Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Magical-eyes píše:
Bezva máma. Místo táty potrestala dítě i babičku…
Proč? jen byl na rodičáku otec. A co jako? To on je hovado, že od toho odešel
dítě chtěl za každou cenu a pak se nestaral
ta máma se chovala jako úplně normální rodič (ve většině rodin tedy otec)
@Anonymní píše:
Tak pro mě je toto řešení mnohem lepší než potrat. Dítě bylo do 3 let u milující babičky, teď už je doma a myslím, že si ten vztah k němu už našla a všecko je v pořádku. Dvě starší děti už jsou dospělé a má doma jen toto jedno, kterému se věnuje.
Hele ty do toho vidíš víc
.
Na potrat chodí ženy i z malichernejsich důvodů. To dítě bylo nechtěné a i když píšeš, že se dítěti věnuje, tak to že je nechtěné a odložené k babičce ho poznamená…
Naštěstí jsem tohle řešit nemusela.
@Magical-eyes píše:
Hele ty do toho vidíš víc.
Na potrat chodí ženy i z malichernejsich důvodů. To dítě bylo nechtěné a i když píšeš, že se dítěti věnuje, tak to že je nechtěné a odložené k babičce ho poznamená…
Naštěstí jsem tohle řešit nemusela.
Já myslím, že ona si tu nenávist vůči manželovi, že jí tohle udělal a donutil ji si dítě nechat, přenesla na to dítě. A že se uklidnila, když viděla, že ani tak ji manžel nedonutil zůstat doma (to byl jeho cíl) a že se mohla vrátit do práce a žít dál normální život. Nechci tu ten příběh rozebírat, manžel je cizinec, muslim, dost bohatý a hodně ji ovládá. Tohle by bylo na dlouhé povídání a pro nás asi těžce pochopitelné.
Každopádně teď už je dítě s nimi a myslím, že je vše mezi matkou a dítětem v pořádku.
Dík za dovysvětlení. Jiná kultura…no tak aspoň, že se to nějak utřepalo.
@Sisika9 píše:
Co je to zase za blbost? Úplně stejně se může sebrat a jít na víno ženská
Nemůže.
@Uslava píše:
Nemůže.
Ne? Já bych řekla, že mám ruce a nohy stejně jako partner ![]()
@ludmilaadamkova píše:
A to dítě je v pohodě? Že se u něj tridali primární pečovatele nejdřív máma pak táta pak babi..
Mně to přijde poměrně drsný.
Znám jednu ženu, která byla takhle „odložená“ než máma dostuduje a odnesla to. Byla z ní nakonec taky celkem na nic máma a taky měla dítě hodně mladá. Její máma pak měla ještě jednu dceru později a to pak bylo o něčem úplně jiném. Vztah má s tou druhou hezký celý život a tu první nejspíš moc nemusí do teď, ani vnoučata nechtěla hlídat. Cestu k sobě nikdy nenašli, i když se dcera jeden čas dost snažila. Její dcera (tudíž už druhá generace) pak odešla v 18ti těhotná z domu, v zásadě utekla, moc lásky ani podpory neměla, ani nedodělala střední. Hodně brzy se rozešla s tatínkem a to její dítě má dost problémů už od začátku. Taky je z ní divná máma. Takže z mého pohledu nedostatek mateřské lásky odnáší už 3. generace
.
@Anonymní píše:
Tohle udělala kamarádka. Manžel tak na ni ušil třetí dítě. Nechtěla ho ani za nic, on ji zakázal to řešit, první 3 měsíc ji hlídal, skoro nikam nesměla, aby si to náhodou nedovolila nechat vzít. Ona porodila a po šestinedělí šla do práce, ať se stará on. Vydržel to půl roku a pak se sesypal.
Dítě pak skončilo u babičky do 3 let, než šlo do školky, to už si ho ta kamarádka vzala domů. Do té doby za ním jezdila na víkendy, prázdniny, brali ho na dovolené a tak, ale s nimi doma nebylo.
Anonymně, protože v tomhle příběhu, pokud by to kdokoliv ze zúčastněných četl, se hned poznají.
Haj. l zas.anej. A odnesla to bába a dítě, skvělý. Ještě, že ji měli.
@Sisika9 píše:
Ne? Já bych řekla, že mám ruce a nohy stejně jako partner
Nespekuluj. Sama víš, že je to pravda, pokud teda nechceš riskovat, aby byl z dítěte citový mrzák.
@WhiteCrow píše:
Nespekuluj. Sama víš, že je to pravda, pokud teda nechceš riskovat, aby byl z dítěte citový mrzák.
Protože máma šla na víno?
@Sisika9 píše:
Protože máma šla na víno?
Třeba. Pokud je chlap hňup a ona to o něm ví, tak z toho vína stejně nic mít nebude.
@neznamnick píše: Žádný podraz na dítě neudělala, nejsme v Polsku! Ze zákona je dítě až se prostě narodí, tečka.
Tak podraz nemusí být nezákonné. Pro mě byly obě děti deti už od dvou čárek. No vlastně to druhý už od doby, co ho mrazili. Takže mám teoreticky ještě menší skolku ![]()
@VitaminC píše:
Sla bych na potrat.
No, aby se nepomstila víc na sobě, než manželovi…
@Josefuna píše:
Kdyby někdo tak moc nechtěl dítě, tak nebude praktikovat prerušovanou soulož. A o účincích těch zázračných vitamínů dost pochybuju.Zřejmě jste souložili jen zezadu a Tvůj muž se u sexu tváří celou dobu naprosto stejně a je potichu jako myška a má hodně spermatu, když zvládne trochu do tebe, a pak ven a Ty si ničeho nevšimneš.
No dost… To si zas musí dát pozor aby toho nebylo dost i vevnitř, pac by to pak vyteklo, což by bylo podezřelé…
@Catalinn píše:
Tak já věřím, že při poloze zezadu to chlap zvládne![]()
Pokud manžela miluješ (odprosti se od nynějšího naštvání), budeš nejspíš milovat bez problému i miminko. Jen si představ ten uzlíček v náručí nebo jak Ti ho po porodu položí na hruď (chci Tě jen namotivovat
)
Rozdychavala bych takový podraz dlouho, ale nerozvedla bych se!!!
A co víš, třeba zatoužíš po ještě větší rodině a budeš mít možnost mu to vrátit
Držím pěsti pro pro Tebe správné rozhodnutí a brzký klid doma.Teď si (trochu) dělám legraci.
Jinak teda znám opačný příběh. Byl pár, byli spolu dlouho. Ona moc toužila po dítěti, on rodičovské pudy nula. Chtěl s ní být, chtěl mít klid. Před každou souloží šel tajně do koupelny a máchal si šourek s varlaty v umyvadle s horkou vodouNeotěhotněla.
Tak tohle bych brala jako podraz daleko větší. Prosvihnout vedle takového vola. svůj plodný vek. Stejný podraz jako když ženská bere tajné antinu