Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetrVesely díky vzdělání si můžu vybírat a někde, kde by mě to nebavilo, bych opravdu nepracovala. Neříkám, že mě baví v práci 100% věcí, ale takových 90% ano. Plus skvělý kolektiv.
A mimochodem, kromě formálního vzdělání existuje i cesta, kterou to formální vzdělání otevře. Třeba formální výuka čtení a psaní otevře cestu ke knížkám.
Jak jsi četl, impérium budujeme. Je to cesta na celý život. Nechci být závislá jen na jednom investičním oboru, burza může padnout, nemovitosti znárodnit… a chci mít jistotu, že až si budu chtít odpočinout, budu moci bez rizika chudoby.
Příspěvek upraven 16.10.16 v 14:43
@Barush heleď, každému úspěšnému podnikání tleskám. A ano, tituly jsou v MNOHA oborech přeceňované, na druhou stranu aby člověk neměl ani ukončené SŠ mi připadá hodně smutné. Už protože i kdyby následně chtěl farmařit, tak ať se ti to líbí nebo ne, stejně je to něco, co bude muset umět nebo se naučit. A pokud nechce extrémě riskovat, tak se bude muset učit po celý zbytek života, protože zvlášť v současné době je fajn přinejmenším rozumět tomu, co se píše v zákoně.
Takže ať se na to díváš z jakéhokoliv pohledu, vzdělání je potřeba. Jo, pokud se odstěhuješ mimo Evropu, uzavřeš se před světem a budeš žít někde úplně mimo, tak nepotřebuješ nic. Ale tady…
Navíc pochopila jsem dobře, že tvůj muž pracuje jinde? Proč, když se vám tedy tak perfektně daří? Myslela jsem, že když už to takhle prezentuješ, tak jste do toho šli oba a ne, že tě živí muž.
@Jaji77 píše:
@PetrVesely díky vzdělání si můžu vybírat a někde, kde by mě to nebavilo, bych opravdu nepracovala. Neříkám, že mě baví v práci 100% věcí, ale takových 90% ano. Plus skvělý kolektiv.
A mimochodem, kromě formálního vzdělání existuje i cesta, kterou to formální vzdělání otevře. Třeba formální výuka čtení a psaní otevře cestu ke knížkám.
Asi tak. Představa, že nic neumím, odejdu ze školy a tudíž mám víc možností než člověk, který pokračuje… proboha. Pokud to někdo v sobě má, tak ano, poradí si, ale ve výsledku stejně skončí u toho, že se spoustu věcí doučí, protože není schopný konkurovat.
@PetrVesely píše:
Pokud tě tvá práce baví a děláš ji jen proto, že se Ti chce, tak to je o něčem naprosto jiném. To pak ano. Ale prozradil Ti někdo, že pokud „imperium“ vydělává samo, dá se nuda zahnat i jinak, než prací?
„Jen proto“ to asi neděláme nikdo. Barush taky asi těžko farmaří „jen proto“, že jí to baví, to by za to nebrala peníze ![]()
A co je definice práce? To už jsme tu jednou řešili, nehledě na to, že to imperium si musíš vybudovat. Pokud počítáš s tím, že v 18 ti spadne do klína, tak jsi docela rozmazlenec.
@Jaji77 Čtení a psaní je snad bazální věc… Bavím se o podstatných věcech, kdy ve standardních vzdělávacích institucích učí žáci prednášející, jak pracovat s výpočetní technikou a podobně.
@PetrVesely píše:
Ale ona na vzdělání nekašle, ale učí děti doma a jinak. Souhlasím s tím, že současné standardní vzdělávání nestojí za nic a pro nějaké efektivní výuku. A po inkluzi to bude stát za… úplně. Tak se vyrábějí průměrní a poslušní. Ideální zaměstnanci.
Ano, ona si učí děti sama, akorát je docela pokrytec. Ona ty školy vystudované má - a nadávat na to může jak se jí zachce. Jenže káže vodu, zatímco pije docela luxusní víno. Pokud rodič nic neumí, tak těžko to naučí dítě. A nedělej si iluze, existuje jen naprostá hrstka lidí, kteří nemají ani dodělanou SŠ (či sotva jí) a jsou schopni PLNOHODNOTNĚ poskytnout dítěti kompletní vzdělání až ke specializaci.
