Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Janli píše:
Ku.rva, že jsem si zakřičela… taky jsem měla kontrakce, že mi při nich praskla děloha. Chtěla bych vidět, kdo by v té situaci tiše trpěl…Někdo si holt zařve, aby si uvelil… a co?
Proboha
To bych řvala tak, že by ulítlá střecha. A jak to dopadlo?
A co jako? Já při druhý zařvala asi dvakrát. Když jsem přijela na 7, dvě kontrakce, a třetí tak brutální že už se drala ven. Nešlo nezařvat. Nikdo to neřešil. Neřeš to..
Taky jsem si zařvala, po porodu jsem se omlouvala, rodička, co šla po mně, říkala, že jí to přišlo úplně normální.
Nevím no, bylo mi trapně.
Při prvním porodu jsem ani nepípla, doktor si chválil, že kdyby byla každá jako já…
Při druhým jsem dostala hodně oxytocinu, doktorka pořád přidávala. Nakonec jsem šel malej vexem.
U druhého jsem křičela, ne celou dobu, ale když jsem došla na box bylo to tak rychlý, že mě málem porodil jen manžel. A to jsem chvíli řvala, ale porodní pak říkala, že to ještě nic nebylo ![]()
Klid, stejně už s tím nic neuděláš.
nebyla jsi první ani poslední
Ja jsem teda jeste nikdy nerodila, ale myslim, ze pokud sis potrebovala ulevit tim, ze si tam rvala na cele kolo, tak na tom nevidim nic divnyho
proste to bylo potreba a dal bych to neresila
ja bych se treba zase stydela, kdybych se pos*ala, ale to clovek taky asi uplne neovlivni ![]()
Ja si taky zařvala. Hlavně teda při tlačení. I když mi furt říkali, ať to nedělám. No, vážně to ukočírovat nešlo
jinak jsem spíš hekala potichu při kontrakcích. Každopádně vedle na boxu mi po celou dobu vyloženě řvala v kuse Paní, trošku mě to stresovalo, ale taky mi to přišlo normální a vůbec nevidím důvod, proč by se Paní měla stydět. Hlavně že to zvládla. ![]()
@Bábrdl píše:
ProbohaTo bych řvala tak, že by ulítlá střecha. A jak to dopadlo?
Akutní sekce, dvě hodiny mě na sále štupovali, nalili do mě dva litry krve, ale dobrý…zvládla jsem pak ještě jedno dítě. Paradoxně, další porod prakticky bezbolestnej
Jinak pokud tvoje matka není porodní asistentka jak ví kdo jak křičel u porodu? Těžko asi…
U prvniho jsem kricela skoro furt - intenzivni kontrakce na oxytocinu. Nakonec akutni cisar.
Ted podruhe vyvolavany porod v 20tt skrz vyvojivou vadu. Vsude psali, ze to tak neboli jak klasicky porod. Ale ja ke konci mela intenzivni kontrakce, takze jsem si zakricela i tady - na klasickem oddeleni na nadstandartu. Vedle me meli zenske na pokojich miminka a ja tam kricela o pulnoci. No a co mam jako delat? ![]()
Nikdy me nenapadlo, ze bych mela byt u porodu potichu.
Btw. vaz si toho, ze sis domu odnesla zdrave miminko. My to stesti ted nemeli. Nejake kriceni by mi bylo u zadku…
Co bych dala za zdrave dite a klidne bych rvala az by to slysela cela nemocnice.
@Svetluska55 píše:
Mně přišli říct z vedlejšího boxu, ať tak neřvu, že ruším a zbytečně se vysiluju.. A to jsem ještě ani nerodila. V životě by mě nenapadlo, že bych se za to měla stydět.. Proč jako?
Přesně. Mně řekli, že desim maminku ve vedlejším boxu. No, otevřela jsem se ze 3 na 10 během 2 hodin, takže to bolelo. První dítě jsem rodila do vody a po vidukci jsem myslela, že se zblázním.
Nam zase PA říkala, že většinou se ženy na sale projevují podobně, jako při sexu
![]()
Nekricela jsem vůbec ale já i když se kopnu do maličku na noze tak max výkřiknu sprostý slovo a pak se schoulim a mlcim a “prožívám” bolest😂 😂moje Mamka i manžel měli z mého porodu strach protože mi tvrdí, ze jsem bolestinek..jsem ale tohle bylo jiné, manžel mi po porodu řekl ze nechápe, jak jsem to tak zvládla, navíc jsem se za hodku a půl otevřela z 1cm na 10😂 ale nutno říct, ze jsem si (vyvolávány porod) nechala po 4h kontrakcí po 20s nechala píchnout epidural, pak až jsem se začala otevírat..a hodku a půl od epiduralu bylo mimco venku🙂myslím, ze je úplně jedno jestli kricis nebo ne..je pravda, ze pro mě bylo důležitý, abych u porodu byla pro manžela pořad tak nějak…”atraktivni”🤣 🤣, když pak šel strihat pupeční šňůru a stradoval si to rovnou za PA, tak jsem ho hned okřikla ze ani omylem ze tam se proste nepodívá🤣 🤣
@MaxBlack tak to možná sedí, ta poslední připomínka, protože v posteli jsem dost hlučná, když mám být potichu, tak se na to musím soustředit a pak z toho nic nemám.
Děvčata, všem děkuji za uklidnění, v mojí rodině jsem prostě za histerku, co nezvládá bolest, proto mě to tak trápí.
Jo taky jsem vydavala furu zvuku. A u druhyho porodu jsem se trochu prala s PA, bolelo od ni vysetreni, rikam ze pockam na dr. A ona no tak dejte ty kolinka od sebe…nedala
![]()
No bože, no. Tak sis zařvala. Ono to může pomoci k uvolnění porodních cest. Ještě abych přemýšlela, jestli někomu nevadí moje projevy. Rodila jsem čtyřikrát.