Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den
Kdy Vám přišel přeplatek z daní? Dělala jsem OSVČ a daně jsem odevzdávala už v březnu. Děkuji
@zudina aha a mě ještě vůbec nic. Mám tam napsat? Posilala jsem na začátku března.
Já podávala 1.3. A ještě nepřišlo nic, minulý rok to přišlo 28.4., mají na to 30 dní.
@Mag1996 píše:
@zudina aha a mě ještě vůbec nic. Mám tam napsat? Posilala jsem na začátku března.
Za mě to podával zaměstnavatel tak u tebe to asi bude jiné. Ale napsat tam můžeš
@Mag1996 píše:
A proc bys tam psala, maji cas do 3.5.
@zudina píše:
Za mě to podával zaměstnavatel tak u tebe to asi bude jiné. Ale napsat tam můžeš
Zaměstnavatel ti udělal roční zúčtování, to je něco jinýho.
@Mag1996 píše:
Dobrý den
Kdy Vám přišel přeplatek z daní? Dělala jsem OSVČ a daně jsem odevzdávala už v březnu. Děkuji
Přišlo mě tento týden.
@JancaS84 píše:
Přišlo mě tento týden.
Ne šlo i o přeplatek na daních.
Normální lhůta je konec března + 30 dní, takže pokud do května nic, volej a hledej problém. ![]()
@Mag1996 letos mají o měsíc prodlouženou lhůtu. Jinak to vždy chodilo poslední týden v dubnu
@martina.se jaká lhůta je prodloužena? Prodloužila se pouze pro elektronická podání.
@Hanula1212 letos je lhůta pro podání o měsíc delší kvůli covidu
@martina.se to není pravda. Žádná lhůta se neposunila. Jen jsou prominuty sankce ta pozdní podání a pozdní platbu. S vrácením preplatku to nemá vůbec nic společného.