Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A proč by to neslo? Proste za nim zajdi, třeba mu i kup nějakou maličkost, podekuj mu za peci a řekni, ze odchazis k jinému dr.
A kolik mu je? Jestli přesluhuje důchod - což asi jo, odešla bych v klidu a míru a neřešila to. I on má nárok na klid v důchodu, zabírá místo mladým lékařům a měl by sám uznat, že už na to nestačí. Vím, že je to do jisté míry škaredé a vím, že mnoho starých lidí se nechce toho svého vzdát. Ale mít za sebou pravděpodobně zbytečný zákrok, šla bych.
Opustit tohoto lékaře je prostě nutnost a na místě nejsou vůbec žádné společenské ohledy! Jde o tvé zdraví. Jestliže nepoužívá ultrazvuk a ani na něj nikam neposílá, tak je s medicínou pozadu o plné čtvrtstoletí. Jeho péče musí být nebezpečná, protože těžko může včas (v rámci prevence, kam sono malé pánve už po léta patří) odhalit celou řadu patologií, jejichž četnost s věkem stoupá. Pokud cítíš vděčnost, tak bych koupila nějakou pozornost a rozloučila se. Jinak bys mohla na přehnanou slušnost zbytečně doplatit klidně i životem. Už jsem o jednom kdysi slovutném profesorovi, jež nešel s dobou, a kvůli tomu zanedbal pacientku, četla.
Ahoj holky,
už třicet let chodím ke stejnému gynekologovi. Je to dnes už starý pán, který mi ale mnohokrát dobře poradil, vyšel mi vstříc, pomohl mi, byl u mého porodu. Dá se říct, že máme přátelský vztah. Bohužel léta mu přibývají a v poslední době několikrát udělal chybu, něco spletl - posílá mě na další vyšetření se špatným kódem diagnozy, postup přijmu v nemocnici je úplně jiný než mě informuje. Z reakce jiných lékařů mám pocit, že jsem teď podstoupila zákrok nejspíš zbytečně…Nemá v ordinaci ultrazvuk ani mě na něj neposílá. Už to zkrátka není ono. Ráda bych od něj odešla, ale svádím v sobě boj. Má už opravdu málo pacientek, nechci být ta, co pod ním podřízne větev. Ale co já vím, možná právě to potřebuje. Vím, že můžu přejít, nový lékař si stáhne dokumentaci a vymalováno, ale mě je z toho prostě nanic. Opravdu k němu cítím vděk, ráda bych mu za vše poděkovala a ne zdrhla jak malá holka. Ale to prostě nejde. Co s tím? Díky za názory.