Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já teda taky na spoje u šňůr čokoládu nepoužívám… spojím to a oblepím oba drátky páskou a pak ještě dohromady. Dělám to tak už dost let… Jednou jsem takhle spojovala drát od telefonu, kterej nám prokousal králík, bylo tam těch drátků asi deset a dělala jsem to pod poličkou na balkóně… dost opruz ![]()
@Veggi píše:
ixule, vypínač byl vypnutej, takže to nebylo pod proudem, to vypínáme!!
nejsem teda odborník, ale myslím, že když vypneš vypínačem na přístroji, tak to ti neodpojí přívodní kabel, v tom je pořád elektrika, stejně jako v zásuvce, do které je to zapojené (pokud nemáš vypínač jako u lampičky ruční překlapávačku na kabelu, potom za tím vypínačem je to bez proudu) … a jakmile spojíš dva drátečky, tak ti to vyhodí komplet proudovou ochranu (pokud ji máte), nebo až hlavní jistič … ve většině přístrojů i po vypnutí zůstává nějaké napětí ..
Tak toto je naprosto v pohodě… Ta fotka je zjevně naaranžovaná. Pokud by to byla skutečnost a ta šňůra byla pod napětím, tak je v tom rozbočovači dávno voda a stalo by se „něco nestandardního“..... ![]()
@Jura007 píše:… třeba že by ty pánové v tom bazénu nebyli tak veselý?
Tak toto je naprosto v pohodě… Ta fotka je zjevně naaranžovaná. Pokud by to byla skutečnost a ta šňůra byla pod napětím, tak je v tom rozbočovači dávno voda a stalo by se „něco nestandardního“.....
Příspěvek upraven 17.05.12 v 20:31
Třeba by se smáli, až by se za břicho popadali - a přitom by se třásli - smíchy… ![]()
Spojovat ČOKOLÁDOU se dá, pokud je to celý ještě v krabičce bez rizika vytržení kabelů
Spojovat jen IZOLAČKOU je prasárna i u kabelů k reprákům, spojovat takhle 230V je hodně nebezpečný.
Velká část požárů je právě kvůli chybám v elektroinstalaci, a to nejen takto zbastlené…
100× se nestane nic… ale nechtěl bych, aby někdo v mém okolí byl ten 101.
Řešení je vyměnit kabel nebo na volný konec zapojit novou zástrčku, podle toho, co je jednodušší.
Zcela absurdní mi připadá číst tyto názory na fóru, které má v názvu mimino!!!
Holky, obnovuji a dotaz - neřešila jste některá spraveni prekousaneho kabelu adapteru notebooku? Mame objednaný nový, ale dorazí za tři týdny
volala jsem elektrikari a ten se mi jen smál, ze on dělá rozvody elektřiny v domě a ne takové drobnosti. Nikoho mi neporadil a tak to zkouším tady - kdo tedy spravuje přerušené kabely spotřebičů? Neříkejte mi, ze si to každy motá doma sám ![]()
No upřímně já bych vzala elektrikářskou pásku a zkusila to prostě provizorně jen spojit a pak s tím nehýbat no
izolepa nejlepší kámoš
Pokud máš oba konce dost dlouhé, sundáš z toho izolaci, zatočíš do sebe, samozřejmě každý drátek samostatně, a ten pak ještě omotáš elektrikářskou páskou. Celý to pak omotáš znova. No a když se to do toho nechce, tak skočíš do nějakého malého obchodu s počítačema a tam se vždycky najde nějakej šikula, co ti to spraví.
@Tichošlápek u nás je třeba minifirmička, co se věnuje navíjení kabelů a nějaký jejich zaměstnanec si opravou kabelů přivydělává. Takže spíš pátrat po někom, kdo to má jako koníčka. A na fcb není skupina vašeho města, že by ses dotázala tam?
@Šarlota4 @Janli holky to nedám - a nechci to riskovat u ntbku za skoro 40 tisíc :/
@Hadumi nemám fcb prave, zkousela jsem elektrikare v okolí a nic. Ještě zkusím nějaké ty obchody s PC, jak psaly holky výše, třeba by to někdo spravil. Bydlím na vesnici, tak je to trochu horší
ixule, vypínač byl vypnutej, takže to nebylo pod proudem, to vypínáme!!