Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, pochopila jsem, že nepřekousl tvé děti. Ty k tobě ale neodmyslitelně patří a pokud je nebral, nebyla to tvá pravá láska života, jak píšeš.
Prostě hned ze začátku nového vztahu dej rázně najevo, že kdo nebude brát tvé děti, nemá u tebe šanci. Tak jsem to udělala já a přítel moji dceru bere, věnuje se jí a má ji rád.
Už jen to, že jeden den řekne, že tě miluje, druhý den že tě nemiluje dost
trošku schýzička podle mě. Přejde to neboj, časem si uvědomíš, že to bylo nejlepší a ten pravý na tebe ještě čeká. Hlavně nedělej tu chybu dnešní doby a nebuď a ním v kontaktu, zbytečně se budeš blokovat a budeš prodlužovat proces uzdravení se.
i
On nemá děti co? Já bych, upřímně, vycouvala hned zkraje, když začal tvrdit, že se přes ty děti zkusí přenést, že se bude snažit. To je red flag jako prase. Myslím, že já sama bych ochladla dlouho předtím, než on vůbec začne přemýšlet nad rozchodem, protože jako matka dvou dětí potřebuješ především člověka, který tě jako matku dvou dětí bude respektovat a ty děti vezme jako tvou přirozenou součást. Zkusila bych si to v hlavě přeskládat - láska jako hrom to nebyla, nikdy z jeho strany a těžko říct, jestli z tvé ano. Já bych nedokázala milovat někoho, kdo mé děti bere jako nějaký přítěžek a překážku. Najdi si chlapa s dětmi, ideálně odrostlejšími.
Jak muze byt moje spriznena duse nekdo, kdo nema rad moje deti? To jste si nalhavali oba dva.
Takze on te miluje, ale vlastne nemiluje, resp. neni zamilovany, pak jsi spriznena duse a nakonec te nemiluje dostatecne. Jakoze coze?
Prave, ze má. Jedno dítě, 8 let. Ale je s matkou v jiné zemi, takže ho na denní bázi nevida. Ale má ho rad, angažuje se a vola mu. Tady, kde žiji, je ex pritel dočasně. Zakladatelka
Já vim, nechápu to a snažím se tomu porozumět. Je možné, ze to, ze me nemiluje je jen výmluva, aby na plno neřekl ‘rozcházím se s tebou kvůli tvým dětem’? Zakladatelka
@Anonymní píše:
@unuděnáPrave, ze má. Jedno dítě, 8 let. Ale je s matkou v jiné zemi, takže ho na denní bázi nevida. Ale má ho rad, angažuje se a vola mu. Tady, kde žiji, je ex pritel dočasně. Zakladatelka
A co ti na tom vztahu přišlo tak osudového?? Ještě k tomu, že je tu dočasně, čili vidina toho, že se brzy odstěhuje zase zpět blíž svému dítěti a dál od tebe? Myslím, že za pár týdnů si řekneš, že jsi byla vážně hloupá, že ses tím trápila ![]()
To, jak jsem se s nim cítila, lásku kterou k němu cítím. Emoční vazbu, kterou jsme meli
zakladatelka
Pracoval na tom, aby tu mohl zustat. Chtěl i přivést svého syna.
@Anonymní píše:
@unuděnáPracoval na tom, aby tu mohl zustat. Chtěl i přivést svého syna.
Chtěl odvézt syna od matky z jiné země za tebou? Ale no tak!
@Anonymní píše:
@unuděnáTo, jak jsem se s nim cítila, lásku kterou k němu cítím. Emoční vazbu, kterou jsme melizakladatelka
Tipuju, že jsi předtím roky byla v nefunkčním manželství/partnerství a jako citově vyprahlá ses přicucla na prvního muže, co ti projevil zájem. Víš, jak se říká, že nemáš chodit nakupovat hladová, protože můžeš sáhnout po špatných věcech? To samé je se vztahy. Nenakupuj, když se cítíš osamělá, vybereš si špatného muže.
@Anonymní píše:
Rozešla se semnou ‘láska mého zivota’Meli jsme roční vztah. Intenzivní, krásný. Je mi 34 a mám dvě děti. Od začátku se s tím těžko vyrovnával, ale tvrdil, ze se bude snažit. Poslední měsíce, když se začal víc setkávat s mými dětmi, byl chladnější. Bylo to jako na kolotoči. Říkal mi, že jsem jeho spřízněná duše, miluje mě. Já to cítím stejně. Minuly týden jsme strávili opět spolu, pořad tvrdil, ze na tom chce pracovat, zase, ze me miluje. Před par dny přišel a řekl mi, ze je konec. Brecel, řekl, ze me miluje, ale není zamilovaný a nemiluje me dostatečně, aby se přenesl přes moje děti.
Nechápu, jsem úplně vyřízená. Nemůžu spát, fungovat. Snažím se pochopit proč. Je to horší než fyzická bolest. Nevím, jak se s tim vyrovnat a jak pokračovat dal.
Myslíte, ze me nemiloval a věděl, ze to nevyjde a stejně pokračoval? Nebo by me nechal jít i kdybych opravdu byla jeho spriznena duše?
Prošel si někdo něčím podobným?
Ahoj, možná kdybyste se potkali před tím než jsi měla děti, tak by to fungovalo. Takhle víš, že to není partner pro tebe. On chtěl tebe a ne ty starosti a povinnosti. Není dostatečně zralý na to, aby jste fungovali jako rodina.
Každý chlap na tohle nemá, protože to není jen o tom si užívat. Každý takový rozchod bolí. Přiště než se tolik zamiluješ, tak vnímej i ty věci kolem.
Přeji hodně sil
.
Přece byste nechtěla chlapa, který nemá rád vaše děti. Jste především matka. Ono to zase přebolí a třeba najdete někoho lepšího.
@Anonymní píše:
@unuděnáPracoval na tom, aby tu mohl zustat. Chtěl i přivést svého syna.
Buď ráda, že šel. Všecko by se pro Tebe jen zkomplikovalo.
Ten chlap tady potřeboval jen postel.
Rozešla se semnou ‘láska mého zivota’
Meli jsme roční vztah. Intenzivní, krásný. Je mi 34 a mám dvě děti. Od začátku se s tím těžko vyrovnával, ale tvrdil, ze se bude snažit. Poslední měsíce, když se začal víc setkávat s mými dětmi, byl chladnější. Bylo to jako na kolotoči. Říkal mi, že jsem jeho spřízněná duše, miluje mě. Já to cítím stejně. Minuly týden jsme strávili opět spolu, pořad tvrdil, ze na tom chce pracovat, zase, ze me miluje. Před par dny přišel a řekl mi, ze je konec. Brecel, řekl, ze me miluje, ale není zamilovaný a nemiluje me dostatečně, aby se přenesl přes moje děti.
Nechápu, jsem úplně vyřízená. Nemůžu spát, fungovat. Snažím se pochopit proč. Je to horší než fyzická bolest. Nevím, jak se s tim vyrovnat a jak pokračovat dal.
Myslíte, ze me nemiloval a věděl, ze to nevyjde a stejně pokračoval? Nebo by me nechal jít i kdybych opravdu byla jeho spriznena duše?
Prošel si někdo něčím podobným?