Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kubmaja02 to zní hrozně…bobečci naši malinký. Můj syn byl celý fialový…tři týdny modřina přes celý obličej, to jsem dost těžce nesla. Naštěstí nic zlomeného…
Já jen čtyři stehy ( dva a dva)
Fakt co my ženy zkusíme…
Já kdyby to bylo možné chtěla bych mít i třetí mimi a konečně hezký porod a pozitivní začátek mateřství.
Ale asi bez šance ![]()
Hlavně zdraví…
U prvního jsem nekricela vůbec. Neměla jsem na to vůbec sílu. A byl to dost rychlý porod. U druhého jsem teda potichu nebyla. PA mi pak v dobrém přišla říct, že začínám být slyšet až na chodbu
. Ale otevřená jsem byla za 1 hodinu. Bylo to tak intenzivní, že jsem myslela, že to uz nemůžu vydržet. A bylo mi úplně jedno, co si o tom ostatní myslí. A mám to tak pořád. Vzpomínám na ty porody jako na krásné zazitky, na bolest jsem zapomněla a tomu křičení se smeju
.
Křičela jsem. Je to naprosto normální a přirozené. Každá to má jinak s bolestmi. Některá žena ti klidně řekně, že pro ni byl porod pohoda, nesrovnávej se. Když nad tím zapřemýšlíš, tak ve filmech ženy taky křičí, proč asi? ![]()
Já křičela při každé kontrakci. Rodily jsme 4, díky tomu křičení jsme měly přehled kdo je v jaký fázi. 😁 u druhého jsem křičela až po porodu. Byl císařem.
@Janadel píše:
Ted pri druhym porodu bylo uz cestou jasny, ze klistyr se fakt nestihne, pri tlaceni mi asi na setinu vteriny prolitlo hlavou, ze ze me jde asi zrovna i stolice, ale bylo mi to uplne uplne jedno. Co rikal manzel, tak ono to rovnou pada do nejakyho pytle a jeste hned strikali desinfekci ci co a prej nebylo ani nic cejtit. Navic oni to tam vidi tak casto, ze zrovna moje bobky je fakt nezajimaj, na kafe s nima chodit nebudu, uz se neuvidime, tak co
Nápodobně. A mě teda rodil obě děti doktor, skorosoused. Bydlí tady od nás o 3 domy dál. ![]()
Heeej, křik k porodu patří
, s (vý)křikem má člověk sílu pořádně zatlačit, či zvládnout bolest, či další kontrakci, je to přirozený, lidský… ani nechci slyšet, že jsme tak za opicemi v Čechách, že by tě za to někdo káral, nebo sis dokonce přišla tak, žes to nezvládla. U porodu řvou i zvířata, je to přirozenost všech bytostí.
Jediný komu to nedochází jsou doktoři v porodnicích, protože se to učí na škole z němých filmů z porodu a do toho se přesně učí, toto je první fáze porodu, teď právě začíná druhá, atd…, navíc tě natlačí na kozu a rodí se nepřirozeně proti síle gravitace, kdo by neřval
Doporučuji pár rozhovorů s Helenou Máslovou a Duškem ![]()
@dedrichov píše:
Nápodobně. A mě teda rodil obě děti doktor, skorosoused. Bydlí tady od nás o 3 domy dál.
No ale to k tomu taky přirozeně patří, naopak je to pro dítě to nejlepší, když jako první přijde do styku s tímto, co je jeho matky, tomu mimču to nijak neublíží, vytvoří to vněm neskutečně silnou imunitu, naopak dezinfekce mu může ublížit, chemky jsou to s čím se nikdy nesetkalo. Pusťte si tu Helenu Máslovou, je fakt borka na ty porody ![]()
Řve se i při úderu při tenise
Ne vážně…u druhého porodu jsem chtěla raději vyskočit z okna, než další kontrakce..braly mě šílené křeče i do zad a myslela jsem že se roztrhnu a vyleze ze mě vetřelec
Měla jsem pupeční kýlu a placentu dole. Malá se tam úplně sekla a taky mi museli mačkat břicho..docházely mi síly..Měla jsem pak vyloženě trauma z porodu, když jsem čekala třetí..
