Manžel na mě udělal neskutečný podraz - jak se k tomu postavit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2033
30.3.23 14:53

Jako fakt? Nic ve zlém, ale není ti náhodou nějaký trolling s tím, že chlapi z podobného jednání často obviňují ženské?

Jinak podraz to trochu je. Na druhou stranu, když souložíš bez ochrany, musíš s otěhotněním počítat. To bych napsala i chlapovi. Můžeš si nechat podvazat vejcovody, nemusí přece chlap.

Na potrat jít můžeš, pokud druhé dítě fakt nechceš. Rozhodovala bych se tady výhradně podle sebe, ne podle muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
30.3.23 14:57

Na přerušovanou soulož bych se nespoléhala, ani na tvrzení doktorů. Znám jednu, u které těhotenství nebylo dle doktorů možné, takže sex bez ochrany, a po roce a půl byla nechtěně těhotná. Partner to bral jako strašný podraz a opustil ji.
Dítě bych si nechala, manžel by „pomáhal“ jak mourovatej a na rodičák by šel on, ať si to užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
30.3.23 14:58

Já bych teda šla na potrat a požádala o rozvod. To je fakt podraz a manžel se zachoval jako ubožák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Santa Juana bohužel jako fakt :roll: chápu nedůvěru, také bych nevěřila kdybych to někde četla nebo slyšela
Jinak vím, že přerušovaná soulož není nejlepší ochrana, ale v naší situaci to mělo být dostačující a nejspíš by i bylo kdyby neudělal to, co udělal

• Citovat
  • Upravit
2105

Ale vždyť podraz jste udělali oba? On na tebe a ty na dítě. Pokud jsi ho nechtěla, měla ses zajistit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 15:01

Ještě tedy doplním - vím, že přerušovaná soulož není nejlepší způsob ochrany, ale v našem případě by to bylo nejspíš dostačující kdyby neudělal to, co udělal :roll: navíc já řeším primárně ten podraz, co udělal a ne těhotenství jako takový. Kdyby se jednalo opravdu o nehodu, radostí bych neskákala, ale člověk s tím prostě tak nějak musí počítat, když nebere HA nebo nemá za sebou nějaký zákrok zabraňující těhotenství. Já se ale nemohu srovnat a tím, že mě podrazil a udělal si to podle sebe bez ohledu na naší dohodu.

• Citovat
  • Upravit
299
30.3.23 15:02

U nás to bylo podobně, jen opačně kdo druhé dítě chtěl. Původně jsme chtěli 2 děti. Po řadě komplikací s prvním manžel druhé nechtěl. Ja ano. Manžel chtěl at beru antikoncepci, což jsem kvůli hormonům nechtěla, on nechtěl vazektomii. Striktně používal kondom a časem přestal sexovat úplně. Kdyby člověk dopředu věděl, jak se věci vyvrbi… Jak poradit nevím. Je to od nej podraz, takže odpuštění je složité, na druhou stranu jak psal někdo výše, dítě je dar. Adopce asi ne, to by si nárokoval manžel a manželství by se asi rozpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
30.3.23 15:06
@Anonymní píše:
@Santa Juana bohužel jako fakt :roll: chápu nedůvěru, také bych nevěřila kdybych to někde četla nebo slyšela
Jinak vím, že přerušovaná soulož není nejlepší ochrana, ale v naší situaci to mělo být dostačující a nejspíš by i bylo kdyby neudělal to, co udělal

Tak jasně, jedna rovina je vztah k manželovi a důvěra do budoucna. Druhá věc je to otěhotnění.

Já souhlasím s názory, že pokud ti šlo primárně o vyhnutí se dalšímu těhotenství, měla ses chránit jinak (kondom, sterilizace, nehormonalni tělísko). Za to si můžeš sama a (jen) na manžela to nesvadej.

