Překousané kabely

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Veggi
16.5.12 21:38

ixule, vypínač byl vypnutej, takže to nebylo pod proudem, to vypínáme!!

• Citovat
  • Upravit
13739
16.5.12 22:46

Tak já teda taky na spoje u šňůr čokoládu nepoužívám… spojím to a oblepím oba drátky páskou a pak ještě dohromady. Dělám to tak už dost let… Jednou jsem takhle spojovala drát od telefonu, kterej nám prokousal králík, bylo tam těch drátků asi deset a dělala jsem to pod poličkou na balkóně… dost opruz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
17.5.12 09:45
@Veggi píše:
ixule, vypínač byl vypnutej, takže to nebylo pod proudem, to vypínáme!!

nejsem teda odborník, ale myslím, že když vypneš vypínačem na přístroji, tak to ti neodpojí přívodní kabel, v tom je pořád elektrika, stejně jako v zásuvce, do které je to zapojené (pokud nemáš vypínač jako u lampičky ruční překlapávačku na kabelu, potom za tím vypínačem je to bez proudu) … a jakmile spojíš dva drátečky, tak ti to vyhodí komplet proudovou ochranu (pokud ji máte), nebo až hlavní jistič … ve většině přístrojů i po vypnutí zůstává nějaké napětí ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.5.12 11:48

tohle jsem dnes nasla na FB. Juro, co ty na to? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
17.5.12 11:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.5.12 12:02

Tak toto je naprosto v pohodě… Ta fotka je zjevně naaranžovaná. Pokud by to byla skutečnost a ta šňůra byla pod napětím, tak je v tom rozbočovači dávno voda a stalo by se „něco nestandardního“..... :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
17.5.12 14:16
@Jura007 píše:
Tak toto je naprosto v pohodě… Ta fotka je zjevně naaranžovaná. Pokud by to byla skutečnost a ta šňůra byla pod napětím, tak je v tom rozbočovači dávno voda a stalo by se „něco nestandardního“..... :P
… třeba že by ty pánové v tom bazénu nebyli tak veselý? :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.05.12 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.5.12 14:46

Třeba by se smáli, až by se za břicho popadali - a přitom by se třásli - smíchy… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fido116
21.9.12 12:11

@Veggi
Kabel je opravený?
V případě zájmu bych mohl pomoct.

• Citovat
  • Upravit
OndraP
18.6.13 15:44

To čumím...

Spojovat ČOKOLÁDOU se dá, pokud je to celý ještě v krabičce bez rizika vytržení kabelů

Spojovat jen IZOLAČKOU je prasárna i u kabelů k reprákům, spojovat takhle 230V je hodně nebezpečný.

• riziko polití, může z toho také trčet jen malá žilka, která není vidět, ale poranit může hodně
  • riziko rozšlapání, poničení, roztržení spoje,
    • oholení žil s 230V
    • snížení průřezu - ohřívání spoje - riziko požáru

Velká část požárů je právě kvůli chybám v elektroinstalaci, a to nejen takto zbastlené…

100× se nestane nic… ale nechtěl bych, aby někdo v mém okolí byl ten 101.

:D Řešení je vyměnit kabel nebo na volný konec zapojit novou zástrčku, podle toho, co je jednodušší.

Zcela absurdní mi připadá číst tyto názory na fóru, které má v názvu mimino!!!

• Citovat
  • Upravit
21311
20.6.18 11:42

Holky, obnovuji a dotaz - neřešila jste některá spraveni prekousaneho kabelu adapteru notebooku? Mame objednaný nový, ale dorazí za tři týdny :cert: volala jsem elektrikari a ten se mi jen smál, ze on dělá rozvody elektřiny v domě a ne takové drobnosti. Nikoho mi neporadil a tak to zkouším tady - kdo tedy spravuje přerušené kabely spotřebičů? Neříkejte mi, ze si to každy motá doma sám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.6.18 11:48

No upřímně já bych vzala elektrikářskou pásku a zkusila to prostě provizorně jen spojit a pak s tím nehýbat no :mrgreen: izolepa nejlepší kámoš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.18 11:49

Pokud máš oba konce dost dlouhé, sundáš z toho izolaci, zatočíš do sebe, samozřejmě každý drátek samostatně, a ten pak ještě omotáš elektrikářskou páskou. Celý to pak omotáš znova. No a když se to do toho nechce, tak skočíš do nějakého malého obchodu s počítačema a tam se vždycky najde nějakej šikula, co ti to spraví.

• Citovat
  • Upravit
13837
20.6.18 11:50

@Tichošlápek u nás je třeba minifirmička, co se věnuje navíjení kabelů a nějaký jejich zaměstnanec si opravou kabelů přivydělává. Takže spíš pátrat po někom, kdo to má jako koníčka. A na fcb není skupina vašeho města, že by ses dotázala tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.6.18 11:55

@Šarlota4 @Janli holky to nedám - a nechci to riskovat u ntbku za skoro 40 tisíc :/

@Hadumi nemám fcb prave, zkousela jsem elektrikare v okolí a nic. Ještě zkusím nějaké ty obchody s PC, jak psaly holky výše, třeba by to někdo spravil. Bydlím na vesnici, tak je to trochu horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný