Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
My jsme meli po dvou mesicich, nechali jsme tomu volny prubeh s tim ze ale miminko chceme🙂a to jsme si rikali uz od zacatku..povedlo se to asi na poprve😀a je to nejlepsi rozhodnuti meho zivota.. mam vysneneho chlapa i miminko..dokonce jsme se v 8. Mesici tehotenstvi brali🙂ted je malemu 7. Mesicu. Jsme vsichni moc stastni
Myslim si ze nazory jinych lidi vam mohou byt jedno, nikdo vas tady nezna a nezna okolnosti a tudiz nemuze soudit. Jestli vam to klape a citite to tak, tak do toho bezte.
Jako promiň, jste spolu týden u s cestou, takže nevím, co to zakladatelce pomůže. Až spolu budete víc než 10 let, tak sem napiš.
Tak je to případ od případu. Otehotnela jsem po 2mecicich
svatba byla do roka.Nyni jsme manželé 9let. Klape nám to.
My jsme se sestěhovali po třetím rande. Po dvou měsících jsme začali mluvit o dítěti, po čtyřech tomu nechali volný průběh, po 8 se vzali a po 9 měsících jsem otěhotněla. Nyní jsme spolu 9 let a máme 3 děti. A nelituji, ikdyz dětem bych to nedoporučila, a když se na to podívám zpětně, tak nějak nechápu, jak to mohlo jít tak rychle. Tehdy mě to ale všechno dáválo velký smysl a měla jsem pocit, že to tak má být.
@karkarka píše:
Jako promiň, jste spolu týden u s cestou, takže nevím, co to zakladatelce pomůže. Až spolu budete víc než 10 let, tak sem napiš.
Rikam si totez. Kdyz sem napise nekdo, komu to klape leta, tak ok. Tam se asi da rict, ze by to klapalo tak jako tak a vlastne se neukvapili. Ale tyhle prispevky „uz je miminku pul roku (rok, dva) a muj chlap jr NEJ, fakt nic nevypovidaji, protoze to je stale ve fazi zamilovanosti (za 10let muzou byt davno od sebe nebo take stale spokojeni, to nevi ani oni). Na druhou stranu pary z generace mych rodicu, tam zas tehotenstvi i nechteny znamenalo automaticky svatbu. Je dost starsich lidi, co maji zakoreneno, ze se rodiny s detmi nerozvadi. Takze spolu klepou a trpi uz treba 35.rok. Ale stastny a hezky vztah to neni. Nerikam, ze to nemuze klapnout, ale zkusenost dlouha i s tehotenstvi a "snazenim“ rok a pul neni zadna zkusenost. ![]()
My jsme se po 3 měsících sestehovali a jsme spolu přes 10 let, taky jsme byli presvedceni že je to navzdy a teď už dítě máme, vztah snad čím dál lepší. Tehdy ale kdyby přišlo hned tak by to dobře nebylo, ten vztah ještě nebyl tak daleko a nejsem si jistá jak bychom to ustali.
@Mutlice Přesně takto to mají naši žijí spolu 50let a manželství hrozné
ale rozvádět se ani jeden nechce. Zivot vyloženě přežívají.
Dívej, každý to má jinak.. třeba moje nejšťastnější (a dlouholeté) vztahy začly velmi rychle, jeden třeba tak, že jsme spolu zůstali de facto hned bydlet ![]()
to není o čase, ale o těch dvou lidech, nakolik jsou kompatibilní..
ale motat do toho po 3 měs. dítě je už vysoký level, je potřeba se poznat v běžném životě aspoň trošku víc… (hlavně to společné bydlení už za pár týdnů odhalí spoustu věcí, které jen při pouhém randění prostě neohalíš..)
Jinak si ale na čelo neťukám, prostě existují vztahy a lidi, kde je to tak silné a jasné, že člověk prostě ví a cítí, co má dělat..
a pak máš letité přechozené vztahy, kdy se ti lidi stejně nakonec rozejdou, ani se třeba za x let nevezmou… takže je to jen o VÁS…
@Anonymní píše:
My jsme meli po dvou mesicich, nechali jsme tomu volny prubeh s tim ze ale miminko chceme🙂a to jsme si rikali uz od zacatku..povedlo se to asi na poprve😀a je to nejlepsi rozhodnuti meho zivota.. mam vysneneho chlapa i miminko..dokonce jsme se v 8. Mesici tehotenstvi brali🙂ted je malemu 7. Mesicu. Jsme vsichni moc stastni
Myslim si ze nazory jinych lidi vam mohou byt jedno, nikdo vas tady nezna a nezna okolnosti a tudiz nemuze soudit. Jestli vam to klape a citite to tak, tak do toho bezte.