A současné vzdělávání stojí za hodně, akorát musíš chtít pro to něco udělat a musíš si umět vybrat. Ale na to musíš něco dokázat a dát dítěti tu možnost. Ale chápu, to se dneska nenosí, děcko bude trčet doma, učit se s maminkou, v 18 dostane lopatu a bude poslušně pomáhat ![]()
@PetrVesely píše:
@NimieChápu, že si to nedokážeš ani představit…
Dokážu, akorát nejsem takový zazobanec jako ty ![]()
@PetrVesely chce to najít lidi zapálené pro věc, a asi na ně mít trochu štěstí. Díky vynikající učitelce ekonomie na SŠ jsem dnes tam, kde jsem. Moji rodiče neměli s ekonomikou nikdy nic společného, takže tam to nebude ( a ano, zvládli život výborně a vybudovali své imperium ).
@PetrVesely píše:
@Jaji77 Čtení a psaní je snad bazální věc…
To i počítání, přesto to spousta lidí tak úplně nezvládá ![]()
@PetrVesely píše:
Bavím se o podstatných věcech, kdy ve standardních vzdělávacích institucích učí žáci prednášející, jak pracovat s výpočetní technikou a podobně.
Takže co je tvou pointou? Tohle dítě doma nenaučíš pokud nemáš adekvátní vzdělání (byť ne oficiální) ![]()
@Jaji77 píše:
@PetrVesely chce to najít lidi zapálené pro věc, a asi na ně mít trochu štěstí. Díky vynikající učitelce ekonomie na SŠ jsem dnes tam, kde jsem. Moji rodiče neměli s ekonomikou nikdy nic společného, takže tam to nebude ( a ano, zvládli život výborně a vybudovali své imperium ).
@Nimie píše:
Dokážu, akorát nejsem takový zazobanec jako ty
Tak představit si to možná dokážeš, já to realizoval.
Pokud tomu říkáš „zazobanec“ tak to bránit nebudu, ale je to nesmysl.
@PetrVesely píše:
Tak představit si to možná dokážeš, já to realizoval.
Pokud tomu říkáš „zazobanec“ tak to bránit nebudu, ale je to nesmysl.
Ano, člověk, kterému úspěch spadne do klína a může si dovolit díky tomu dělat všechno jen pro radost, nikoliv pro vlastní obživu, a taky toho využije, takže prakticky od začátku se na to vykašle, je zazobanec. A ne, TY jsi v takovém případě vůbec nic nerealizoval, realizovali to za tebe jiní.
Možná až někdy padneš na hubu a dojde ti, co je to nemít nic, tak to pochopíš.
A pokud jsi náhodou akorát o sobě vytvořil mylný dojem a ve skutečnosti jsi se musel k tomu stavu PROPRACOVAT, pak nezbývá než konstatovat, že jsi hloupý, že si ze svých zkušeností nevezmeš vůbec nic
a dost pokrytecký, vzhledem k tomu, že výjimečný potom nejsi vůbec ničím. Akorát ti ty prachy evidentně vlezly na mozek ![]()
@Nimie Když začneš být nervozní, tak píšeš čím dál tím víc nesrozumitelně. Ale z toho co jsem porozuměl, tak máš pocit, že všichni začínali se stříbrnou lžičkou v zadku, jen ty jsi ten chudák co nic neměl a proto nic nemá. Rozumím tomu dobře?
@PetrVesely píše:
@Nimie Když začneš být nervozní, tak píšeš čím dál tím víc nesrozumitelně. Ale z toho co jsem porozuměl, tak máš pocit, že všichni začínali se stříbrnou lžičkou v zadku, jen ty jsi ten chudák co nic neměl a proto nic nemá. Rozumím tomu dobře?
Spíš ty přestáváš rozumět textu jak vidíš rudě
a fakt ne, pochopil jsi to dost špatně
já jsem se svým životem naprosto spokojená, akorát narozdíl od tebe nekopu do lidí, kteří jsou teprve na začátku.
Z celé diskuze mám akorát u tebe pocit, že jsi tu stříbrnou lžíci v zadku měl a nebo snad jsi na tom svém „impériu“ usilovně pracoval a při tom sis připadal tak poníženě? Nebo odkud to teda pochází?