U třetího jsem vlastně nevydala ani hlásku a jen jsem dýchala..celou dobu v leže na zádech a na druhé zatlačení mimi venku..
Já myslím, že jsi měla hodně intenzivní kontrakce, protože ses tak rychle otevírala. Takže jestli jsi jim tam křičela jen 3 hodiny a ne třeba 12, tak je to v pohodě.
Já měla porod 13 hodin a křičela jsem ty poslední tři hodiny snad při každé kontrakci. Ale to se opravdu nedalo. Do té doby jsem bolesti prodýchávala tiše, ale potom mi cosi píchli na zintenzivnění kontrakcí, protože malý nechtěl ven. A to byla tak strašně intenzivní bolest, že se opravdu nedalo nekřičet. Nemyslím, že jsem padavka, ale ten řev ze mě na vrcholu každé kontrakce šel prostě sám, to se vůbec nedalo ovládnout. Nakonec měl malý 4,4 kg a tlačení trvalo hodinu.
Mimochodem, jak se říká, že žena chce vyskočit z okna, protože už se to nedá vydržet, jak je možné, že jsem nenašla žádné statistiky žen, které spáchaly sebevraždu u porodu? ![]()
U prvního jsem byla úplně mrtvá, to jsem vyčerpáním usínala mezi kontrakcemi, ale u druhého jsem taky tak přes dvě hodiny jen řvala 😀 prostě to jinak nešlo, přišla i PA ať se soustředím na dýchání ale já jen řvala 😀 po porodu mi bylo chvilku trapně, ale pak sem si řekla, že nejsem první ani poslední a hotovo, oni jsou zvyklí 🙂
Se mi ani nechce věřit, že jste skoro každá křičela, to mi dělá radost, teda ne to, že vás to tak bolelo, ale že nejsem sama, i moje gyndr mi potom říkala že jsem měla bohužel rychlej porod u kterého je ta fáze otevírání rychlá a bolestivá, že se s tím tělo nedokáže vyrovnat tak jak když to postupuje pomalu, každopádně já si pamatuji že poslední cca hodinu a půl než malá vyšla ven jsem měla tak půl minuty mezi kontrakcemi, stihla jsem max říct „pane bože“ a byla další, každá kontrakce mi připadala nekonečná, no a tlačení mi nešlo, malá se dusila, měla pupeční šňůru kolem krku, ale ano jsme v pořádku, teda doufám, do těla ani sobě ani jí nevidím.
Taky jsem křičela…u obou porodů, u druhého trochu víc, ten byl vyvolávaný a bolesti 2× takové…ale myslím, že křičí více, či méně skoro každá…já teda křičím skoro u každého intenzivního prožitku
Třeba při sexu, při jízdě na horské dráze, nebo když vidím pavouka ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,cítím se hrozně, pořád na to myslím, jsem půl roku od prvního porodu, nezvládala jsem to, celou dobu jsem strašně křičela, do porodnice jsme jeli ve 4 odpoledne a o půl 7 večer se malá narodila, jenže celou dobu jsem šíleně řvala, dojeli jsme tam a byla jsem otevřená na 3 a za těch 2,5 hodiny jsem se otevřela na max a rodila, byla to šílená bolest, říkali mi že mám v klidu dýchat, snažila jsem se, ale nešlo to, jen jsem řvala, i při tlačení, to mi nešlo a PA mi musela tlačit na břicho abych malou porodila. Všude jsem vždy slyšela, že ženská u porodu neřve, moje mamka neřvala, ani švagrová, připadám si strašně trapně, ikdyž jsem se opravdu snažila, tak mi to jinak nešlo, kvůli tomuto nechci druhé, mám strach že to zase nezvládnu. Křičeli jste? anebo jsem jedna z mála? Mamka mi řekla že za nich křičeli jen cikánky a takové ty sociálně slabé ženské.
Nekřičela. Ani u jednoho.Bylo by mi to blbé
![]()