Přejídání, bez příčiny

Anonymní
26.9.22 17:45

Přejídání, bez příčiny

Zdravím vás, mám dotaz někdy přijdu takhle navečer domu a sežeru vše pod rukama, slané, sladké, kyselé…potom je mi težko
Těhotná nejsem, menstruaci mi nedávno skončila. Má někdo zkušenosti? Jak se toho zbavit? Co je příčinou? prosim anonym :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.9.22 17:57

Mě takhle honí mlsná, když mám málo bílkovin ve stravě. Večer nevím, čím bych to docpala. Jak jíš přes den? nezajídáš stresy?

• Citovat
  • Upravit
9918
26.9.22 17:57

Bud jis malo pres den a nebo si tim zajidas nejake psychicke pocity/. Proste, aby sis nemusela priznat nejake bolestive emoce a zpracovat je, tak je potlacis v sobe a zajidas to jidlem, protoze to jidlo ti pomaha ty emoce zatlacovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
26.9.22 17:58

Je to takzvané emoční přejídání - máš to spojené s nějakou rutinou nebo činností, někdy i nudou nebo emocí. Ve finále na to třeba ani nemáš chuť a nedokážeš přestat (proto je ti pak blbě), ale nemůžeš to korigovat. Je potřeba vychytat, co to spouští - přijdeš unavená z práce? Potřebuješ u telky něco zobat? Máš blbou náladu? atd. První je třeba si uvědomit, kdy to děláš, pak se pracuje na náhradě - na únavu si dej horkou sprchu místo čokolády, místo zobání u telky si vezmi třeba hummus s mrkví, na blbou náladu jdi do parku (zelené stromy uklidňují) atd. Varianta dvě - nejde o emoční přejídání, ale skáče ti inzulin - přepadají tě chutě, máš inzulinovou rezistenci. Řešení je přestat nonstop jíst - tzn. ne žádných pět jídel denně (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře) a mezitím další pidi jídla - tu tyčinka, tu ovoce, tady žvýkačka/bonbon aj. Striktně najet na 3 jídla denně a mezi tím mít cca 4-6 hodin rozestupy, aby další jídlo šlo do žaludku, který plně strávil předchozí potravu a ne že tvoje tělo během dne (čili dobu, kdy nespíš) furt na pozadí makalo - tzn. pořád řešilo trávení - od rána do večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 18:09

@Jana525 no přes den jim tak normálně, ale snažím se zhubnout tak možná protože to moc neunasim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.22 18:11

@GerveisaOdZoly no dnes jsem to fakt nedela a vůbec neslo přestat byla jsem jak mimo od oříšků, rohlíku, šumky, buchty…

• Citovat
  • Upravit
9918
26.9.22 18:50
@Anonymní píše:
@GerveisaOdZoly no dnes jsem to fakt nedela a vůbec neslo přestat byla jsem jak mimo od oříšků, rohlíku, šumky, buchty…

Budes si to muset srovnat v hlave, tohle fakt vidim na nejakou terapii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
26.9.22 19:54

Mám to taky tak.. Dost často mě chytá záchvatovité přejídání, kdy nevím, kdy mám dost. Největší chuť mám vždy na čokoládu a brambůrky. Snažím se to ovládat, ale moc se nedaří.. A čím víc se snažím, tím horší ty úlety potom jsou. A vypozorovala jsem, že mi ty záchvaty začaly až potom, co jsem se začala hlídat v jídle.. Jim vyváženě, dostatek bílkovin, ale stejně to přejídání nedokážu zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.9.22 00:10

Já si upřímně nemyslím, že by to bylo na terapii. Spíš si myslím, že začneš jíst a pak máš chuť na všechno, i mně se tohle stávalo. Zkus si ještě možná víc sledovat co jíš přes den a zlepšit to a uvidíš, možná to pomůže. Podle mě to je o disciplíně, prostě musíš si v hlavě říct, že to nesmíš sníst. Začni, že si dáš jen méně a pak se na to nastavíš. Ja kdyby nemám disciplínu, tak každý večer si taktiež dám pizzu a chipsy, protože mi to chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková