Přenos čísla k jinému operátorovi

4155
23.6.20 11:04

Přenos čísla k jinému operátorovi

Ahoj, končí mi smlouva u O2 a ráda bych změnila operátora, samozřejmě s přenesením čísla. Prý je to teď od dubna nějak jinak. Přecházel někdo z vás teď nově? Co je potřeba a jak postupovat? Jde to zařídit online bez toho, abych musela mluvit s operátorem na jejich lince a poslouchat hovory o tom, proč chci odejít a ty jejich superhyperimba nabídky? Děkuji za veškeré postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
23.6.20 11:09

Domluvíš se s novým operátorem. Buďto vše zařídí nebo bude chtít ČVOP kód, který ti řekne stávající operátor. Asi tě bude lámat ať zůstaneš, ale když rázně řekneš, že jdeš pryč, násilím tě držet nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.6.20 11:27

Teď už je to OKU kód.
My převáděli číslo od Vodafone a ten kód byl v internetové samoobsluze, případně bývají v hlasovém automatu, než se člověk nechává případně přepojit na operátora.
Určitě někde bude uvedeno jak to má O2.

Kód jsem pak nahlásila u nového operátora a během 3 dní bylo číslo převedeno. Ani Vodafone nevolal, proč odcházíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.6.20 11:29

Pokud chcete se svým mobilním číslem přejít k jinému operátorovi, budete potřebovat Ověřovací kód účastníka (OKU), který nahlásíte novému poskytovateli. O OKU můžete požádat telefonicky na 800 02 02 02, v kterékoli O2 Prodejně nebo ho najdete v Moje O2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.6.20 11:45

Ty jo, mockrát díky. Jsem ráda, že to jde i bez přemlouvání :D Vloni jsem měnila tarif mamce (v rámci o2) a dodnes z toho mám osypky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
23.6.20 12:05

OKU kod je i ve fakture. Nahlasis ho novymu operatorovi. Jo a nemusis cekat, az ti skonci smlouva. Ted od dubna je to nove. Pokud mas ten tarif dyl, jak 3 mesice, tak neplatis nic. I kdyz mas smlouvu treba na 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.6.20 12:28

@TopSecret Super, díky za informace. Jsem ráda, že se to trochu změnilo ve prospěch zákazníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák