Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky:-) tak s tím bych ti mohla pomoc… já brala 4 roky yas (dráhá záležitost co:D).. Vysadila jsem na začátku ledna, následovala menstruace o dva dny delší (měla jsem jí vždy 4 dny -pokaždé začala v pondělí.. a ted jsem měla menzes 6 dní- normálka, jako před tím než jsem brala yas).. Změny zatím nějaké vážné nepozoruji… nehty se mi méně lámou.. vlasy asi pořád stejný-vždy mi padali:D.. citově labilní jsem byla když jsem antikoncepci brala a teď jsem taky, ale trochu jinak-když koukám na filmy, tak scénky s dítětem -no bulim jak kráva:D- pokoušíme se totiž o miminko, tak to bude spíš tím, že mám vsugerovaný to mimčo… Jinak ti asi nepomůžu, protože máme vysazeno nastejno.. uvidíme zda ještě někdo napíše… Nejlépe kdyby někdo měl zkušenosti s otěhotněním po braní yas… za jak dlouho a tak:)
Ahoj,
tak já sem brala Artizii a po vysazení jediná změna že sem měla první MS po vysazení citlivější prsa jinak nic. Naštěstí mi MS dál šlape jak hodinky jen 1-2 dny vykyv u začátku, vlasy mi padaly i při HA a teď uplně stejně a zhoršení pleti nějak rapidně pnepozoruju přijde mi to v normálu a to sem brala HA cca 9let. ![]()
@Haribo ahoj, tak já jsem HA brala 10 let, z toho posl. 6 let yasminelle. První měsíc vysazení celkem v pohodě, další cyklus už se mi začal dost prodlužovat a dělaly se mi cysty na vaječníku, musela jsem pak na laparo. Jinak co se týká psychiky tak tu jsem měla špatnou po vysazení antiko. Logest, ale po yas. ani ne. Kamarádka také vysadila po 10 letech, je úplně v pořádku, otěhotněla hned druhou ms. ![]()
@Terulisekk píše:
Ahojky:-) tak s tím bych ti mohla pomoc… já brala 4 roky yas (dráhá záležitost co:D).. Vysadila jsem na začátku ledna, následovala menstruace o dva dny delší (měla jsem jí vždy 4 dny -pokaždé začala v pondělí.. a ted jsem měla menzes 6 dní- normálka, jako před tím než jsem brala yas).. Změny zatím nějaké vážné nepozoruji… nehty se mi méně lámou.. vlasy asi pořád stejný-vždy mi padali:D.. citově labilní jsem byla když jsem antikoncepci brala a teď jsem taky, ale trochu jinak-když koukám na filmy, tak scénky s dítětem -no bulim jak kráva:D- pokoušíme se totiž o miminko, tak to bude spíš tím, že mám vsugerovaný to mimčo… Jinak ti asi nepomůžu, protože máme vysazeno nastejno.. uvidíme zda ještě někdo napíše… Nejlépe kdyby někdo měl zkušenosti s otěhotněním po braní yas… za jak dlouho a tak:)
Ahoj Terry ![]()
Děkuju moc za zkušenosti
Jsme na tom hodně podobně, co?
Já ji chtěla vysadit hlavně kvůli tomu, že už jsem ji brala také dlouho, tak chci tělo trochu probrat, aby si taky hormony začalo tvořit samo, že ![]()
Jinak souhlas, spočítala jsem si, že jsem do ANT dala za těch 5 let skoro 30.000,– Kč Husté, že ![]()
Miminku se nebráním, slyšela jsi něco o superrovulaci? ![]()
@Haribo jo a pleť se mi zhoršila.. ale upravilo se to, pila jsem hodně detox. čaj a celkově dodržovala pitný režim
@Petttule píše:
Ahoj,tak já sem brala Artizii a po vysazení jediná změna že sem měla první MS po vysazení citlivější prsa jinak nic. Naštěstí mi MS dál šlape jak hodinky jen 1-2 dny vykyv u začátku, vlasy mi padaly i při HA a teď uplně stejně a zhoršení pleti nějak rapidně pnepozoruju přijde mi to v normálu a to sem brala HA cca 9let.
