Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda mě zaráží že to první bylo IVF a najednou to šlo přirozeně.
Bohuzel… vetsinou tohle delaji zeny
Proste si ukojil svoji potrebu.
Jak se rozhodnes je jen na tobe.
Dite je velky dar a hodne si to promysli.
Ale prerusovana souloz sama o sobe neni zadna poradna ochrana.
A teda dost pochybuju, ze to chlap udela nadvakrat.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
ve zkratce - s manželem máme jedno dítě, o které jsme se velmi dlouho snažili. Nakonec jsme museli podstoupit IVF. Těhotenství hrozné, porod také a celé šestinedělí peklo na zemi.. Na základě toho všeho jsme se rozhodli jen pro jedno dítě, i když manžel si vždy přál dvě.
Teď k tomu, co se stalo. Před cca 3/4 rokem začal manžel stále mluvit o druhém a naléhat na mě. Vcelku dlouho s tím „otravoval“ až to vyústilo v hádku. Nicméně situace se uklidnila a nadále platila původní dohoda.
Sex jsme měli buď s ochranou nebo jsme praktikovali přerušovanou soulož (pro jistotu). V našem případě to bylo dostačující (já hormony brát nesmím a manžel na vasektomii nepůjde). Je to cca měsíc, co jsem zjistila, že jsem těhotná.Musela jsem to vstřebávat a stále jsem si na tu situaci nezvykla. Manžel měl neskutečnou radost s tím, že bude pomáhat a bude to určitě lepší než předtím, když se to povedlo přirozeně atd..
No jo jenomže před týdnem jsem se dozvěděla něco, co mě tedy sejmulo. Přišla jsem domů z práce dřív, manžel má HO a slyším, jak telefonuje s kamarádem. Prvně jsem slyšela jen nějaký chlapský blafy bla bla a pak slyším manžela „hele kámo ještě jednou díky za tu radu, vůbec jsem tomu nevěřil, že by to mohlo vyjít a ono vyšlo“..pak už jen nějaký další kecy.
Hned, jak dotelefonoval jsem na něj udeřila. Prý mu kamarád poradil nějaký vitamíny a léky či co na podporu plodnosti, bral toho koňské dávky a při každém sexu si jakoby „ustřík“ trochu do mě a zbytek ven, abych to nepoznala. Chápete to? Připadám si jako v nějaké pitomé telenovele na Barrandově.Na jednu stranu nechápu, jak to mohlo vyjít vzhledem k naší zdravotní situaci, ale na stranu druhou mám hrozný vztek, cítím se zrazená, jsem zklamaná, že na mě udělal takový podraz a nerespektoval mé přání. Mám chuť objednat se hned na potrat a pak zažádat o rozvod abych řekla pravdu.
nebo to snad vidím příliš dramaticky?
Manžel totiž tvrdí, že z toho dělám zbytečnou aféru, že to není tragédie jenomže pro mě ano. On hlavně nechápe, že to je prostě podraz a nechápe, že nerespektoval to, na čem jsme se domluvili.
Kdybych to brala jako ty, ve tvé situaci, šla bych na potrat a rozvedla bych se. Za mou osobu bych dítě přivedla na svět. Možná bych si ho nechala, možná dala k adopci. To podle toho, jestli bych to dítě měla ráda a nebo ne. Nez aby trpelo, tak ať je mu dobře někde jinde. Tady ovšem může zasáhnout otec dítěte. Taky si ho může vzít a jít. Moc těžká situace.
@Lucie_Sx píše:
Ale prerusovana souloz sama o sobe neni zadna poradna ochrana.A teda dost pochybuju, ze to chlap udela nadvakrat.
Ale jde to, není to nadvakrát, prostě vytáhne později, stačí o chvilku
@mamule42 píše:
To se stává často, první těhotenství nastartuje tělo. Taky mám takovej nečekanej dáreček doma…. ![]()
@mamule42 píše:
Takových je, jen v rodině máme dvě.
