Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím o tom. Ale pokud by nedotah domu žádnou chorobu, ne úplet si dítě jinde a nevěděli o tom všichni kolem, tak bych to asj zkouška. Tedy pokud by vztah jinak fungoval. Pokud ne, tak by to byl dobrý impuls k odchodu.
Ano, prekonali. V te dobe jsme teda jeste deti nemeli, ted uz ano. Po provaleni jsme sli od sebe, ale vydrzelo nam to tyden. Vyrikali jsme si to, uznali chybu na obou stranach a uz se k te zalezitosti nikdy nevraceli.
Zatím ne ani z mé strany ani opačně a doufám že to tak bude furt. A nepřekousli bych to fuj…
Ahoj, o tomhle tématu bylo napsána dost článků. I tady na emiminu máš tolik diskuzí s tímto tématem. Překonat to jde, ale je v tom hodně proměnných.
Popiš nám svoji situaci. Šlo o jednorázovou nevěru? Byly nebo jsou v tom i city? Je zamilovaný? Funguje vám vztah? Máte sex?
Příspěvek upraven 31.03.23 v 06:47
Překonal jsem nevěru. A bylo to krásné i po tom, co na ní manželka přišla.
@Anonymní píše:
Ahoj překonali jste někdo nevěru v manželství kde jsou děti? Napište Vaše zkušenosti prosím.
Zdá se že ano, ale bylo to peklo. Půl roku manželské poradny, pak rok osobní terapie.
Když jsme rozkryli příčiny bylo to snad ještě horší. Přirovnal bych to jako boj s rakovinou, samota, deprese, výčitky atd. Podruhé už bych to neudělal.
Trochu to rozepiš, ať víme o co jde
@Anonymní píše:
Ahoj překonali jste někdo nevěru v manželství kde jsou děti? Napište Vaše zkušenosti prosím.
Nedá se říct, že překonali. Jsme spolu. Ale ani po třech letech to není ono. Přišla jsem o nejbližšího člověka. Těžko se můžu svěřovat někomu, ke komu nemám důvěru. Navenek fungujeme lépe než uvnitř. Nevím jak manžel, ale já mam uvnitř pořád prázdno. Ale s ním je mi líp než by mi bylo bez něj ( praktická stránka života).
Myslím, že žádná nevěra nestojí za to, co následuje po prozrazení.
@Anonymní píše:
Ale ani po třech letech to není ono. Přišla jsem o nejbližšího člověka. Těžko se můžu svěřovat někomu, ke komu nemám důvěru. Navenek fungujeme lépe než uvnitř. Nevím jak manžel, ale já mam uvnitř pořád prázdno. Ale s ním je mi líp než by mi bylo bez něj ( praktická stránka života).
A vnímáš u sebe během těch třech let nějaký vývoj? Máš pocit, že se ti žije - dýchá lépe? A jak to vidíš do budoucna?
Jsem také 3 roky po, ale ta zrada mě prostě bolí každý den
.
@Bereta píše:
A vnímáš u sebe během těch třech let nějaký vývoj? Máš pocit, že se ti žije - dýchá lépe? A jak to vidíš do budoucna?
Jsem také 3 roky po, ale ta zrada mě prostě bolí každý den.
Nechci vám do toho vstupovat, ale u mě je to taky 3 roky a taky není dne kdy si na to nevzpomenu. Jenže u mě to funguje tak, že si řeknu: nechci den co den litovat dočasnou debi litu své partnerky, mám svůj život ať už sní nebo bez. Koníčky, přátelé, sauna nebo bazén, prostě vždy když na mě přijdou tyto stavy tak si udělám něčím radost. Stačí málo a jde to. Taky je důležité si udělat v životě pořádek, hlavně s partnerem.
@ludvig van Jen vstup, jsi vítán. K tomuto tvému přístupu se propracovávám. Vím, že je to jen o tom.
@Bereta píše:
@ludvig van Jen vstup, jsi vítán. K tomuto tvému přístupu se propracovávám. Vím, že je to jen o tom.
No a taky bych řekl, že důležité je mluvit o svých trablech s lidmi kteří tě chápou a podrží. Ale pozor na manipulátory, když ti někdo něco vnucuje většinou to smrdí
@Bereta píše:
Vývoj je takový, že jsem asi lhostejnější. Už nejsem tak vzteklá a bolavá. Žiju si svůj život. Častěji chodím s kamarádkama do divadla, na víno…
Už mám domluvené welness pobyty. Jinak fungujeme celkem dobře. I společně podnikáme dost věcí. Když vypnu hlavu, tak je mi s ním dobře. Když ovšem hlava funguje, tak mám blok. A nejde nic.
@Bereta píše:
A vnímáš u sebe během těch třech let nějaký vývoj? Máš pocit, že se ti žije - dýchá lépe?A jak to vidíš do budoucna?
Jo, tak daleko nevidím. Zatím je to tak jak to je a třeba řeknu dost já nebo on. A nebo spolu zůstaneme. Máme poměrně malé dítě, od starší dcery bude za čas vnouče, nechci na to vše být sama. Dítě navštěvující tatínka nebo naopak taky nechci. Takže toto hraje nejdůležitější roli. Nemít toto vše, rozhodování by bylo jiné.