Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Promiň ale 3 měsíce vztahu je moc brzo. Pokud teda nebudeš mít opravdu štěstí a nebude vám to klapat. Ale kde vezmeš tu jistotu. Bydlíte spolu, předpokládám? Znáte se, nebo se teprve poznáváte? Abys neudělala nějaké ukvapené závěry a pak nelitovala. ![]()
Ve 30+ tomu dávat volný průběh a myslet si, že to nevyjde hned napoprvé je celkem odvážné. Hodně žen má děti i ve 40+ a není to z IVF.
Záleží jak moc 30+ jsi. Jestli 31 tak bych počkala, až opadnou růžové brýle. Až bez nich uvidíš případné blikající kontrolky.
Jestli ti je 39 a chceš rodinu, tak bych to asi riskla.
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo to tak měl a vydržel mu šťastný vztah doteď? Seznámila jsem se s mužem, který je pro mě po všech stránkách dokonalý. Oba moc chceme rodinu, jsme v tomto dost podobné typy - moc ji chceme, ale jen s tím, se kterým to bude napořád. Několik vztahů nám oběma předním nevyšlo, on si s žádnou z nich nedokázal tu rodinu představit, neměl štěstí.. fakt jsem nenašla nic, žádnou varovnou kontrolku.. úplně bychom se nesnažili o miminko, ale dali tomu volný průběh, říkám si že už to v mém věku nepůjde hned na poprvé, ale náhoda je blbec. Ale taky chci aby bylo chtěné. Jsme oba 30+, takže na rodinu věk už máme.
Po 3 měsících je to sebevražda.. ta kontrolka začne blikat až třeba za rok.. musíš člověka poznat
rozhodně bych do toho nešla hned.. i jako 30 + si můžete dát třeba rok poznávacku. Mmchdm, mimino je velká zátěž pro vztah i Normálně, natož když se neznáte
Uz spolu aspon bydlite?
..jako promin..po 3 mesicich vztahu, tak leda ve 40ti s predstavou posledni sance na mimino s kymkoli…ja znam dve, co otehotneli +- po 3 mesicich znamosti..jeden byl teda krete. n uz od zacatku, ale ten druhy, ten byl dokonaly a strasne chtel rodinu…no obe jsou samy s deckem..u te prvni se s typkem hadaj uz 7 let, o dite, o penize, furt jsou po soudech..a ten druhy, ten zas na to dite uplne kasle, nechce ho videt a nema zajem.. napsala bych ti, nebud blazen..aspon treba rok to vydrzite ne, nejdriv treba promyslete svatbu…dej tomu cas..,no ale stejne to nejspis udelas, jak chces
Já teda ne, ale kamarádka otěhotněla (chtěně) už po necelých dvou měsících. Teď jsou spolu pátým rokem. Kolem 2. roku vztahu (když odpadla zamilovanost) to tdda skřípalo, ale teď jsou spolu šťastní.
Já osobně bych do toho šla asi nejdřív po roce, ale chápu vás. Podle mě to někdy prostě poznáte, že ten druhý za to stojí. Hlavně bych si dala pozor na věci jako jsou skryté dluhy, nesmyslné utrácení, podivné neshody v rodině a jiné věci.
Jinak ovšem přeji, ať jste ve vztahu (a s miminkem) šťastná ![]()
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo to tak měl a vydržel mu šťastný vztah doteď? Seznámila jsem se s mužem, který je pro mě po všech stránkách dokonalý. Oba moc chceme rodinu, jsme v tomto dost podobné typy - moc ji chceme, ale jen s tím, se kterým to bude napořád. Několik vztahů nám oběma předním nevyšlo, on si s žádnou z nich nedokázal tu rodinu představit, neměl štěstí.. fakt jsem nenašla nic, žádnou varovnou kontrolku.. úplně bychom se nesnažili o miminko, ale dali tomu volný průběh, říkám si že už to v mém věku nepůjde hned na poprvé, ale náhoda je blbec. Ale taky chci aby bylo chtěné. Jsme oba 30+, takže na rodinu věk už máme.
A to jsem myslela, že takoví blázni jsou jen Agáta s Jaromírem ![]()
@Anonymní píše:
Vůbec se nedivím, když vám dokáže úplně vypnout mozek.
Myslím, že tohle je hodně individuální záležitost a jistě jsou páry, kterým to vyšlo, ale nevím no…Kvůli chtěnému těhotenství bych to neriskla, ať biologické hodiny tikají jak chtějí, za to riziko by mi to nestálo. Nepíšeš, kolik ti je, ale pokud fakt nejsi krátce před 40, tak máš ještě plno času se s partnerem pořádně poznat. Pro mě by byly i 3 roky málo, natož 3 měsíce, ale to už je věc každého no…
Za mě je to fakt hooodně brzo. Na takovém začátku je vždy vše zalité sluncem, dokonalé a pak to přijde
poznejte se nejdříve.
Kolik žen už tu bylo těhotných a řešily, že najednou poznaly pravou tvář partnera apod., ale vše bylo už pozdě, protože dítě…
Ja otehotnela po 5 mesicich vztahu
Pak jsme spolu byli jeste 15 let…sice to nedopadlo a uz spolu nejsme, ale zase 15 let neni malo…u nas to teda nebylo uplne planovane tehotenstvi, ale rozhodli jsme se, ze to zvladneme…je to na tobe…ono stejne nekdy cloveka nepoznas ani za rok, za dva…muze to vyjit a nemusi, at uz ho znas mesic, nebo 5 let…ja jsem zase takova, ze bych to riskla, kdybych citila, ze je to to prave…
Ale ja treba vim, ze i jako samotna bez chlapa, bych to pripadne zvladla.
@Sonarka píše:
Ja otehotnela po 5 mesicich vztahuPak jsme spolu byli jeste 15 let…sice to nedopadlo a uz spolu nejsme, ale zase 15 let neni malo…u nas to teda nebylo uplne planovane tehotenstvi, ale rozhodli jsme se, ze to zvladneme…je to na tobe…ono stejne nekdy cloveka nepoznas ani za rok, za dva…muze to vyjit a nemusi, at uz ho znas mesic, nebo 5 let…ja jsem zase takova, ze bych to riskla, kdybych citila, ze je to to prave…
Ale ja treba vim, ze i jako samotna bez chlapa, bych to pripadne zvladla.
Ty si měla děti v 11 letech? ![]()
Pokud to tak opravdu cítíš, tak klidně. Jenže to by ses nemusela ptát tu.
První dítě jsme pocali hezky v manželství po dlouholetem poznávání. A záhy následoval rozvod. Druhé dítě jsme pocali s přítelem planovane po pár měsících vztahu a o několik let později jsem šťastně vdaná a dítě přibylo ještě jedno.
@Anonymní píše:
Pokud tě jde jen o dítě a bereš to jako poslední možnost? Pokud chceš i vztah a otce pro své dítě tak klidně přeskočit chození a rovnou společné bydlení alespoň rok a uvidíte jestli spolu i po roce budete šťastní a pak se začít snažit. po 3m známosti Max plánovat společnou dovolenou ![]()