Důvěra k manželovi je věc jiná a je v zásadě úplně jedno, jestli z jeho lsti vyšlo těhotenství nebo ne. Kdybys ho neslyšela telefonovat a následně ti vše nevyzvonil, těhotenství stejně musíš řešit. Na druhou stranu, pokud by mu to nevyšlo, i ten pokus by byl podrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
30.3.23 15:07

Osobně si myslím (a asi budu sám), že tady v podstatě tady došlo skutkově k naplnění fragment #f3919779 zákona č. 40/2009 Sb., cituji:

„…kdo k takovému chování (sexuálnímu) přiměje jiného zneužívaje jeho bezbrannosti,…“.

Osobně si myslím, že to co popisujete, je trestné, a to zejména z důvodu toho, že „využil bezbrannosti“ v tom smyslu, že udělal něco, co jste vy nechtěla, ačkoliv to věděl, že jste to nechtěl a udělal to tak, že jste byla vzhledem k povaze činu „bezpranná“. Pozor, teď nemyslím že jste byla bezbranná vůči té souloži ale vůči vstříku. V podstatě došlo k sexuálnímu aktu, se kterým jste v plném rozsahu nesouhlasila, je to dost dobře kvalifikovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
30.3.23 15:08

Jasně, chlap tak mocinky moc toužil po dítěti, že to diskutuje s kamarádem, který podle všeho taky mocinky moc toužil po dítěti a poradil mu zázrak, a ty jim čirou náhodou vletíš do hovoru a uhodíš na něj jen kvůli takhle nepodstatné větě, která mohla znamenat cokoliv. :mrgreen: Hezký příběh o plodně neplodné Karkulce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
30.3.23 15:08
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
ve zkratce - s manželem máme jedno dítě, o které jsme se velmi dlouho snažili. Nakonec jsme museli podstoupit IVF. Těhotenství hrozné, porod také a celé šestinedělí peklo na zemi. :roll:. Na základě toho všeho jsme se rozhodli jen pro jedno dítě, i když manžel si vždy přál dvě.
Teď k tomu, co se stalo. Před cca 3/4 rokem začal manžel stále mluvit o druhém a naléhat na mě. Vcelku dlouho s tím „otravoval“ až to vyústilo v hádku. Nicméně situace se uklidnila a nadále platila původní dohoda.
Sex jsme měli buď s ochranou nebo jsme praktikovali přerušovanou soulož (pro jistotu). V našem případě to bylo dostačující (já hormony brát nesmím a manžel na vasektomii nepůjde). Je to cca měsíc, co jsem zjistila, že jsem těhotná. :roll: Musela jsem to vstřebávat a stále jsem si na tu situaci nezvykla. Manžel měl neskutečnou radost s tím, že bude pomáhat a bude to určitě lepší než předtím, když se to povedlo přirozeně atd.. :roll: No jo jenomže před týdnem jsem se dozvěděla něco, co mě tedy sejmulo. Přišla jsem domů z práce dřív, manžel má HO a slyším, jak telefonuje s kamarádem. Prvně jsem slyšela jen nějaký chlapský blafy bla bla a pak slyším manžela „hele kámo ještě jednou díky za tu radu, vůbec jsem tomu nevěřil, že by to mohlo vyjít a ono vyšlo“..pak už jen nějaký další kecy.
Hned, jak dotelefonoval jsem na něj udeřila. Prý mu kamarád poradil nějaký vitamíny a léky či co na podporu plodnosti, bral toho koňské dávky a při každém sexu si jakoby „ustřík“ trochu do mě a zbytek ven, abych to nepoznala. Chápete to? Připadám si jako v nějaké pitomé telenovele na Barrandově. :zed: Na jednu stranu nechápu, jak to mohlo vyjít vzhledem k naší zdravotní situaci, ale na stranu druhou mám hrozný vztek, cítím se zrazená, jsem zklamaná, že na mě udělal takový podraz a nerespektoval mé přání. Mám chuť objednat se hned na potrat a pak zažádat o rozvod abych řekla pravdu. :roll: nebo to snad vidím příliš dramaticky? :think: Manžel totiž tvrdí, že z toho dělám zbytečnou aféru, že to není tragédie jenomže pro mě ano. On hlavně nechápe, že to je prostě podraz a nechápe, že nerespektoval to, na čem jsme se domluvili.

