Preindukce porodu tyčinkami

6
31.8.21 10:55

Preindukce porodu tyčinkami

Ahojte holky, dneska jsem 41+3 a stále nemám připravené porodni cesty (jsem otevřená asi na špičku prstu). Jsem tedy domluvená na vyvolání porodu. Začneme prý tyčinkami, které mi zavedou ráno za dva dny (budu 41+5..už asi nemá cenu odkládat, i když jsem si přála rodit přirozeně). Budu rodit poprvé, tak jsem už trošku vystreslá. Máte někdo s tyčinkami zkušenost? Jsou bolestivé? A do kdy od preindukce tyčinkami jste porodily? Po dnu tyčinek mi dají tabletku na vyvolání..A po zavedení tyčinek mě asi domů nepustí co? :( Takhle nevím, kdy říkat manželovi aby za mnou přišel. Ach jo.
Díky za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14709
31.8.21 11:17

S tycinkami zkusenosti nemam, pouze s tabletkou a oxytocinem. Po zavedeni tycinek te domu nepusti. Manzela asi zavolas podle prubehu a podle dohody se zdravotniky. A neboj, to vyvolani neni zadna hruza, mam za sebou 2 vyvolavane a 2 nevyvolavane porody. Dokonce ten prvni vyvolany tabletkou a nekolika davkami oxytocinu byl nejmene bolestivy. Preju ti rychly a pohodovy porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.21 11:30

@Janča6 dekuji za uklidnujici slova :) Snad to nebude tak zle. Jen se bojim, ze to bude trvat dny, kdyz jsem tak zabetonovana. Ale to dopredu nezjistim, mozna lepsi nevedet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
31.8.21 11:48
@DaniW píše:
@Janča6 dekuji za uklidnujici slova :) Snad to nebude tak zle. Jen se bojim, ze to bude trvat dny, kdyz jsem tak zabetonovana. Ale to dopredu nezjistim, mozna lepsi nevedet :D

Ja byla zabetonovana pokazde, ani na ten prst :) A porod trval ruzne dlouho - od 41 hodin (to jsi asi nechtela vedet, ale byva to vyjimecne a fakt se to dalo vydrzet) do 4 a ctvrt hodiny. Pri druhem porodu mi dali Belladonnu (ac nejsem na homeopatika, tak tohle fakt pomohlo), byla jsem na nule, rekli, ze tak za 2 hodiny by to mohlo pomoct k otevreni. No za 20 minut jsem byla na 8 cm :D A za dalsich 20 minut byla dcera na svete. To tehdy docela koukali :D Pri tretim porodu jsem si taky rekla o Belladonnu, taky hned pomohla. Pri poslednim jsem si ani nemusela rikat, ten sel rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.21 12:56
@Janča6 píše:
Ja byla zabetonovana pokazde, ani na ten prst :) A porod trval ruzne dlouho - od 41 hodin (to jsi asi nechtela vedet, ale byva to vyjimecne a fakt se to dalo vydrzet) do 4 a ctvrt hodiny. Pri druhem porodu mi dali Belladonnu (ac nejsem na homeopatika, tak tohle fakt pomohlo), byla jsem na nule, rekli, ze tak za 2 hodiny by to mohlo pomoct k otevreni. No za 20 minut jsem byla na 8 cm :D A za dalsich 20 minut byla dcera na svete. To tehdy docela koukali :D Pri tretim porodu jsem si taky rekla o Belladonnu, taky hned pomohla. Pri poslednim jsem si ani nemusela rikat, ten sel rychle :)

Belladonna? Ok, tak na tu zkusim myslet a kdyztak si o ni taky reknu (kdyby ji vubec meli). Diky za tip :) Ja homeopatika docela verim (nebo spis si rikam, ze za zkousku nic nedam). Mam prave i k porodu nachystany (Actae a Caulophyllum) ze si je rozpustim ve vode a budu popijet. No snad budou mit stejny ucinek i kdyby mi ten porod vyvolavali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
31.8.21 13:54

Urcite ji zkus ;) Pri porodu se zavadi do konecniku. Mne ji davali v Podoli. Doktori ji pry moc v lasce nemaji (neveri homeopatikum), ale PA tam na ni nedaji dopustit :) Pomohla mi pri jednom vyvolavanem a jednom nevyvolavanem porodu. Ty dalsi pripravky neznam. Tak at pomuzou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.8.21 15:30

@DaniW Já jsem měla tyčinky při vyvolávaném potratu v 5. měsíci. Není to nic hrozného, vůbec se jich neboj. Zavádění jsem skoro necítila. Tak po dvou hodinách, před spaním, jsem cítila mírné křeče, byly trochu nepříjemné, ale nic hrozného. Nabídli mi, že si mám dojít pro léky na tlumení bolesti kdybych potřebovala, ale nemusela jsem. Zaváděli mi je v podvečer a měla jsem je přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.8.21 16:39

@Hoa Mai díky za informaci :) mně je budou zavádět na celý den, tak to snad nebude taky žádná tragédie :) Ale všude čtu, že to zavádí jen večer..nechápu proč mě na celý den, ale asi to dělají běžně v mé porodnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
7.9.21 12:00

@DaniW Ahoj, jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.9.21 19:46

@Janča6 Nakonec nebylo potreba zadne indukce a tycinek. Prcek se rozhodl jit dobrovolne :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí