Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé maminky,která z vás má prosím zkušenosti s přenášením u Apolináře.Kdy přibližně přistupují k vyvolání porodu,když se miminku nechce.Já jsem sice zatím jen 40+2,ale doktor říkal,že se vůbec nic nechystá,že to vyvolávají ve 42.týdnu-nezeptala jsem se jestli až při ukončeném nebo 41+…děsí mě,že bych svátky strávila v nemocnici.
Ahojky,
já jsem rodila u Apolináře před 3 roky a porod mi vyvolávali, když jsem přenášela 4 dny. Ale já jsem měla rizikové těhotenství, tak tam je to možná bráno zase jinak. Tak to jsem Ti asi moc nepomohla.
Přeji Ti, aby se Ti porod dostavil co nejdříve a aby jsi s miminkem byla již na svátky doma ![]()
Zuza
Pokud je vše v pořádku, tak porod vyvolávají 10 dní po termínu to je 41+3, ale někdy den dopředu už hospitalizujou..,teda ve většině případů to tak je.. A nebo se optej na virtuální porodnici třeba Dr.Koutského, ten dá větět přesně, jak to je..
Já měla termín 5.8 a kdybych sama neporodila, tak sem měla plánovaný, že mě vezmou na vyvolání 15.8 takže jak psala jowana těch 10dní by mě nechali přenášet. Měla jsem z toho docela strach, no nakonec jsem je předběhla.
Ahoj mne zacali vyvolavat u Apolinare az presne ve 42 plus 0…zacali mi davat nejaky gel 3 dny za sebou ten nezabiral, mela jsem jen slabe kontrakce a 4. den tedy ve 42 plus 3 mi pichli vodu a zavedli infuzi oxytocin, porod se rozbehl, ale nakonec skoncil cisarem.
Ja som do porodnice nastupila 41+1 a zacali s vyvolavanim. Bolo to v roku 2011. Tiez mi dali prvy den gel, druhy den 1/2 tabletky Prostin a potom mi praskla plodova voda.
Pred nastupom na rizikove som bola na oxytocinovom teste.
Teraz uz som tiez po termine, tak som zvedava ako to bude prebiehat teraz.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.