Přenos kvasinek?

doriany
10.4.10 12:58

prenos kvasinek?

Ahoj,

po sterech na bezne prohlidce my vysly kvasinky. Zjistila jsem si co tuto infekci zpusobuje, ale nikde jsem nenasla jestli je to prenosne mezi partnery. Jelikoz to byva nazyvano infekci, tak jsem z toho zmatena. Pritel me podvadi, tak nevim, jestli to nemohu mit od nej. I kdyz kvasinky by byly jeste nejmene fatalni problem.

Dekuji za odpovedi

D.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
10.4.10 13:18

ahoj
ja mela jednu dobu(ale uz to je dlouho) kvasinky kdykoliv jsem se vyspala s pritelem,po rozchodu jsem prisla na to ze me neustale podvadel..Kdyz jsem s nim nespala tak byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
10.4.10 13:39

Ano, je to prenosne, meli by se lecit oba partneri, i kdyz muz nema zrovna priznaky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.4.10 13:41

Ony se ty potvory můžou přemnožit ze zažívacího traktu. U nás to je většinou tak, že mně začne svědění /po ATB, v těhotenství a i jindy, když jsem oslabená/ a pokud máme v té rozjížděcí fázi /kdy si nejsem ještě jistá, že to jsou kvasinky/ s manželem styk, tak mu poté, co si jistá už jsem, rovnou dávám mastičku, aby se taky namazal, protože jinak má vyrážku a pálení i on. Ale doporučuje se dát chlapovi mastičku, i když potíže nemá, takže eventuelně přenašeč být může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
doriany
10.4.10 13:47

No, super…dik za odpovedi…jen me zaskocilo, ze se to resi jen u zen a dal jsem se na netu nic nedocetla…

D.

• Citovat
  • Upravit
doriany
10.4.10 13:50

jeste dotaz, ta masticka pro chlapy je na predpis? A co to presne je za masticku? Nema zadne problemy nebo si toho neni vedom. Ja jsem ale take nemela zadne problemy a zjistili mi to az ze steru.

D.

• Citovat
  • Upravit
662
10.4.10 13:59

jsou i volně prodejné preparáty. Stači zajít do lékárny a zeptat se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.4.10 15:39

Je to přenosné, nepříjemné symptomy mají obvykle jen ženy (chlapi o tom obvykle nevědí) a partnerská věrnost je nejúčinnější prevence a jediná léčba u chronických případů. Preparáty (např. Canesten) se vyrábějí ve formě vaginálních tablet i mastí, ta druhá forma je vhodná pro přeléčení muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.4.10 15:41

Doriany na tvém místě odcházím od přítele a přelečím se jen já ať si s prominutím zmetek užije!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
spagettkaaa
10.4.10 17:34

Kvasinky se můžou pokud vím objevit i po nadměrném pojídání sladkého, takže rovnou opouštět partnera mi přijde poněkud unáhlené a nerozumné…

• Citovat
  • Upravit
doriany
10.4.10 18:13

No,prave, ze jsem se docetla, ze to muze byt i ciste muj problem. Zivotosprava, atd.Spoustu rizikovych faktoru splnuji. Kdybych s nim nemela deti, tak prcham i tak uz jen kvuli nevere,ale tohle je docela slozite. Spis me opravdu zajimalo, jak moc je to prenosne z cloveka na cloveka.

Dekuji za info.

D.

• Citovat
  • Upravit
865
11.4.10 13:29

Kvasinky jsou prevít, taky jsem s nimi bojovala a píšu varování - v těhotenství jsem se na ně léčila, ale přesto se dostaly do plodové vody a malý se narodil s masivní kvasinkovou infekcí v žaludku. Možná že i proto se narodil předčasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.11 09:21

Doriany, jak to s vámi dopadlo? mám totiž podobný problém, kvasinky jsem nikdy dříve neměla a manžela podezírám z podvádění. Problémy začaly po styku s ním…je mi z toho nanic, zmetek nezodpovědnej, kdyby si aspoň vzal kondom…

• Citovat
  • Upravit
4880
30.11.11 17:35

Anonymní..nevím, ale co jsem četla odborné odpovědi, tak chlap většinou kvasink. infeci nemá, pokud nemá příznaky, protože u chlapa se ty kvasinky nemají kde rozmnožit. Měla jsem je také, ale 2 doktorky nezávisle mi řekly, že pokud má ženská kvas. zánět a chlap nemá potíže, tak se nemusí léčit.
Pokud ti začaly problémy po styku, tak pravděpodobně tam bude jiná přidružená infekce, na kterou se běžně stěry nedělají.

Takže já bych chlapa hned z nevěry nepodezírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.14 22:41

Obnovuji diskuzi. Poslední dobou se potýkám s neustále se vracejícími kvasinkami. Po přeléčení vždy pár dní dobré a pak zase nanovo. Napadlo mě, jestli příčinnou nemůže být plavání s malou, kam chodíme +/- každý týden, voda v bazénu má 28C, takže se tam asi daří lecčemu :think:
Nicméně, malá je teď také dost nevrlá, plačtivá…kdyby příčinnou byla ta voda v bazénu, může infekci chytit i batole? Logika věci mi říká, že ano, ale ještě jsem neslyšela, že by někdo dítě na pohlavní infekci nechával testovat…?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa