Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moje kolegyně v těhotenství dost zhubla
tuším 15 kg.. Ale poslední číslo nevím.. Váhu si od té doby drží a jak je aktivní, tak pořád ubírá.. Jinak porod přirozeně ![]()
Ahoj, mohu ti jen říct co vím ze svého okolí.. 130kg je samozřejmě hodně - to si nebudeme nic zastírat, ale znám hodně žen, co rodily s kily přes stovku a všechny OK, jen jedna měla císaře a to vůbec ne z důvodu kil, ale malá měla šňůru kolem krku…
takže se nestresuj, většina za pár měsíců po porodu (trochu) zhubla, jedna dokonce hodně - na normální váhu.. uvidíš co udělá kojení a pohyb kolem mimča a druhého dítka.. časem bych to řešila na obezitologii - a stáhni si do mobilu kalorické tabulky, je to super apka, která ti ukáže kolik čeho jíst a v čem děláš chybu (typicky málo bílkovin, hodně sacharidů)
svůj bazál si spočítej tady https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
přeju hodně štěstí a zdravé miminko ![]()
Příspěvek upraven 13.05.21 v 10:53
Rodila jsem druhé dítě se 130kily a porod byl rychlý, bez komplikací.
Jen kvůli kilům se císař nedělá. Taky sem měla okolo 125 při porodu a porod proběhl přirozeně a bez problémů ![]()
Já bych spíš řekla, že kvůli kilům navíc by toho císaře dělat spíš nechtěli. Silná nadváha může docela zkomplikovat hojení a tak… Ale to je jenom moje domněnka.
Znám dvě maminy co rodily s podobnou váhou a nikdy to nebyl důvod pro císaře. Císař je operace, která se indikuje když je tam závažný důvod a ne proto, že je ženská moc silná.
S takovou váhou bych se spíš divila, kdyby chtěli dělat primárně císaře. Horší přístupová cesta přes břicho, horší hojení, často nutná delší jehla na spinál, hůře se zajišťují dýchací cesty…
U tlustých se císař právě spíš nedělá. (horší přístup, hojení). Preferuje se přirozený porod.
To jsi moc nepribrala, jen 9 kg.. Držím palce, ta to dobře dopadne, osobní zkušenost nemám
Gratuluji k těhotenství. ![]()
První dítě jsem rodila s nějakými 110 kg, poslíčky celý měsíc, ten den jsme dlouho myslela, že také. Od čtyř se to zintenzivňovalo, v deset jsme jeli do porodnice. Prý budu rodit až druhý den… syn se narodil ve tři, takže nějakých 11 bolestí (jako, bylo to hodně intezivní, z bolesti jsem zvracela, PA mi pak říkala, že to je tím, jak to šlo rychle, že jsou ty boelsti silnější).
Druhé dítě jsme rodila a měla jsem něco přes 130kg, nepravidelné bolesti začaly ráno, ale chvíli to bylo po pár minutách, chvíli to ustávalo úplně. Ve dvě jsme byli v porodnici, v pět byl syn na světě. Tady byly bolesti asi ještě horší, ale vlastně fajn, fakt jsem cítila, jak se malej posunuje, prý byl vzorný a hezky spolupracoval.
Takže já s obezitou měla fakt luxusní porody. Nebyly bezbolestné, to fakt ne, ale absolutně bez komplikací a rychlé. U prvního jsem měla rajský plyn (za mě šílený, moc to s bolestí nepomohlo a jen mě to oblblo, vykládala jsem manželovi, že jdu domů tak), u druhého nic. Epidurál by se ani u jednoho nestihl. U prvního jsem zvažovala, ale bylo pozdě, u druhého jsem už věděla, že to zvládnu.
U obou dětí jsem byla docela potrhaná, hlavně vnitřní zranění, ale u obou jsem se strašně rychle dala do kupy, hned chodila, vše vlastně ukázkové. Jen teda kojením jsem fakt nezhubla ![]()
Prosím nechat anonym nebo smazat
Kamarádka je porodní asistentka a císaře kvůli obezity dělali u paní, která i když roztahla nohy, stehna se neoddělila ![]()
Ale prorezat se tou vrstvou tuku je prý taky šílené. Prosím anonym, info o třetí osobě.
Já rodila se 118, přirozený porod trval pět hodin, já s minimem natržení. ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka je porodní asistentka a císaře kvůli obezity dělali u paní, která i když roztahla nohy, stehna se neoddělila:
Ale prorezat se tou vrstvou tuku je prý taky šílené. Prosím anonym, info o třetí osobě.
@Anonymní píše:
Kamarádka je porodní asistentka a císaře kvůli obezity dělali u paní, která i když roztahla nohy, stehna se neoddělila
Se člověk až diví, jak ji ten chlap mohl oplodnit.
@Anonymní píše:
Kamarádka je porodní asistentka a císaře kvůli obezity dělali u paní, která i když roztahla nohy, stehna se neoddělila
Tak tohle… to je masakr…
Ahojky holky, otěhotněla jsem už jako buřtík, (přirozeně) se 118kg
. I přes tu váhu, mám zatím tlak i cukr v pořádku (ani otoky). Je mi 30 let a toto je mé druhé těhotenství. A až na to, že mě všechno bolí (třísla, záda, atd..) bych řekla, že těhotenství probíhá v pořádku.
Četla jsem, že někdy kvůli vysoké obezitě dělají císařský řez
.. Ovšem můj gynekolog se nikdy nezmínil, jen řekl, že po porodu určitě se mi podaří shodit atd.. Ale mám strach z porodu a případných komplikací. Máte některá zkušenost nebo znáte někoho, kdo rodil s takovou váhou a porod byl v pořádku a netrval třeba XX hodin? Děkuji 
Teď jsem ve 36 tt a už jsem nabrala na 127 kg