Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky, dneska jsem 41+3 a stále nemám připravené porodni cesty (jsem otevřená asi na špičku prstu). Jsem tedy domluvená na vyvolání porodu. Začneme prý tyčinkami, které mi zavedou ráno za dva dny (budu 41+5..už asi nemá cenu odkládat, i když jsem si přála rodit přirozeně). Budu rodit poprvé, tak jsem už trošku vystreslá. Máte někdo s tyčinkami zkušenost? Jsou bolestivé? A do kdy od preindukce tyčinkami jste porodily? Po dnu tyčinek mi dají tabletku na vyvolání..A po zavedení tyčinek mě asi domů nepustí co?
Takhle nevím, kdy říkat manželovi aby za mnou přišel. Ach jo.
Díky za reakce ![]()
S tycinkami zkusenosti nemam, pouze s tabletkou a oxytocinem. Po zavedeni tycinek te domu nepusti. Manzela asi zavolas podle prubehu a podle dohody se zdravotniky. A neboj, to vyvolani neni zadna hruza, mam za sebou 2 vyvolavane a 2 nevyvolavane porody. Dokonce ten prvni vyvolany tabletkou a nekolika davkami oxytocinu byl nejmene bolestivy. Preju ti rychly a pohodovy porod.
@Janča6 dekuji za uklidnujici slova
Snad to nebude tak zle. Jen se bojim, ze to bude trvat dny, kdyz jsem tak zabetonovana. Ale to dopredu nezjistim, mozna lepsi nevedet ![]()
@DaniW píše:
@Janča6 dekuji za uklidnujici slovaSnad to nebude tak zle. Jen se bojim, ze to bude trvat dny, kdyz jsem tak zabetonovana. Ale to dopredu nezjistim, mozna lepsi nevedet
Ja byla zabetonovana pokazde, ani na ten prst
A porod trval ruzne dlouho - od 41 hodin (to jsi asi nechtela vedet, ale byva to vyjimecne a fakt se to dalo vydrzet) do 4 a ctvrt hodiny. Pri druhem porodu mi dali Belladonnu (ac nejsem na homeopatika, tak tohle fakt pomohlo), byla jsem na nule, rekli, ze tak za 2 hodiny by to mohlo pomoct k otevreni. No za 20 minut jsem byla na 8 cm
A za dalsich 20 minut byla dcera na svete. To tehdy docela koukali
Pri tretim porodu jsem si taky rekla o Belladonnu, taky hned pomohla. Pri poslednim jsem si ani nemusela rikat, ten sel rychle ![]()
@Janča6 píše:
Ja byla zabetonovana pokazde, ani na ten prstA porod trval ruzne dlouho - od 41 hodin (to jsi asi nechtela vedet, ale byva to vyjimecne a fakt se to dalo vydrzet) do 4 a ctvrt hodiny. Pri druhem porodu mi dali Belladonnu (ac nejsem na homeopatika, tak tohle fakt pomohlo), byla jsem na nule, rekli, ze tak za 2 hodiny by to mohlo pomoct k otevreni. No za 20 minut jsem byla na 8 cm
A za dalsich 20 minut byla dcera na svete. To tehdy docela koukali
Pri tretim porodu jsem si taky rekla o Belladonnu, taky hned pomohla. Pri poslednim jsem si ani nemusela rikat, ten sel rychle
Belladonna? Ok, tak na tu zkusim myslet a kdyztak si o ni taky reknu (kdyby ji vubec meli). Diky za tip
Ja homeopatika docela verim (nebo spis si rikam, ze za zkousku nic nedam). Mam prave i k porodu nachystany (Actae a Caulophyllum) ze si je rozpustim ve vode a budu popijet. No snad budou mit stejny ucinek i kdyby mi ten porod vyvolavali ![]()
Urcite ji zkus
Pri porodu se zavadi do konecniku. Mne ji davali v Podoli. Doktori ji pry moc v lasce nemaji (neveri homeopatikum), ale PA tam na ni nedaji dopustit
Pomohla mi pri jednom vyvolavanem a jednom nevyvolavanem porodu. Ty dalsi pripravky neznam. Tak at pomuzou ![]()
@DaniW Já jsem měla tyčinky při vyvolávaném potratu v 5. měsíci. Není to nic hrozného, vůbec se jich neboj. Zavádění jsem skoro necítila. Tak po dvou hodinách, před spaním, jsem cítila mírné křeče, byly trochu nepříjemné, ale nic hrozného. Nabídli mi, že si mám dojít pro léky na tlumení bolesti kdybych potřebovala, ale nemusela jsem. Zaváděli mi je v podvečer a měla jsem je přes noc.
@Hoa Mai díky za informaci
mně je budou zavádět na celý den, tak to snad nebude taky žádná tragédie
Ale všude čtu, že to zavádí jen večer..nechápu proč mě na celý den, ale asi to dělají běžně v mé porodnici ![]()
@Janča6 Nakonec nebylo potreba zadne indukce a tycinek. Prcek se rozhodl jit dobrovolne
![]()