Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme v rodině, holka a kluk, vesnická zábava…
Po pár týdnech mu přišel doporučeně dopis s oznámením těhotenství…
Do pár týdnů byla svatba, jsou spolu 36 let plus bylo ještě jedno dítě.
Prosím anonymně.
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo to tak měl a vydržel mu šťastný vztah doteď? Seznámila jsem se s mužem, který je pro mě po všech stránkách dokonalý. Oba moc chceme rodinu, jsme v tomto dost podobné typy - moc ji chceme, ale jen s tím, se kterým to bude napořád. Několik vztahů nám oběma předním nevyšlo, on si s žádnou z nich nedokázal tu rodinu představit, neměl štěstí.. fakt jsem nenašla nic, žádnou varovnou kontrolku.. úplně bychom se nesnažili o miminko, ale dali tomu volný průběh, říkám si že už to v mém věku nepůjde hned na poprvé, ale náhoda je blbec. Ale taky chci aby bylo chtěné. Jsme oba 30+, takže na rodinu věk už máme.
Jedno dítě napoprvé měsíc před 30 narozeninama. Další 4 těhotenství hned napoprve a rodila jsem v 34… hele, moc bych tomu nevěřila. Dej tomu alespoň ten rok.
Neplánovaně jsem otěhotněla po 5 měsících vztahu, teď jsme spolu 9.rokem a vše ok. Plánovaně bych do toho ale nešla, bylo velký štěstí, že nám to vyšlo..
Počkej aspoň rok, to uteče jak voda. Užívej si nového chlapa, zamilovanosti… A když to bude pořád super i potom, budete spolu bydlet, tak tomu teprve dejte volný průběh. Já si taky myslela, kdoví jak dlouho nebude trvat zapadnout, a ono to bylo hned
I ve 33 letech
Takže neblbni ![]()
Je to hodně brzo, vždyť se nemůžete ani znát. Já otěhotněla po půl roce vztahu, už sme spolu bydleli a stejně to nevydrželo. Ve dvou letech syna to slo do kytek. Moje Mama mě cekala po měsíci vztahu a následovalo 15 let utrpeni, kdy se snažila držet ve vztahu kvůli dětem, ale trpěli tím všichni. Takže fakt ne, nesla bych to toho naschvál, leda by se stala nějaká nečekaná nehoda, ale nechávat tomu volný průběh je šílenství.
Všechno v životě lze změnit. Můžeš si najít novou lásku, můžeš mít jiný kamarády, můžeš změnit obor a dělat úplně něco jinýho, než jsi dělal, celý život, můžeš si rozšířit vzdělání, naučit se nový jazyk, přestěhovat se na druhou stranu planety,… ALE nikdy nezměníš, s kým máš děti. A proto by člověk měl sakra přemýšlet mozkem, než tento krok učiní.
Ve fázi NRE nebo také fáze poznávání pohlavních organů druhého, kdy hormony bouří a dělat si děcko
to je silné kafé. Po letech možná.
Chápu, že po třech měsících máš v hormonálním opojení hlavu zaraženou ve vagíně, ale už jen kvůli tomu potenciálnímu potomkovi ji vytáhni a počkej, až začneš myslet mozkem a ne dělohou. Tohle je cesta do pekel! Když už teda chceš takhle riskovat, tak si aspoň najdi nějakou jeho bývalku a zeptej se jí, proč se rozešli. Možná se budeš divit. Nikdy bych si takhle brzo s nikým dítě nepořídila, protože i průměrně zdatný manipulátor tě zvládne za nos tahat o dost dýl.
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo to tak měl a vydržel mu šťastný vztah doteď? Seznámila jsem se s mužem, který je pro mě po všech stránkách dokonalý. Oba moc chceme rodinu, jsme v tomto dost podobné typy - moc ji chceme, ale jen s tím, se kterým to bude napořád. Několik vztahů nám oběma předním nevyšlo, on si s žádnou z nich nedokázal tu rodinu představit, neměl štěstí.. fakt jsem nenašla nic, žádnou varovnou kontrolku.. úplně bychom se nesnažili o miminko, ale dali tomu volný průběh, říkám si že už to v mém věku nepůjde hned na poprvé, ale náhoda je blbec. Ale taky chci aby bylo chtěné. Jsme oba 30+, takže na rodinu věk už máme.
Znám
Poznali se na síti. Viděli se 2× a…
Brali za dva měsíce od poslední schůzky.
Dítě se narodilo do manželského svazku.
Mají spolu děti dvě byli spolu 5 let a rozvedli se. Bohužel už nevím jak to mají přestali jsme se kontaktovat.
Dala bych tomu minimálně rok vztahu a pak až řešila jestli a co případně dál
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, nemusí to tu každý vědět ![]()
Dítě počato cca po 1 měsíci, máme již druhé. Jsme spolu přes 10 let a zatím šťastni ![]()
My jsme meli po dvou mesicich, nechali jsme tomu volny prubeh s tim ze ale miminko chceme🙂a to jsme si rikali uz od zacatku..povedlo se to asi na poprve😀a je to nejlepsi rozhodnuti meho zivota.. mam vysneneho chlapa i miminko..dokonce jsme se v 8. Mesici tehotenstvi brali🙂ted je malemu 7. Mesicu. Jsme vsichni moc stastni ![]()
Myslim si ze nazory jinych lidi vam mohou byt jedno, nikdo vas tady nezna a nezna okolnosti a tudiz nemuze soudit. Jestli vam to klape a citite to tak, tak do toho bezte.
Ahoj zakladatelko,
když chceš mít dítě s někým, s kým to vydrží na pořád, proč tomu ještě nedáš čas aspoň rok, aby jste se pořádně poznali? Přijde mi to hodně narychlo.
Vkládám anonymně ![]()
Já to tak měla a mám. Po 3 měsících vztahu jsem otěhotněla. Posotýkám, že to bylo chtěné těhotenství. Jsme spolu přes 5 let a absolutně nám to klape.
Jo běž do toho

Pak budeš za ani ne rok psát, že máš dvouměsíční mimino a rozcházíte se
Jo, může se stát, že ne. To nikdo neví, samozřejmě bych ti přála, aby ne. Ale kvůli tomu dítěti, tohle snad normálně uvažující člověk neudělá, pokud teda nechce dítě jen, aby ho mělo a jemu jedno s kým a že eventuálně zůstane na dítě úplně člověk sám.
Každopádně nešla bych to toho. To jsem, ale já, žejo…
Neudělala bych si dítě s někým koho neznám.
Jenže to jsem já. Ty si to udělej jak chceš, ale nelituj.