Moje matematika mi říká, ze se bavime o roce a půl od seznámeni… no to je výkon. Kdybyste nebyli šťastní v tuhle dobu, tak by to byl div, protože dva roky padají růžové brýle. K věci: znám dva páry. Jeden po 5m a jsou spolu nějakých 7-8 let. Jsou ale strašný střelci a blázni. On je hudebník s mozkem kdo ví kde a ona naivní princeznicka… další se taky začali snažit po 4-5m, ale neúspěšne těhotenství… další bylo brzy a fajn. Jsou spolu taky nějakých 6-7 let a tam to dost skřípe, ale asi ještě chvíli vydrzi. … jako byt robocop a když někoho potkas, tak to to ukáže jak dlouho s nim vydrzis by bylo super ![]()
Já bych do toho nešla, je to ohromnej risk. Po 3 měsících vztahu je všechno růžové. Já mám kamarádku, která začala chodit s chlapem, když ji bylo 38 let. Chránili se stylem plodné a neplodné dny, otěhotněla záhy. Nastěhovala si ho k sobě, popisovala jak ji v tom bytě vadil. Dlouho byla zvyklá na svůj klid a systém. On třeba řadil jídlo v lednici a ji to rozčilovalo, šlo o drobnosti. Během MD/RD ji rád připomínal, že ji živí, že domácnost je její práce. Absolutně se neshodnou ohledně výchovy jejich malé, hádají se. Ona bere prášky, on si stěžuje na ní kde může, že je hysterka apod. A kdyby s ní chodil déle. určitě by s ní rodinu nezaložil. Ona se chce vdávat, on má na svatbu jinej názor. On má jinej systém ohledně financí = hádají se, on má jinak nastavené vztahy s rodinou = hádají se. A je toho bohužel mraky, co jim vylezlo až třeba rok po porodu..
A podle mě je třeba hodně důležité mít nějaký ten svůj základ, nějaké dovolené jen ve dvou, zážitky jen ve dvou, užít si třeba 2-3 roky jen sami sebe, poznat rodiny, přátele, vzít se a pak až mít děti. Znát doopravdy názor na to, jak to bude s výchovou, počtem dětí, s domácností, financemi atd. A ne se nechat odplout na růžovém hormonálním obláčku.
Po třech měsících bych do toho fakt nešla ![]()
Zpětně se ukazuje, že to bylo dobře, protože bývalí byli zpočátku taky super a nej, ale časem prostě tu pravou tvář poznáš ![]()
Aktuální partner je super a nej i po třech letech, miminko v brzké době chci, i když váhám jestli ty růžový brýle náhodou pořád nemám, protože ta zamilovanost je snad čím dál větší ![]()
Mám kamarádku, co otěhotněla po první noci. Holčičku si po domluvě nechali, asi tři roky spolu byli relativně šťastní, pak tři roky přežívali, hádali se, on podváděl a teď jsou půl roku od sebe. On už má jinou s dvěma dětma a čekají společné dítě, ona má taky nového partnera a plánují společné ![]()
Další známá měla dítě po necelým roce vztahu, rozchod po čtyřech letech, do roka u obou svatba s novými partnery a další společné děti.
Já si třeba nedokážu představit, jak se cítí to nejstarší dítě. Hádky, rozchod rodičů, další partner/ka u obou rodičů a hned další sourozenec z obou stran.
Vůbec dnešní době nerozumím. Přijde mi, že pořizovat si děti ukvapeně, bez rozmyslu je naprosto normální, až mi je líto těch dětí. Strýčkové a tety se u rodičů střídají jak na běžícím páse, ideálně hned zplodit společného potomka a zase jít o dům dál ![]()
Po 3 měsících bych se o dítě nesnažila, je to moc krátká doba. Jestli vám je přes třicet, tak čas relativně máte, počkala bych rok, dva, než se poznáte. Lepší si být úplně jistá a počkat, než mít dítě hned a zůstat na všechno sama.
A nejdříve se vdát. Za svobodna bych dítě s nikým nikdy nechtěla.
Příspěvek upraven 30.03.23 v 09:25
Blbej nápad, ale kdo chce kam…
Jen doufám, že až skončíš sama s děckem, tak se o něj postaráš a nepůjdeš sosat dávky z daní nás všech.
@29naja91 píše:
Po třech měsících bych do toho fakt nešla
Zpětně se ukazuje, že to bylo dobře, protože bývalí byli zpočátku taky super a nej, ale časem prostě tu pravou tvář poznáš
Aktuální partner je super a nej i po třech letech, miminko v brzké době chci, i když váhám jestli ty růžový brýle náhodou pořád nemám, protože ta zamilovanost je snad čím dál větší![]()
Mám kamarádku, co otěhotněla po první noci. Holčičku si po domluvě nechali, asi tři roky spolu byli relativně šťastní, pak tři roky přežívali, hádali se, on podváděl a teď jsou půl roku od sebe. On už má jinou s dvěma dětma a čekají společné dítě, ona má taky nového partnera a plánují společné
Vůbec dnešní době nerozumím. Přijde mi, že pořizovat si děti ukvapeně, bez rozmyslu je naprosto normální, až mi je líto těch dětí. Strýčkové a tety se u rodičů střídají jak na běžícím páse, ideálně hned zplodit společného potomka a zase jít o dům dál
Další známá měla dítě po necelým roce vztahu, rozchod po čtyřech letech, do roka u obou svatba s novými partnery a další společné děti.
Já si třeba nedokážu představit, jak se cítí to nejstarší dítě. Hádky, rozchod rodičů, další partner/ka u obou rodičů a hned další sourozenec z obou stran.
To je taková Agata. Kolik ta měla těch pravých chlapů pro zivot… a její máma taky. 4 děti se 3 tatínky… bych se zamyslela taky jestli chci dat stejný vzor diteti
@Annabela11 píše:
@asddsa Ale no tak…proč hned tak hnusně.
Protože občas je tento přístup potřeba, aby protistrana otevřela oči.