Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
omlouvám se za anonymní příspěvek, z mého pohledu jde ale o dost osobní věc a je pro mne i dost těžké o tomhle psát, snad to pochopíte.
Mám problém..
Vždycky jsem byla docela spokojený a veselý člověk. Poslední dobou, asi měsíc - dva zpátky, se něco zlomilo. Nesměju se, jsem bez nálady. Pořád mám jakoby chuť se rozbrečet, přes den se to snažím zvládat, ale brečím skoro každou noc. Mám pocit „knedlíku v krku“, nebo bolesti na prsou. Do všeho se musím nutit, a když už se do něčeho dám, většinou to skončí špatně (přesolená polévka, spálený oběd, po vytření rozleju kýbl s vodou..) i když jsem svoje práce dělala vždycky pořádně.
Nic mi nechutná a když už do sebe něco nacpu, je mi většinou zle. Poslední dobou i dost výrazně hubnu.
Partner je už ze mě na nervy, protože jsem schopná obrečet i tu pitomou polívku/nepovedený sex z mé strany/špatně umytý talíř/dosaďsicochceš.
Přitom nevidím jediný důvod, proč takhle vyvádím.
Naše finanční situace je docela dobrá, partner pomáhá, nehádáme se, vycházíme spolu výborně. Jen mám pocit, že všechno to krásné, co jsme spolu nějakým způsobem vybudovali, svým chováním jedině przním. Jenže já si pořád myslím, že pro něj pořád nedělám dost, že na něj kašlu a on bydlí doma v chlívku. Přitom je byt naprosto vylízaný a i on sám mi říká, že jsem úžasná přítelkyně, kterou si vysnil.
Nerozumím, proč mi takhle hráblo. Nechápu to…
Já nevím, co se děje a už jsem z toho všeho strašně vyčerpaná. Odráží se to nejen v partnerském životě, ale už i v práci. Nevím už co s tím..
To jsou příznaky deprese - jak vyšité, doporučuju navštívit odborníka - napřed psychologa, ten si s Tebou popovídá a pokusí se zjistit příčinu a potom případě odešle k psychiatrovi, který by předepsal léky.
Zajdi k doktorovi.to vypadá na nějakou depresi, nebo něco. odborník ti určitě pomůže. přece se nebudeš trápit nebo si tím nenecháš zničit vztah.
@cernyanonym neprodleně se objednej k psychiatrovi, trdíš velmi silnou depresi, nebo nějakou psychotickou poruchou. V tomto ti povzbuzující příspěvky nepomůžou, potřebuješ léky a po nich ti bude mnohem líp.
Když ne kvůli sobě, tak aspoň kvůli partnerovi to udělej. Je to opravdu okamžitá změna, s lékařem pak budeš pracovat na tom proč se takto cítíš, co je spouštěčem, atd. A brzo to bude mnohem, mnohem lepší, věř mi ![]()
@Mauzik2 @Seizdra
Nene, nejsem, to jsem si zjišťovala.
Jenže já mám i „světlé“ dny, tak dva tři dny je mi „dobře“, a pak mi zas z něčeho přeskočí. A stačí fakt málo, ujede mi tramvaj nebo podobně a zas mi hrabe.
Jinak ne, v životě mi nechybí právě že nic, nebo o ničem alespoň nevím. Já bych fakt měla být spokojená, vysmátá a místo toho takhle vyvádím. Mrzí mě to a je mi to vůči partnerovi strašně líto ![]()
No tak nejdřív bych zkusila nějakou změnu stereotypu. Třeba nějakou dovolenou. Hory, nebo naopak moře? Nebo jen prostě víkend někde s přítelem po Čechách. Prostě vypadnout někam. Pokud by to nepomohlo a cítila by ses pořád steně, zkusila bych meduňkový čaj na uklidnění. A pak bych zašla radši k psychiatrovi pro radu popřípadě nějaké léky… Drž se ať je brzo líp ![]()
@cernyanonym píše:
@Mauzik2 @Seizdra
Nene, nejsem, to jsem si zjišťovala.Jenže já mám i „světlé“ dny, tak dva tři dny je mi „dobře“, a pak mi zas z něčeho přeskočí. A stačí fakt málo, ujede mi tramvaj nebo podobně a zas mi hrabe.
Jinak ne, v životě mi nechybí právě že nic, nebo o ničem alespoň nevím. Já bych fakt měla být spokojená, vysmátá a místo toho takhle vyvádím. Mrzí mě to a je mi to vůči partnerovi strašně líto
To je normální, deprese se projevují ve vlnách, chvíli dobře a potom zase špatně.
Dobře no…díky za příspěvky, jste moc hodné..
Víte o nějakém „normálním“ psychiatrovi? Docela se bojím jít na vlastní pěst k nějakému, fakt se bojím..
Potřebuju nějaké doporučení?
Achjo..Chudák přítel :/ najít si magora
Je to ale šílené, všechno bylo v pořádku a najednou je ze mě troska. Vším se strašně užírám, všechno moc řeším, dělám si starosti s úplnýma hovadinama. A pořád bulím. A nemám přitom proč.
@cernyanonym. Nejsi ani první, ani poslední s depresí, trpí tím snad čtvrtina dospělé populace. Nemáš se za co stydět. Podívej se na net, najdi si ve svém okolí psychiatra, a pro jistotu na nej pohledej i recenze. A hlavně se co nejdříve objednej, trapis zbytečně sebe i přítele.
Ahoj, úplně jako bych to psala já, u mě to ale začalo problémy v manželství a přes tyto stavy co popisuješ až k bulimii.
Holky, objednat k psychologovi nebo k psychiatrovi se musím přes žádanku od obvodního lékaře, nebo se můžu objednat sama??? Je mi trapně, ve 24 letech skončit u psychiatra
.