Miminko po 3 měsících vztahu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3758
29.3.23 20:37

Otěhotněla jsem plánované a chtěné po půl roce vztahu, zařizovali jsme v červnu svatbu, která byla v říjnu a těhotná jsem byla na konci srpna. Znali jsme se teda už ale přes rok. Opravdu chodit jsme spolu začali v únoru. Za měsíc jsme spolu žili. Máme skoro ročního syna, všechno v pořádku. Je to o lidech a každého věc. Zase znám vztahy třeba 9 let bez posunu a rozchod. Mám to za sebou. Už tak nejsme nejmladší. 35 a 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
29.3.23 20:41

Pokud ti opravdu netáhne na 40, není to poslední šance na potomka a hodiny tikající už nejde zastavit, tak za mě určitě po 3 měsících néééééééé. :nevim: V tomto stádiu si jen myslíš, že bys nějakou varovnou kontrolku viděla a poslouchala. Počkej, až spadnou růžový brejle… Za mě začneš malinko poznávat pravou tvář protějšku tak po roce a to při společném bydlení a po různých zážitcích i mimo komfortní zónu.

Jestli ti je jen lehce před 30, chápu, že už je čas, ale dala bych tomu fakt alespoň rok. Osobně znám dva páry, které jsou spolu pořád, mnoho let. Přitom těhotenství přišlo po pár týdnech neplánovaně. Jeden pár asi v pohodě, druhý je spolu silou vůle a neskutečnou dobrotivostí až hloupostí toho chlapa, který si tímhle špatným timingem podělal celý život. Ta ženská je pekelná. A jistě by ti po 3 měsících řekl, jak je úžasná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
29.3.23 20:47
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo to tak měl a vydržel mu šťastný vztah doteď? Seznámila jsem se s mužem, který je pro mě po všech stránkách dokonalý. Oba moc chceme rodinu, jsme v tomto dost podobné typy - moc ji chceme, ale jen s tím, se kterým to bude napořád. Několik vztahů nám oběma předním nevyšlo, on si s žádnou z nich nedokázal tu rodinu představit, neměl štěstí.. fakt jsem nenašla nic, žádnou varovnou kontrolku.. úplně bychom se nesnažili o miminko, ale dali tomu volný průběh, říkám si že už to v mém věku nepůjde hned na poprvé, ale náhoda je blbec. Ale taky chci aby bylo chtěné. Jsme oba 30+, takže na rodinu věk už máme.
…moje čtvrté dítě je po 3m vztahu :nevim: ale setkali jsme se po 15letech, prožili jsme dětství a pubertu na jednom „klepáči“.
Takže jsme se znali a vlastně neznali. Zadarmo to nebylo (protože oba jsme za těch 15let něco prožili a nesli si sebou) ale věděli jsme, že spolu chceme být a je to štastný vztah.
Takže souhlasím co je výše…není to o délce vztahu, ale o lidech. Délka vztahu nezaručuje úspěch. Kdy je správné mít partnera po rozvodu? kdy je čas na mimi ve vztahu? kdy je čas na svatbu? kdy spolu bydlet?…na to nejsou tabulky.

Příspěvek upraven 29.03.23 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
29.3.23 20:48

Znám i manželství, kdy žena otěhotněla první týden vztahu - 15 let manželé + 2 děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
29.3.23 20:49

Třeba jí malé děti a všechny v okolí už sežral. :nevim: Počkal bych. Pokud začne moc hubnout, je to jasný.

Božínku, za tři měsíce o sobě přece víte prdlačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
29.3.23 20:54

Můžu se zeptat, kolik vám oběma je? 30+ je 31 i 39 a to je doooost rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 21:10

My jsme spolu s manželem nikdy nepoužili ochranu. Spali jsme spolu asi po měsíci vztahu. Dítě jsme chtěli. No bláznovství, ale nějak jsme cítili, že k sobě patříme. Nakonec se dítě povedlo až po 6 letech skrze IVF… Nedávno jsme oslavili 9 let se dvěma dětmi :)

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
29.3.23 21:10

Planovane tehotnet po 3 mesicich vztahu povazuji za nezodpovedne. Uz spolu bydlite? Stravili jste spolu delsi dovolenou? Popovidali jste si o financich? Znate sve rodiny a pratele?

• Citovat
  • Upravit
7027
29.3.23 21:16

Když se stane, budiž. Ale cíleně plodit po tříměsíční známosti? A to Vám je 30+?
Tak to jste teda docela nezodpovědní. Po 3 měsících funguje skoro každý vztah, protože to je v podstatě jízda po hladině hormonů a skoro každý si myslí, že je to ten pravý.
Pokud jste jenom trochu rozumní a zralí jedinci, kteří to myslí vážně, toužíte po rodině a výchově dětí ve dvou, počkáte aspoň ten 1. rok.
Kdyby Ti bylo 40+, neřeknu, ale tohle je fakt čistá hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
29.3.23 21:22
@Stará známá píše:
Planovane tehotnet po 3 mesicich vztahu povazuji za nezodpovedne. Uz spolu bydlite? Stravili jste spolu delsi dovolenou? Popovidali jste si o financich? Znate sve rodiny a pratele?

Kdy by to asi stihli? Sotva vylezli z pelechu.
Už se nedivím, proč je tolik tzv. samoživitelek s kojenci, když se plodí s borcem, kterého znají pár týdnů.
Já si tedy partnera pro život, nedejbože otce svých dětí, vybírala mnohem důkladněji, Nechtěla jsem být radikální, ale cíleně tohle může udělat fakt jen blbka.
Samozřejmě spolu mohou být 50 let, ale ta pravděpodobnost je docela malá.
Radila bych počkat, až se mozek z pohlavních orgánů zase přesune do hlavy. Tj. min. rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
29.3.23 21:28
@Pírko2 píše:
Ty si měla děti v 11 letech? 8o

Proc myslis..? 8o

• Citovat
  • Upravit
36404
29.3.23 21:29

Ani náhodou. My jsme s manželem zplodili dítě po roce a čtvrt a i to mně připadalo celkem brzo, ale už jsem byla taky 30+ a nechtěla jsem moc čekat. Ani jsme spolu nebydleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
29.3.23 21:34

Znam jeden par, kteremu takhle brzo klaply dvojcata, ale planovany nebyly. Sli do toho, snazili se, ale do 5 let byl konec.

Druhy par se snazil o miminko hned prvni mesic, co se vubec poznali. Ten chlap byl cerstve po rozvodu s holkou, ktera s nim jen orala a diktovala. Rikal, jak se poucil, ze se znova nenecha spalit… a ve finale prisel s tim, ze jeho tydenni znamost chce miminko a ze je to JEHO posledni sance (32 let). Jsou spolu 2 a pul roku a cekaj druhy. No, sama jsem zvedava, jak dopadnou. Ja bych do toho nesla urcite. Rok nebo 2 fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
29.3.23 21:39

Ty ses úplně zbláznila ne? 8o

• Citovat
  • Upravit
2922
29.3.23 21:41

Ne, neměla bych dítě dobrovolně s chlapem kterého znám tři měsíce. Možná po roce, pokud je vám přes 30. Vždyť ho skoro neznáš 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí