Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě přišel teď v dubnu ale nevím. Kdy to moje účetní podávala 😊
Mělo by to být snad do 30 dnů od toho termínu, ke kdy se musí podat přiznání. Takže do nějakého 2.5., ale jestli to teď tím prodlužováním termínu změnili ![]()
Jinak mně taky ještě nepřišlo.
@Jolynka právě, že na to mají 30 dní. Když člověk podá po termínu, má hned úroky za dny prodlení. Ale i oni mají stanovenou zákonem lhůtu, kdy je to těch 30 dní. Já počkám ale zaráží mě tohle ![]()
@Anonymní píše:
@Jolynka právě, že na to mají 30 dní. Když člověk podá po termínu, má hned úroky za dny prodlení. Ale i oni mají stanovenou zákonem lhůtu, kdy je to těch 30 dní. Já počkám ale zaráží mě tohle
Že to ještě někoho zaráží
Tak to je se vším, když má platit obyčejný člověk, tak se nesmí opozdit, ale pokud má platit stát člověku, tak je času dost.
Já loni OČR za květen dostala až v říjnu, však o co jde.
@Anonymní píše:
@Jolynka právě, že na to mají 30 dní. Když člověk podá po termínu, má hned úroky za dny prodlení. Ale i oni mají stanovenou zákonem lhůtu, kdy je to těch 30 dní. Já počkám ale zaráží mě tohle
Ty máš 3 měsíce na 1 přiznání, oni měsíc na zhruba tisícovku přiznání. A pokud vrátí až po lhůtě po vrácení, máš také podle zákona nárok na úroky z prodlení. Tak si o ně požádej!
Mají lhůtu 30 dní, to ano. Ale od termínu uzávěr pro podání, ne od data podání. Pokud se mýlím, snad mne někdo opraví 🙋🏻♀️ Jinak chlapovi účetní podávala dneska. A nehroutím se z čekání, protože peníze na „placení a užívání“ máme a daně jsou brány jen jako bonus. Stejně jako přeplatek z bytu 🤷🏻♀️
Manzel odnesl na podatelnu minule utery a v patek byl preplatek na uctu. Jsme koukali, jak je to mozne ![]()
@shadowbabe ano vím, že na to mají 30 dní od 1.4. (já daně podala před termínem, tedy včas) Takže 19.5. už je po termínu. Chápu, že toho mají hodně, chápu nemoc. Jen mě zajímalo, jestli to tak někdo má/ měl…
@Anonymní píše:
@shadowbabe ano vím, že na to mají 30 dní od 1.4. (já daně podala před termínem, tedy včas) Takže 19.5. už je po termínu. Chápu, že toho mají hodně, chápu nemoc. Jen mě zajímalo, jestli to tak někdo má/ měl…
Nebo proste pani serou ti, co ji tam volaji a udrzuji ji od prace, tak ti to rekla schválně. Volani na financaky v tech 30 dnech po terminu podani by melo byt zpoplatneno minimalne stovkou ta minutu.
@j.a.n.i1 spíš v těch 30 dnech do termínu ne?
ale ano, taky možnost. Jen důvod hovoru byl jiný ![]()
@j.a.n.i1 moje slova. Je toho hodně. A když už má člověk nějakou práci udělat, musí odpovídat na často úplně hloupé e-maily nebo zvedat telefonáty uprostřed rozdělané práce a vysvětlovat, proč ještě něco není, kdy to bude, kolik to bude.. a pak než se zase zorientuje v té předchozí věci, tak otravuje zase někdo jiný a v e-mailech si stěžuje, že nezdvedá telefony.. Tohle je na hlavu ![]()
Prosím o názor… V březnu jsem podala daňové přiznání, kdy mi mají poslat přeplatek. Dnes jsem volala a paní řekla, že byla nemocná a teprve se k tomu dostane a nejpozději k 19.5. mohu přeplatek čekat. Opravdu člověk musí podat v termínu- podá a přeplatek mu bude poslán takhle pozdě?