Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tohle udělala kamarádka. Manžel tak na ni ušil třetí dítě. Nechtěla ho ani za nic, on ji zakázal to řešit, první 3 měsíc ji hlídal, skoro nikam nesměla, aby si to náhodou nedovolila nechat vzít. Ona porodila a po šestinedělí šla do práce, ať se stará on. Vydržel to půl roku a pak se sesypal.
Dítě pak skončilo u babičky do 3 let, než šlo do školky, to už si ho ta kamarádka vzala domů. Do té doby za ním jezdila na víkendy, prázdniny, brali ho na dovolené a tak, ale s nimi doma nebylo.
Anonymně, protože v tomhle příběhu, pokud by to kdokoliv ze zúčastněných četl, se hned poznají.
Nějak si nedovedu představit to hlídání. Prostě bych se sbalila a šla. Nebo ju bez mobilu zamkl někam do sklepa?
To bydlení dítěte u babičky. Já mám takhke v okolí několik případů. A u všech to byla spíš až v tom školkové věku. A u všech stejný důvod častá nemocnost. Tak byly u babiček na venkově, kde je lespis vzduch. A rodiče pracovali v Praze.
@Anonymní píše:
Tohle udělala kamarádka. Manžel tak na ni ušil třetí dítě. Nechtěla ho ani za nic, on ji zakázal to řešit, první 3 měsíc ji hlídal, skoro nikam nesměla, aby si to náhodou nedovolila nechat vzít. Ona porodila a po šestinedělí šla do práce, ať se stará on. Vydržel to půl roku a pak se sesypal.
Dítě pak skončilo u babičky do 3 let, než šlo do školky, to už si ho ta kamarádka vzala domů. Do té doby za ním jezdila na víkendy, prázdniny, brali ho na dovolené a tak, ale s nimi doma nebylo.
Anonymně, protože v tomhle příběhu, pokud by to kdokoliv ze zúčastněných četl, se hned poznají.
To je síla, chudák dítě…
@Anonymní píše:
Ano, odneslo to dítě. Ona ho nechtěla a myslím, že k němu měla zezačátku až odpor. Ale nakonec se to snad zlomilo. Starší dvě děti milovala, ale to třetí, které měla podrazem proti své vůli, tam si k němu hledala dlouho cestu.
No nevim… ona asi taky neni normalni ale. At je to jakkoliv..
@KovaJana ty jdi snad v jiné situaci zd ti ta huba neupadne. Pro tvou informaci, žena není inkubátor, i když to tak vidíš
@g.sandova píše:
@KovaJana ty jdi snad v jiné situaci zd ti ta huba neupadne. Pro tvou informaci, žena není inkubátor, i když to tak vidíš
Ale já vím, že u mě to bylo v jiné situaci, a že žena není inkubátor. A je mi jasné, že je rozdíl, pokud takový podraz udělá žena na muže nebo muž na ženu. Následky jsou pro ženu horší, protože kromě odpovědnosti za dalších 18 let minimálně riskuje ohrožení zdraví a života. Proto považuji postup otce v tomto případě za nevhodný, i kdyby měl dobré úmysly. Huba zkontrolována, neupadla…
@Anonymní píše:
Bezva máma. Místo táty potrestala dítě i babičku…
@mamule42 po ivf je tělo naspeedované hormony a druhé jde lip mnohde, stejně jako po potratů se doporučuje na to hned skočit
@Magical-eyes píše:
Bezva máma. Místo táty potrestala dítě i babičku…
Jak měla potrestat tátu?
@Magical-eyes lepší dobra pece babičky než špatná matky..do 3 let se toho můj syn moc nepamatuje takže za mě do 3 let se děje celkem prd v životě dítěte
@Jahudka82 píše:
Ale jak ho k tomu donutis…Chlap když nechce, starat se nemusí…ani po rozchodu…a naslibovat toho může, jak bude pomáhat, těch už bylo a výsledkem jsou nevyspalý ženský na pokraji zhroucení protože dvě jsou ještě větší záhul než jedno (a chlap aby měl klid od řevu jde na pivo, protože on může). Ale po tom co bych měla první dítě vymodlený z IVF bych na potrat po přirozeném otěhotnění jen jakoby z pomsty jít nedokázala. Podraz to byl, ale svým způsobem i zázrak. Náhoda je blbec, i to že to slyšela, ale stejně by to časem třeba prasklo…
Co je to zase za blbost? Úplně stejně se může sebrat a jít na víno ženská ![]()
Když to dítě, tak moc nechtěla ( a evidentně ho nechtěla hodně), tak třeba tím potratem. Ale odložit dítě k babičce s tím, že ty předchozí dvě miluje, ale tohle bylo nechtěné a vlastně s ním vůbec nebyla, pro to nějak nemůžu najít pochopení…
Zvláštní teda je, že s tím chlapem zůstala.
@Magical-eyes píše:
Když to dítě, tak moc nechtěla ( a evidentně ho nechtěla hodně), tak třeba tím potratem. Ale odložit dítě k babičce s tím, že ty předchozí dvě miluje, ale tohle bylo nechtěné a vlastně s ním vůbec nebyla, pro to nějak nemůžu najít pochopení…
Zvláštní teda je, že s tím chlapem zůstala.
Tak pro mě je toto řešení mnohem lepší než potrat. Dítě bylo do 3 let u milující babičky, teď už je doma a myslím, že si ten vztah k němu už našla a všecko je v pořádku. Dvě starší děti už jsou dospělé a má doma jen toto jedno, kterému se věnuje.