Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím tě, hlavně že máš doma zdravé dítě. Tohle vůbec neřeš, zvládla jsi to, tak co ![]()
Jo já taky chvílemi ječela, hlavně v té poslední fázi, když se šlo tlačit
u prvního sem zase nadávala, to sem se pak musela personálu omlouvat, když bylo po všem
každý to snáší jinak a porodní asistentky jsou zvyklé na ledacos. Každý určitě není zticha, dokonale klidný a nesoustředí se jen na tlačení.
Nekricela jsem ani u jednoho porodu. A vlastně jsem neslyšela křičet žádnou co jsem byla na boxu. Ale každá to ma jinak
@Anonymní píše:
Ahoj,cítím se hrozně, pořád na to myslím, jsem půl roku od prvního porodu, nezvládala jsem to, celou dobu jsem strašně křičela, do porodnice jsme jeli ve 4 odpoledne a o půl 7 večer se malá narodila, jenže celou dobu jsem šíleně řvala, dojeli jsme tam a byla jsem otevřená na 3 a za těch 2,5 hodiny jsem se otevřela na max a rodila, byla to šílená bolest, říkali mi že mám v klidu dýchat, snažila jsem se, ale nešlo to, jen jsem řvala, i při tlačení, to mi nešlo a PA mi musela tlačit na břicho abych malou porodila. Všude jsem vždy slyšela, že ženská u porodu neřve, moje mamka neřvala, ani švagrová, připadám si strašně trapně, ikdyž jsem se opravdu snažila, tak mi to jinak nešlo, kvůli tomuto nechci druhé, mám strach že to zase nezvládnu. Křičeli jste? anebo jsem jedna z mála? Mamka mi řekla že za nich křičeli jen cikánky a takové ty sociálně slabé ženské.
Porodila jsi ho? Porodila… Je zdravé? Je… To je jediné, co se počítá.
Chápala bych pocity selhání, kdyby porod skončil akutním cs. Ale tys to zvládla. Dokázala to. Není každý porod úžasný mystický zážitek, ale počítá se výsledek.
Taky jsem si zakřičela. Vím, že když šlo opravdu do tuhého, tak jsem si zakřičela, bolelo to fest. Ale jen při pár kontrakcich. Když už se může tlačit, tak tlačím a to křičet nejde. Do přelomu první a druhé doby porodní jsem teda neměla důvod se nějak projevovat výrazněji. Každá žena to prožívá jinak, a nechtít kvůli tomu další dítě je hloupost.
Příspěvek upraven 27.08.21 v 08:55
Já se na 3cm otvírala asi 14 h, na 10 pak za necelý tři hodiny, nástup obří bolesti byl nečekaně rychlej, takze chápu, taky jsem řvala…ale žádný trauma z toho nemám 😁…
Příspěvek upraven 27.08.21 v 08:57
Ne, u žádného ze tří. Ale každý má ten práh snesitelnosti jinde a ulevuje si jinak. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,cítím se hrozně, pořád na to myslím, jsem půl roku od prvního porodu, nezvládala jsem to, celou dobu jsem strašně křičela, do porodnice jsme jeli ve 4 odpoledne a o půl 7 večer se malá narodila, jenže celou dobu jsem šíleně řvala, dojeli jsme tam a byla jsem otevřená na 3 a za těch 2,5 hodiny jsem se otevřela na max a rodila, byla to šílená bolest, říkali mi že mám v klidu dýchat, snažila jsem se, ale nešlo to, jen jsem řvala, i při tlačení, to mi nešlo a PA mi musela tlačit na břicho abych malou porodila. Všude jsem vždy slyšela, že ženská u porodu neřve, moje mamka neřvala, ani švagrová, připadám si strašně trapně, ikdyž jsem se opravdu snažila, tak mi to jinak nešlo, kvůli tomuto nechci druhé, mám strach že to zase nezvládnu. Křičeli jste? anebo jsem jedna z mála? Mamka mi řekla že za nich křičeli jen cikánky a takové ty sociálně slabé ženské.
Z toho diprivovana byt fakt nemusis, ja sice nervala, kluk byl za chvilu venku..ale neres to
Mně přišli říct z vedlejšího boxu, ať tak neřvu, že ruším a zbytečně se vysiluju.. A to jsem ještě ani nerodila. V životě by mě nenapadlo, že bych se za to měla stydět.. Proč jako?
@Anonymní píše:
zřejmě jsi měla síleně intenzívní bolesti, protože ses otvírala velice rychle - nevyčítej si to, jak píší ostatní - máš zdravé dítě? máš - a to je hlavní
a příští porod - každý porod je úplně jiný
Ku.rva, že jsem si zakřičela… taky jsem měla kontrakce, že mi při nich praskla děloha. Chtěla bych vidět, kdo by v té situaci tiše trpěl…Někdo si holt zařve, aby si uvelil… a co?
Já jsem spíš asi sténala a při tlačení jakoby mručela, nešlo to zastavit a taky mi furt říkala, ať to nedělám, tak já ještě jsem měla myslet na to, abych byla úplně potichu. Ach jo. ![]()
Rvala jsem příšerně a nadavala jsem na chlapa. Je mi to fuk, mám jiné starosti nechápu co resis
Ahoj,
cítím se hrozně, pořád na to myslím, jsem půl roku od prvního porodu, nezvládala jsem to, celou dobu jsem strašně křičela, do porodnice jsme jeli ve 4 odpoledne a o půl 7 večer se malá narodila, jenže celou dobu jsem šíleně řvala, dojeli jsme tam a byla jsem otevřená na 3 a za těch 2,5 hodiny jsem se otevřela na max a rodila, byla to šílená bolest, říkali mi že mám v klidu dýchat, snažila jsem se, ale nešlo to, jen jsem řvala, i při tlačení, to mi nešlo a PA mi musela tlačit na břicho abych malou porodila. Všude jsem vždy slyšela, že ženská u porodu neřve, moje mamka neřvala, ani švagrová, připadám si strašně trapně, ikdyž jsem se opravdu snažila, tak mi to jinak nešlo, kvůli tomuto nechci druhé, mám strach že to zase nezvládnu. Křičeli jste? anebo jsem jedna z mála? Mamka mi řekla že za nich křičeli jen cikánky a takové ty sociálně slabé ženské.