Peti, takže v pohodě, jak dlouho to je, co jsi ji vysadila?
Ahoj holky, tak já brala taky YAZ, asi 3 roky, vysadila jsem v létě. Nepozoruju na sobě nic, krom toho že jsem zhubla( ale to nepřipisuju ani tak tomu), jinak nic a cyklus mám (ťukám) pravidelnej.. ![]()
@Haribo píše:
Ahoj Terry
Děkuju moc za zkušenostiJsme na tom hodně podobně, co?
Já ji chtěla vysadit hlavně kvůli tomu, že už jsem ji brala také dlouho, tak chci tělo trochu probrat, aby si taky hormony začalo tvořit samo, že
Jinak souhlas, spočítala jsem si, že jsem do ANT dala za těch 5 let skoro 30.000,– Kč Husté, že
Miminku se nebráním, slyšela jsi něco o superrovulaci?
Jinak Terry, o té psychice mi chvíli povídej, děsné stavy a nálady, jsem někdy totálně nesnesitelná ![]()
@Haribo píše:
Jinak Terry, o té psychice mi chvíli povídej, děsné stavy a nálady, jsem někdy totálně nesnesitelná
A měla jsem to hlavně při braní ANT, řekla bych…
@Haribo Jo v pohodě taky mám cyklus pravidelný i když bych radši už našla ty // a vysadila jsem zaří 2012.
@Mamango píše:
@Haribo ahoj, tak já jsem HA brala 10 let, z toho posl. 6 let yasminelle. První měsíc vysazení celkem v pohodě, další cyklus už se mi začal dost prodlužovat a dělaly se mi cysty na vaječníku, musela jsem pak na laparo. Jinak co se týká psychiky tak tu jsem měla špatnou po vysazení antiko. Logest, ale po yas. ani ne. Kamarádka také vysadila po 10 letech, je úplně v pořádku, otěhotněla hned druhou ms.
A ta kamarádka brala jako ANT? ![]()
@Haribo píše:
Ahoj Terry
Děkuju moc za zkušenostiJsme na tom hodně podobně, co?
Já ji chtěla vysadit hlavně kvůli tomu, že už jsem ji brala také dlouho, tak chci tělo trochu probrat, aby si taky hormony začalo tvořit samo, že
Jinak souhlas, spočítala jsem si, že jsem do ANT dala za těch 5 let skoro 30.000,– Kč Husté, že
Miminku se nebráním, slyšela jsi něco o superrovulaci?
No jsme na tom dost podobně:).. o superrovulaci jsem slyšela, ale bohužel jsem nezjištovala jestli jí mám nebo ne… jedna internetová stránka mi vypočítala kdy mám ovulaci a podle toho jsem se řídila plus mínus.. Mě na gyndě řekla, že první měsíc je sice největší pravděpodobnost na otěhotnění, ale že navíc je větší pravděpodobnost na dvojčata, ať počkám na další… ale to jsem nikde nezjistila, tak čekat nebudu… ona se hlavně zděsila když jsem k ní přišla že chci miminko - v květnu mi bude 20.. mám 170cm a 50kilo.. teď už se mi daří trošičku přibrat když jsem vysadila-kilo… ale to nemusí být tím..
Ahoj drahé kolegyňky
Prosím Vás všechny o názory a zkušenosti s vysazením antikoncepce.Jde mi spíše o holky, co vysadily „nízkohormonální“ ANT, tedy tu moderní, jako je Yas, Yasminelle, Daylette a tak. Zajímaly by mě změny, které jste po vysazení pozorovaly na svém těle, nebo i na psychice? Mám strach z padání vlasů a zhoršení pleti.
Brala jsem Yas, poté Daylette, přišlo mi, že byla v pohodě(vlasy, pleť, hubnutí) jen psychiku jsem neměla asi nejlepší. Teď jsem ji 1.měsíc vysadila a mám strach, co to po 5ti letech se mnou udělá…
Díky všem za názory a přeju pěkný den!!