Přehnaně úzkostlivá babička

2612
18.7.14 21:31

Přehnaně úzkostlivá babička

Chtěla bych poradit, jak vysvětlit tchýni-babičce, že je hrozně úzkostlivá a bojácná při hlídání vnuka-resp. všech vnoučat. On ten náš je torpédo, to ano, ale já ho nechávám být. Jen když hrozí opravdu nebezpečí, tak zasáhnu. Přeci jenom vlastní zkušenost je ta nejlepší…Ona pořád ale ne, to nesmíš, to nedělej, takhle to dělej (i když si kreslí, tak mu říká, jaký si má brát pastelky :mrgreen: :zed: ), pomalu, pomalu, pozor. Pořád hučí a nenechá ho nic. Když jsem se synem s ní, tak už mě to pak i štve a jde hlava kolem. To dítě to musí vyloženě sr. t a nedivím se, že neposlechne už vůbec…Říkala jsem jí, že ho má nechat víc si děla po svém, na hřiští nechat lézt po skluzavkách, že to umí. Ale ona, že se bojí a že všude vidí nebezpečí 8o. Jsem samozřejmě ráda, že si ho občas vezme na hlídání, ale to věčný okřikování…Třeba někdo poradí, i když baby asi nepředělám :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4156
18.7.14 21:38

Naši se taky hodně bojí, i když tolik neokřikují. Ono je jiné hlídat svoje a „cizí“ dítě. Ty ho znáš, víš, co dovede, co nejspíš zvládne a co rozhodně ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
18.7.14 21:41

@lecijasek
to jsem zapomněla zmínit, že samozřejmě chápu strach, že má za cizí dítě odpovědnost a že nechce, aby mi ho předala zmrzačenýho. Ale na druhou stranu už hodně ví, co zvládne a umí a jaký prostě je a že nemá absolutně smysl do něho pořád hučet. On je pak akorát ještě víc imnunní vůči domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
18.7.14 21:49

@Adinka_2012 Jooo, to taky znam, tchyne na nase dite, ktere defacto neumi chodit, protoze furt jen beha, neustale krici: Pomalu, pomalu! No ja to nechapu, ale malej ji miluje, on is stejne dela, co chce sam (jsou mu dva roky), tak nechavam babicce to jeji. Taky s nim tak casto neni, a dle toho, co manzel vycetl v knizkach :mrgreen: je dobře, když dítě pozná různé styly výchovy :lol:.Zalezi jestli Tve babicce vadi, ze ji malej neposloucha? Ty moji to bude urcite vadit v puberte, mozna i driv, az bude mit pocit, ze by mel mit rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.7.14 21:53

Pokud ho okřikuje normálně, slušně, tak ji nech, věřím, že si s dítkem i tak dokáže vytvořit hezký vztah. je to 100krát lepší, než kdyby byla naopak až moc flegmatcká, a s klidem koukala, jak batole leze na 4 metrový žebřík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
18.7.14 21:58

Skoro neznam nikoho, kdo by nebyl uzkostlivy, co se tyce cizich zivejsich deti. Vem si, ze oni neznaji jeho prirozene reakce tak se boji.

Moje tchyne je ptrehmane uzkostliva az hystericka, dcera ma pres dva roky a tchyne furt vyvadi, ze ani mesmi chodit, ze spadne a celou navstevu ji drzi na kline. Kolikrat sefakt hooodne drzim, tez me tim stve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
18.7.14 22:14

Prarodiče jsou vždy úzkostlivější. Vím to od mojí mámy, od tchýně i od kolegyně z práce. Všechny nezávisle na sobě potvrdily, že to, co jim nevadilo jako matkám, je nervuje jako babičky a že jsou pořád ve střehu, aby se dětem (dítěti) nic nestalo.
Až my budeme babičky, budeme stejně opatrné :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1573
18.7.14 22:19

Moje babicka je to same ;) Ji nepredelas. To ty se musis obrnit. Nekdy mi uz taky nervy povoluji ale snazim se krotit. Preci jen ma uz sva leta a mysli to dobre:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
18.7.14 22:20

Já bych řekla, že u řady prarodičů se navíc může přidat fakt, že už nejsou tak mladí, tak obratní, nevyskočí na nohy tak rychle. Máma mi sama řekla, že se o holky bojí daleko víc, než se bála o mě s bráchou.
@Adinka 2012 co vlastně syn? Chodí k babičce rád? Pokud v tomto směru není problém, tak bych to asi nechala být. Když tam jsi u toho ty, tak jí můžeš říct, že to máš pod kontrolou, že tohle syn hravě zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.7.14 07:32

@zupe
asi jí trochu vadí, že jí neposlouchá, to mě taky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.7.14 07:32

@slavuska1
to ona babička je na něho moc hodná, nekřičí na něho. To já se kolikrát už neudržím :). To zas na něho pěkně, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.7.14 07:37

Jinak děkuji všem za příspěvky, jsem ráda, že to je i jinde. Druhá babička se taky bojí, ale ne tolik. Syn má rád obě babičky, rád s nimi tráví čas. Takže to nechám být a budu max. říkat v klidu, ať ho nechá, že to a to umí sám…Včera jsme totiž společně s ostatníma vnoučatama byli na hřišti a babička byla úplně na nervy a téměř na nic by ho nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.14 07:54

K tomu muzu napsat svoje:)Jsem maminka mensiho ditete a zaroven babicka:)A muzu napsat, ze se svym ditetem jsem v klidu a o vnoucata se fakt bojim vic.Taky jsem nad tim premyslela, je to tim, ze dite neni vase vlastni a jak tu nekdo psal, predavat potlucene dite matce-nic moc predstava. Totez ale mam, kdyz hlidam dite kamaradce.Co me nechava v klidu u vlastniho ditete u vnoucete se bojim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.14 08:06

Ale jak pise Adinka, tak moc to zase nehrotim:)

• Citovat
  • Upravit
1626
19.7.14 14:44

@Adinka_2012 Moje tchýně je také úzkostná a do jisté míry to chápu. Ale když začne o tom, že by bylo dobrý, aby holky (4,5 r.) vůbec nechodily na písek (špína, bacily) a když jsme na výletě, abychom nechodili do restaurace (může tam být žloutenka a rodina má obědvat doma) tak se hodně držím.
Minule přivezla holkám plyšáky s tím, že je doma celé očistila lihem (opět kvůli bacilům).
Ale celkově raději úzkostlivou než flegmatickou babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí