Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem, prosím jaké máte zkušenosti s preindukci a indukci porodu? Kvůli těhotenské cukrovce léčené inzulínem 18j nastupuju v patek 40+0 na vyvolání porodu. Jsem otevřené na prst, hrdlo měkké nezkrácené. Dneska mi ještě udělal doktor Hamiltona.
Co si budeme povídat, mám strach, abych se v porodnici nekroutila 3 dny v bolestech
![]()
Já jsem šla na vyvolávacku po ve 41+2, zamčená na deset západů, po Hamiltonovi, který na mě neměl žádný účinek, jen mi začala odcházet hlen. zátka.. v 6:30 ráno zavedená jedna tableta, za půl hodky první bolesti, od 10 už to byly ku*evsky křížový bolesti v intervalu půl minuty bolest, půl minuty klidu a dcera se narodila v 17:30…
Dobrý večer, také jsem kvůli těhotenské cukrovce nastupovala na vyvolání ve 40+0. Otevřená na prst minimálně posledních 12 dnů. Po první tabletce stále stejný nález, i když jsem měla mírné bolesti, prý poslicci. Po druhé tabletce stále stejný nález, bolesti o něco větší. Řekla jsem doktorovi, že jsem si to s porodem rozmyslela a rodit nechci. Kdyby se do večera porod nerozjel, prý by mi něco dali na uklidnění (???) a druhý den bychom to zkusili znovu. A prý když by ani to nezabralo, ještě je možnost udělat CS (myslím, že to navrhl jen proto, že jsem vypadala dost vyřízená z toho, že se nic nedělo). A to na mě asi platí - říct že bude CS. Za necelé tři hodiny od tohoto prohlášení byl syn na světě. První syn se narodil cca 4 hodiny po zmince o CS.
Kvuli cukrovce jsem zažila Hamiltona, ten nezabral, jen to bolelo jak prase, po 3dnech, ve 3rano začaly hooodne nepravidelné kontrakce. Ten den byl nástup na vyvolání a bylo to v pořadí: balonek, prášky, pichnuti vody, oxytocin.. celkem to trvalo 39,5 hodiny. Ale nakonec porod přirozeně
Zitra se jdi poradne projit, dej si nekde neco hoodne palivyho nebo si kup tabasco a dej si ryzi s tim a pridej zazvor, vecer hodne tepla vana, jedna sklenicka svaraku s hodne skorice, sex s pritelem aby se udelal do Tebe a u Tebe si udelej poradnej orgasmus. Opakovat kazdy den a myslim, ze v patek nebude co vyvolavat ![]()
Zažila jsem při druhém porodu kdy se do 41+3 prckovi nechtělo, „nic se nechystalo“ a měla jsem špatný tlak. Tableta preindukce +Hamilton v 7 ráno, nástup kontrakcí ve 20:00 večer, prcek 4:45 ráno na světě. Šla jsem tenkrát do porodnice jako na popravu, ale ve finále to nebylo tak zlé jak jsem čekala
Ať to dopadne přirozeně nebo vyvolávačkou, zvládneš to!
Měla jsem vyvolávaný porod při prvním těhotenství, měla jsem těhotenskou cukrovku a špatné jaterní testy. Večer (38+5) jsem dostala tabletu na přípravu porodních cest, v noci jsem měla nějaké kontrakce, nic hrozného. Ráno mi praskla voda a v půl 12 byla dcera na světě.
V úterý mi udělali Hamiltona. Otevřela jsem se na prst a začala mi odcházet hlenová zátka, jinak nic. Ve čtvrtek dopoledne další Hamilton a balónek (foley). Hned mi začala odtékat voda a začali poslíčci, tak mě poslali na hekárnu. Tam se kromě kontrakcí nic nedělo až do pátku. Pak mi zavedli tabletu a odpoledne mi praskli zbytek vody. Na porodní sál mě vzali v pátek pozdě odpoledne, dostala jsem epidurál a oxytocin. Porodila jsem v pátek v noci.
Nebylo to nic moc, ale dalo se to zvládnout. Bylo to dlouhé jak blázen, ale to už vyvolávané porody bohužel jsou.
Zamčena na 10 západu ani hamilton nešel udělat nakonec 40+0 nástup na vyvolání kvůli tlaku.. 08:00 tabletka, kterou do mě PA násilím narvala(nechtěla jsem nastupovat o den dřív na tzv. tycinky tj preindukci) od 9h Kontrakce po 20s, ve 12:30 epidural, 15:20 malej na světě 😍bylo to strašně intenzivní ale rychlý a krásný takže je to strašně individuální
přeji krasnej průběh
Já před měsícem také vyvolávaný porod, kvůli tlaku a cukrovce. První večer zaveden balónek ( ráno otevřená na 2) nic se nerozjelo, druhý den dva čípky, ale opět vůbec nic se nedělo. Třetí den dopoledne zase dva čípky a dítko po obědě na světě. První porod také vyvolávaný, ale kvůli prasklé vodě a dítku se ven nechtělo, a to byl masakr - několik oxytocinů a dlouhý pomalu postupující porod… ale to Tě nečeká ![]()
Ať vše dobře dopadne!!! ![]()