Ježiš, to je blbost. Jak na to může někdo skákat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
30.3.23 15:09
@biedronka105 píše:
Ale vždyť podraz jste udělali oba? On na tebe a ty na dítě. Pokud jsi ho nechtěla, měla ses zajistit sama.
Žádný podraz na dítě neudělala, nejsme v Polsku! Ze zákona je dítě až se prostě narodí, tečka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
30.3.23 15:10
@Anonymní píše:
Ještě tedy doplním - vím, že přerušovaná soulož není nejlepší způsob ochrany, ale v našem případě by to bylo nejspíš dostačující kdyby neudělal to, co udělal :roll: navíc já řeším primárně ten podraz, co udělal a ne těhotenství jako takový. Kdyby se jednalo opravdu o nehodu, radostí bych neskákala, ale člověk s tím prostě tak nějak musí počítat, když nebere HA nebo nemá za sebou nějaký zákrok zabraňující těhotenství. Já se ale nemohu srovnat a tím, že mě podrazil a udělal si to podle sebe bez ohledu na naší dohodu.

V tomto si myslím, že se hodně mýlíš. Těhotenství a porod to tělo úplně jinak nastaví a nastartuje. Mohla jsi být „superplodná“. Sama jsem na první dítě čekala 12 let, druhé bylo na první pokus, doslova. Mé tělo teď funguje jak z učebnice, zatímco do 36 let „spalo“.
Co se týče té zrady, rozumím Ti, tohle se prostě nedělá.
Ale zase - zoufalí lidé dělají zoufalé věci, ženských, které podnikly něco podobného jsou mraky. Vím, že ho to neomlouvá, ale.. Opravdu bys chtěla svoje dítě dát pryč? Potrat, adopce.. Nebo být s dětmi sama a hledat jim za čas „strejdu“? Pokud je to milující chlap a otec, snažila bych se rodinu zachránit. Nejdřív bych s ním promluvila, a pak třeba poradna? Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
30.3.23 15:10
@neznamnick píše:
Osobně si myslím (a asi budu sám), že tady v podstatě tady došlo skutkově k naplnění fragment #f3919779 zákona č. 40/2009 Sb., cituji:

„…kdo k takovému chování (sexuálnímu) přiměje jiného zneužívaje jeho bezbrannosti,…“.

Osobně si myslím, že to co popisujete, je trestné, a to zejména z důvodu toho, že „využil bezbrannosti“ v tom smyslu, že udělal něco, co jste vy nechtěla, ačkoliv to věděl, že jste to nechtěl a udělal to tak, že jste byla vzhledem k povaze činu „bezpranná“. Pozor, teď nemyslím že jste byla bezbranná vůči té souloži ale vůči vstříku. V podstatě došlo k sexuálnímu aktu, se kterým jste v plném rozsahu nesouhlasila, je to dost dobře kvalifikovatelné.

A co radiš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
30.3.23 15:11

Víš kolik je takových dětí na světě ne podrazem od chlapa, ale od ženy, řeknou že berou HA a neberou.

Já to z jeho strany beru jako poloviční podvod, nemohli jste prvně otěhotnět, nezabíralo nic, tak jste šli na umělé.
Když se na to dívám jeho pohledem, přirozenou cestou to nedokážeme, zkusím brát něco na podporu, ale jak dokázal vystříkat na 2×, jako chápu teorii o ukápnutí a potom, že ho vyndal, ale u mě osobně je ten první výstřik ten nejmohutnější a potom už méně a méně.

A jako přerušovaná soulož jako antikoncepce, no nevím, kdo z Vás dvou naletěl a udělal hloupost.

Dítě nechat, podvod to byl, ale takový já nevím…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky