Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chci se zeptat, zda už někomu vrátil finanční úřad přeplatek z přiznání DPFO za rok 2014? Zajímá mě FÚ Praha 8. Děkuji všem za info. ![]()
Dřív než 1.4. se to nevyplácí, běží přece lhůta pro podání přiznání, případně opravného.
No já právě letos četla, že to musí vyplatit do 30 dnů od podání a ne do 30 dnů od termínu daně 31.3. a že letos kdo podá dřív, tak dostane ten přeplatek také dřív… je mi jasný, že do 31.3. mohu dělat opravné, tak to dřív nevyměří, ale zajímalo mě, jestli už tedy někdo dostává…
@pavlineckap nedostává, ještě se nerozesílá a je to sice do 30 ti dnů od podání, ale 30 dní o vzniku přeplatku, což je až po 1.4. A rozhodně nemusí platit kdo dřív podá, ten dřív dostane. Je to dost o náhodě, které přiznání přijde dřív pod ruku.
No, děkuju, jsem si to myslela, že to prostě dřív nebude… no, ale aspoň, že to bude do těch 30 dnů ![]()
@pavlineckap pokud to stihnou tak bude, což je nejpozději do začátku května. Ale pokud jsi měla přplatek vyšší, tak se budou snažit stihnout, aby nemuseli platit i úrok.
Takže když jsem podávala už 3.března..Tak to neznamená, že by nám mělo dojít 3.dubna??Máme to na účet a dost velkou částku..Tak už by to mohlo hned z kraje být.. ![]()
Moc se neraduj. 3. dubna určitě nic nepřijde, to Ti můžu říct se 100%jistotou. Přeplatek se vrací 30 dnů od žádosti, pokud v den žádosti FÚ nějaký přeplatek eviduje. Vzhledem k tomu, že termín pro podání je dnes, tedy 1.4., vznikne přeplatek až dnes. Pak vrací FÚ do 30 dnů od VZNIKU přeplatku. Nějakou dobu zabere než se přeplatek vyměří, než se předá na účtárnu, kromě toho musí nejdříve proběhnout uzávěrka za březen, plus pár dní než proběhne účtama, takže dříve než 10. to není technicky možné!
Loni mi přišel přeplatek 17.4., tak doufám, že se letos to bude podobné
a nenechají si to s odesláním až na 30.4., takže bych to měla v pondělí 4.5… ![]()