Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ludmilaadamkova píše:
@terien Samozrejme. Holokaust byl v dane dobe taky legalni. Co je a neni legalni se muze diametralne zmenit behem par let. Ale jak se na danou vec nahlizi a jak to ma clovek v sobe nastaveno je uplne jina zalezitost a se zakonem to ma pramalo spolecneho.
No a co mi tím chceš říct? Myslíš že změnis můj názor na potraty nebo co? Pokud se někdy změní zákony tak změní, to asi nemá cenu teď řešit. Pak zase nastoupí andělíčkářky a fůra zdejších uživatelek bude vrnět blahem až budou stát před soudem a na dotyčnou si budou moct ukázat pěstěným prstíkem. Potraty byly, jsou a budou, je jenom otázka jestli před tím zavřeme oči nebo ne.
@terien Tak přerušení těhotenství je typický eufemismus, já bych se asi držela výrazu umělý potrat nebo usmrcení plodu. Psychické následky jsou u spousty žen realita. Někdy se dostaví hned, někdy s odstupem let, někdy vůbec. Každopádně všechny ženy, které mi o tom, že byly na tomto zákroku, řekly, měly mokré oči a svěřovaly se mi např. s tím, jak každoročně zapalují svíčku atd.
@terien Ale ja nejsem proti potratum. Uz jen prave proto ze by následovaly pokoutne potraty. Jen to neni tak jednoduche. Mam za to ze se tu diskutuje.
@eva valoi píše:
@terien Tak přerušení těhotenství je typický eufemismus, já bych se asi držela výrazu umělý potrat nebo usmrcení plodu. Psychické následky jsou u spousty žen realita. Někdy se dostaví hned, někdy s odstupem let, někdy vůbec. Každopádně všechny ženy, které mi o tom, že byly na tomto zákroku, řekly, měly mokré oči a svěřovaly se mi např. s tím, jak každoročně zapalují svíčku atd.
@terien Já věřím tomu, že existuje spousta žen, které to nijak nepoznamená. Já znám ty, které se s tím smiřovaly hůř. To je všechno. Jedna moje známá zapaluje tu svíčku každoročně.
@terien Osobně bych ovšem dala horko těžko dohromady deset žen, které na potratu byly. Zase tolik lidí asi neznám.
@eva valoi píše:
@terien Já věřím tomu, že existuje spousta žen, které to nijak nepoznamená. Já znám ty, které se s tím smiřovaly hůř. To je všechno. Jedna moje známá zapaluje tu svíčku každoročně.
Tak si to měla líp rozmyslet
je to věc kterou už nevrátis
@eva valoi píše:
@terien Osobně bych ovšem dala horko těžko dohromady deset žen, které na potratu byly. Zase tolik lidí asi neznám.
Já mám asi nějakou svěřovací auru nebo co, vím to o dost ženských.
@ludmilaadamkova píše:
@terien Ale ja nejsem proti potratum. Uz jen prave proto ze by následovaly pokoutne potraty. Jen to neni tak jednoduche. Mam za to ze se tu diskutuje.
Diskutuje no, akorát nějak ztrácím nit o čem zrovna teď
samozřejmě že to není jednoduchá věc, není to zatrzeny nehet že, ale tady je to prostě legální zákrok který žena může podstoupit. Že s tím někdo nesouhlasí je jeho svaté právo, ale na věci to nic nezmění.
@terien No ironií osudu je, že ona ty svíčky zapaluje dvě. Oplakává dvě děti, které dala pryč. Fakt je ovšem ten, že ona to měla v životě strašně těžký, její manžel byl vcelku brutální a jí trvalo dost dlouho, než od něj dokázala odejít.. Některé ženy to fakt mají těžké, byť někdo může říct, že je to jejich blbost. Vždycky to není tak jednoznačné.
@eva valoi píše:
@terien No ironií osudu je, že ona ty svíčky zapaluje dvě. Oplakává dvě děti, které dala pryč. Fakt je ovšem ten, že ona to měla v životě strašně těžký, její manžel byl vcelku brutální a jí trvalo dost dlouho, než od něj dokázala odejít.. Některé ženy to fakt mají těžké, byť někdo může říct, že je to jejich blbost. Vždycky to není tak jednoznačné.
Právě proto bych nesoudila.....
@terien píše:sorry, ale tohle je už fakt moc. Teď ti vysypu z rukávu 10 holek o kterých vím, že byly na přerušení a když mi dáš pár minut tak možná dalších 10 a brečela jedna jediná. Na potrat chodí ženy na vlastní žádost, nikdo je tam za vlasy netahá. Příběhy o svíčkách ti tu možná sežerou ty, kterým se to hodí do krámu.
to, že nebrečí na rameni tobě neznamená, že nebrečí doma do polštáře ![]()
Já jsem se podobnou informaci dozvěděla před časem od naší sousedky, staré paní, ted už nežije. Vždycky byla rázná, veselá, někdy až cynik. Už nevím, co přesně ji rozrušilo, ale najednou mě, tehdy cca třicítce, začla plakat. Že byla zamlada na potratu a že si to roky vyčítá. Měla dvě dávno dospělé dcery, o generaci starší než já.
Nemám potřebu tě manipulovat, ale tohle si mi stalo. Prostý fakt ![]()
@eva valoi píše:
@terien Tak že diskutuješ, když nevíš o čem.
Tak vy jste zareagovaly na můj starší příspěvek, já už jsem všechno co jsem chtěla řekla. Stačí si tu diskuzi přečíst
, přece to tu nebudu opakovat pořád dokola.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.