Tak hlavně koukej říct ten zázrak, protože to bude tady hodně ženských zajímat, že to nejednou šlo jen z přerušovaný soulože ![]()
@Anonymní píše:
@mamule42 jo to mě taky, ale bohužel možné to evidentně je
Ja bych so to nechala. Na podruhe to uztak strasne neni jako u prvniho ![]()
To asi zase při deštivém odpoledni někdo z Lifee vyfasoval úkol sesmolit nějaký ten článeček. ![]()
Můj postoj je ten, že pokud skutečně za žádnou cenu nechci dítě, musím si to ošéfovat sama. Nemohu spoléhat na partnera, nota bene, když má na věc jiný názor, což už je samo o sobě riskantní prvek. Konec konců, v opačném gardu se nejeden chlap dočkal téhož.
Že nemůžeš „brát hormony“ je smůla, ale není to omluva. Jsou i jiné možnosti, jak zabránit nechtěnému těhotenství. V extrémním případě sexuální abstinence.
Tak u výroby jste byli oba, takže oba za to nesete odpovědnost. Tak, jako on nešel na vasektomii, jsi ty nešla na podvazani vaječníků, takže je to fifty fifty. O tom, že přerusovana soulož není antikoncepce se snad nebudeme bavit. Jestli to dítě nechceš, jdi na potrat, to si můžeš rozhodnout bez manžela.
@Anonymní píše:
@mamule42 jo to mě taky, ale bohužel možné to evidentně je
Tak rozhodnout se musíš sama ale počkej až vychladneš.
Tak po šestinedělí předej děti otci ať je s nimi na mateřské a rodicaku on. Když chtěl dvě ať se tedy stará.
Zdravím všechny,
. Na základě toho všeho jsme se rozhodli jen pro jedno dítě, i když manžel si vždy přál dvě.
Musela jsem to vstřebávat a stále jsem si na tu situaci nezvykla. Manžel měl neskutečnou radost s tím, že bude pomáhat a bude to určitě lepší než předtím, když se to povedlo přirozeně atd..
No jo jenomže před týdnem jsem se dozvěděla něco, co mě tedy sejmulo. Přišla jsem domů z práce dřív, manžel má HO a slyším, jak telefonuje s kamarádem. Prvně jsem slyšela jen nějaký chlapský blafy bla bla a pak slyším manžela „hele kámo ještě jednou díky za tu radu, vůbec jsem tomu nevěřil, že by to mohlo vyjít a ono vyšlo“..pak už jen nějaký další kecy.
Na jednu stranu nechápu, jak to mohlo vyjít vzhledem k naší zdravotní situaci, ale na stranu druhou mám hrozný vztek, cítím se zrazená, jsem zklamaná, že na mě udělal takový podraz a nerespektoval mé přání. Mám chuť objednat se hned na potrat a pak zažádat o rozvod abych řekla pravdu.
nebo to snad vidím příliš dramaticky?
Manžel totiž tvrdí, že z toho dělám zbytečnou aféru, že to není tragédie jenomže pro mě ano. On hlavně nechápe, že to je prostě podraz a nechápe, že nerespektoval to, na čem jsme se domluvili.
ve zkratce - s manželem máme jedno dítě, o které jsme se velmi dlouho snažili. Nakonec jsme museli podstoupit IVF. Těhotenství hrozné, porod také a celé šestinedělí peklo na zemi.
Teď k tomu, co se stalo. Před cca 3/4 rokem začal manžel stále mluvit o druhém a naléhat na mě. Vcelku dlouho s tím „otravoval“ až to vyústilo v hádku. Nicméně situace se uklidnila a nadále platila původní dohoda.
Sex jsme měli buď s ochranou nebo jsme praktikovali přerušovanou soulož (pro jistotu). V našem případě to bylo dostačující (já hormony brát nesmím a manžel na vasektomii nepůjde). Je to cca měsíc, co jsem zjistila, že jsem těhotná.
Hned, jak dotelefonoval jsem na něj udeřila. Prý mu kamarád poradil nějaký vitamíny a léky či co na podporu plodnosti, bral toho koňské dávky a při každém sexu si jakoby „ustřík“ trochu do mě a zbytek ven, abych to nepoznala. Chápete to? Připadám si jako v nějaké pitomé telenovele na Barrandově.