déle to trvá a čím víc se k početí žena upíná, tím víc se to pro muže stává obtížnější. Místo milostného aktu se z toho stává povinnost srovnatelná s čištěním odpadu v koupelně nebo vyvážením septiku fekálním vozem.
Chápu ženské pocity, chápu trápení, ale pokud to jen trochu lze, měla by žena udělat vše proto, ať sex zůstane zábavou, ne povinností na povel.
@Kristyna.Vechtova Jeee tak to moc gratuluju
Patříte k těm šťastným, kterým se podařilo takhle brzy… My méně šťastní pořad čekáme, a tak se snažíme tomu jít co nejvíce naproti
Jen mám pocit, že zatímco my ženské to potřebujeme pořád rozebírat, chlapi se o tom moc bavit nechtějí… Teda aspoň u nás to tak je, partner je skvělý, ochotně podstoupil spermiogram, vždy mě na další vyšetření doprovází a naslouchá, když si o tom chci promluvit, ale já bych o tom potřebovala mluvit pořád, a tak se to snažím vždy co nejvíce potlačit, ať mu s tím uz nálezu na nervy… No je to boj to snažení a čekání ![]()
@Babet-ka
Prožíval to snadno, protože bylo zaděláno velmi rychle. Navíc část našich dětí byla překvapením, takže tam nastoupil údiv, kde „nechal tesař díru“ ![]()
Ovulační a další testy a různá měření nás naštěstí minula. Přesto chápu, že když se páru dlouho nedaří, sklouzne do stresu, sex. stereotypu, neustálého sledování a počítání. Bohužel je to často spíš kontraproduktivní ![]()
Příspěvek upraven 14.10.16 v 10:29
@Attila8 myslím, že jsi došla ke správnému postoji…Moc vám přeju, at si to dítko(a) k vám brzy najde cestu ![]()
Děkuji za všechny vaše příspěvky, protože sama cítím, ze takhle nějak je to všude… A sama vím, že ani pro naše partnery to není jednoduché a snažím se na to neupinat… Snažím se… Čím je to snažení delší, tím více si na to zvykám a tak nějak jsem předem připravena, ze to zase nevyjde, abych byla zklamaná co nejméně. Jenže stejně ve skrytu duše pořád doufám, že zrovna tento cyklus uz to vyjde… Je to hrozny kolotoč a někdy me strašně mrzí, ze to takhle na tom světe je. Obdivuji vas všechny, kterým se podařilo od tohoto oprostit a nechat to byt… Mne to zatím nejde, ale zlepšuju se ![]()
Před čtyřmi lety jsem byla s mým bývalým partnerem na IVF a když se na to koukám zpětně, tak my už pak spolu jenom proto, že „museli“. teď se snažíme se současným partnerem. zatím jenom tak, jak mám v podpisu a nechci si ani hlídat, jestli mám ovulaci nebo jak. akorát by nás to stresovalo. chci si užít milování, protože na to máme oba chuť a oba chceme. nechci se nechat tím kolotočem zase znovu svrhnout. přítel byl teda teď na spermiogramu. trochu nadával, ale nakonec byl statečnej
ještě nás teď čeká jedno kolo, tak snad bude ještě statečnější
sice držkuje, ale řekla bych, že prozatím to snáší dobře. uvidíme, co bude následovat.
Já jsem žádné měření teploty a sledování ovulace nikdy extra neprožívala, sem tam jsem si udělala ovulační testy a manželovi jsem to kolikrát ani neříkala. Po roce a půl domácího snažení/nesnažení jsme spadli do kolotoče IVF… A to manžel nesl dost těžce, možná ještě hůř než já, když se ani umělé dvakrát nepovedlo… Ale náš vztah to určitě ještě posílilo a semklo nás to víc dohromady. Aspoň něco ![]()
@Babet-ka můj manžel o ničem z toho nevěděl. Proč bych ho tím měla stresovat?
To, že zrovna mám ovulaci jsem mu taky neříkala, prostě jsem ho svedla nebo on mě - ovulaci u mě pozná a pár dní kolem ní se „lísá“ ![]()
Vzhledem k tomu, že můj chlap není malé děcko, tak dělá vše potřebné, abychom dospěli k výsledku.
Můj partner dodnes netuší, kdy mám „ovulku“ a kdy se mi zahnizďovalo „embryjko“.
Trvalo to něco přes rok, ale kdybych si došla na vyšetření se štítkou dřív, mohlo být dítko i o půl roku starší. Protože měsíc po nasazení Letroxu se zadařilo. Až asi poslední dva měsíce před jsem zhruba věděla, kdy je ovulace, jinak jsem mimo braní listovky nedělala žádné prostocviky, natož abych bulela nad jednočárkovým testem nebo plánovala, kdy jo a kdy ne. Myslím, že pokud není zdravotní problém (nedostatek spermií atd), tělo si vybere ten správný okamžik samo.
Můj se na snažení těšil, ale otěhotněla jsem hned na druhý pokus, takže si to moc ´´neužil´´
O miminko jsem bohužel v 5. měsíci přišla, tak nás to čeká znovu, alespoň nějaké pozitivum