Překrmení MM?

122
20.3.24 23:48

Překrmení MM?

Ahoj všichni, chtěla bych se jen zeptat/ujistit, nikde jsem přímou odpověď nevěděla co jsem hledala v diskuzích.

Je možné miminko prekrmit MM? Jsem cca 5 den po porodu, daří se mi tentokrát kojit takže mám radost, akorát se bojím abych malého „nepřecpávala“ a nebolelo ho pak z toho břicho. Prso mu dám vždycky, když vidím že chce sát, třeba i 3× za sebou když chce, jen mě zajímá jestli se opravdu tím MM může přejist a mít pak bolesti břicha. Díky všem za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16361
20.3.24 23:49
@TatarQa píše: Více

Saje, dokud má hlad, nebo žízeň. Taky do sebe nedáš víc, než tělo zvládne :think: Pokud břicho někdy bolí, určitě to není z toho, že je mičo přejezený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.3.24 23:56

@Dahlia0409 super, děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16361
21.3.24 00:02

Nějak mě ani nenapadlo toto nějak řešit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
21.3.24 05:04

@Dahlia0409 ja si právě nebyla jistá, jestli nemám třeba malého zkusit uhoupat než mu hned cpát prso, aby se neprejidal, proto se ptám. Dcera byla na UM tak tohle kojení je pro mě úplně neznámá věc. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
21.3.24 07:53

Ne, děláš to dobře. Dávej prso co nejčastěji i na uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.3.24 08:38

Neboj se nic. Některá mimina jsou taková žravá :mrgreen:, ale když se náhodou napije trochu víc, než by mělo, tak si ublinkne a dobrý. Mám takovýho kouska doma. Kojenej už není, ale cpe se pořád hodně a rád 🙂.

• Citovat
  • Upravit
122
21.3.24 09:31

@JancaS84 @Eva2610 dekuju moc! Teď si poprvé ublinknul ale jen malinko :D noo tak to jsem ráda, mají to ty miminka stejně dobře vymyšlený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
21.3.24 12:58

Ženy, ještě se zeptám… byli jsme u dr a ta mi řekla že prý mám kojit max 5-10 minut z kazdeho prsa. Já ale kojím třeba pul hodky z jednoho a pak za 2-3h zase z druhého. A ze kdyz má mimi častou stolici že to znamená že se prepiji, no malý kaka tak víceméně po každém kojení, což má tak ty 2-3h pauzy mezitím.

Asi se tím nemám řídit ne? Nedokážu si představit jak bych mela malého jinak uklidnit a dudlík mu dávat nechci, dokud krásně saje z prsa. No trochu mě to od dr zarazilo, aby 5denni miminko se kojila max nějakých 15 minut. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
21.3.24 13:29

Děláš to správně, dál dávej miminku tak dlouho a tak často, jak chce. Tahle doktorka evidentně rozdává rady z dob krále klacka, po kterých akorát tak maminkám „dojde mléko“ nebo se miminko „samo odstaví“, vůbec bych si od ní nenechala do kojení kecat. Stolice je u plně kojených miminek normální v četnosti třeba 1× týdně až 10× denně - prostě každé to má jinak. Samozřejmě se může stát, že miminko bolet bříško bude, ale fakt to není tím, že by se přepíjelo, vůbec o sobě nepochybuj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
21.3.24 13:52

@Yxc28 no jasný, asi závisí na tom co jim ja hlavne zejo.. no já jsem si to myslela ze to je hloupost, jen mě to od ní tak nějak překvapilo. Ale určitě se tím řídit nehodlám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová