Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky kolikaty den cyklu jste chodili na mereni foliku a kdy jste si meli aplikovat pregnyl? beru closti 4dc-8dc
diky
Ahoj, zatim jsem ještě nebyla, ale mam jít 12DC na měření a rovnou mi má něco píchnout asi Pregnyl
Ahoj Kamčo,
já jsem byla na měření 10 DC(clostilbegyt jsem brala 3-7 dc.), folikul jsem měla 15,5 mm - byla to středa. Na sobotu mi naplánovali IUI a den předtím (v pátek ráno) jsem si sama píchla Pregnyl. Po aplikaci Pregnylu dojde k ovulaci za cca 1-1,5 dne.
Jinak ono to může v každém cyklu vyjít trochu jinak, záleží, jak se vyvíjí ten folikul. Při aplikaci pregnylu by měl mít tak min. 17 mm.
Hodně štěstí ![]()
Ahoj holky je to 5.den od pregnylu.Dnes jsem si cvicne delala TT abych zjistila jestli se me jeste drzi a byla jsem prekvapena ze druha carka uz byla hodne slaba temer neviditelna. ovulaci jsem mela potvrzenou ultrazvukem 23.8.myslite ze 1.9 je uz vhodne testovat? Asi to nevydrzim a testovat budu protoze uz se taaaaak tesim ![]()
@cilla Ahojky určitě po pregnylu netestuj. V pregnyl je dá se říct těhotenský hormon HCG, podle kterého těhotenské testy fungují. Testík dělej až po desátém dnu po píchnutí pregnylu. Jo a ovulační testy jsou po něm taky pozitivní.
Ale hlavně nic nevzdávej a vydrž na zpoždění
Držím palečky ať jsi brzo těhu ![]()
@kamila191 Protože měl můj gynekolog dovolenou, tak mi doporučil ať mi pregnyl píchnou u obvoďáka 14. nebo 15.den, ale šla jsem na píchutí už 13.den. Teď mě čeká jeho druhá dávka a konečně jdu taky na ultrazvuk, který bude 11.den cyklu. Podle velikosti folikul doktor rozhodne, kdy se píchne ![]()
Prosim te jaky den si byla na kontrole a jaky den si pichala pregnyl? a od pichnuti je za jak dlouho ovulka?
@kamila191 Psala jsem ti to už před tím. Ale nevadí, ještě jednou
Píchali mi ho bez ultrazvuku 13.den (můj gynekolog měl dovolenou, ale doporučil píchnout 14.nebo 15.den). Tenhle cyklus jdu na ultrzvuk 11.den a podle velikosti folikul doktor upřesní, kdy se píchne ![]()
Kamila 191 - ja vim pregnyl mi ovlivnil jak tehotensky tak ovulacni test ale ted je to pet dni a druha carka z testu pomalu mizi takze uz ho v krvi temer nemam. tehotensky test budu zkouset az tak za deset dni a uvidime…snad se zadari:-) jinak sestricka mi pregnyyl pichla v utery 21.8 večer a na kontrolni ultrazvuk jsem mela prijit 23.8 a to mi uz Dr, rekl ze ovulaci prave mam protoze videl volnou tekutinu od praskleho folikulu
Takze ovulace prisla do dvou dni od pichnuti. Doufam tedy ze sance je vysoka protoze jsme pak meli styk kazdy den:-)
Kamila 191 a pregnyl mi byl pichnut 15DC a to proto ze jsem sla zrovna na kontrolu. Doktor mi zmeril folikul, mela jsem ho 1,5 mm. pichli mi podle me pregnyl 5000 a druhy den jsem mela ovulaci.Ted jen doufam ze ma pritel sikovne spermie a bude nejaky ten vysledek ![]()