Třetí dítko - ano či ne?

Anonymní
2.2.13 10:19

Třetí dítko ano či ne???

Milé dámy,
vím že takových diskuzí je tady mnoho, ale nedalo mi to a založila jsem další. Po narození druhého dítka přemýšlíme, že bychom si pořídili třetí, jsem s oběmdětmi už 5 rokem doma.Ale jsem pořád na vážkách, zkrátka v dnešní době je zažité jedno je málo a tři už jsou moc.Jsme průměrná rodina. Ráda bych slyšela názory maminek, proč si pořídily třetí dítko ať už plánované nebo ne, jaké to je mít tři děti, jak to zvládají. Zkrátka všechny názory mě zajímají, snad mi to konečně pomůže se rozhodnout.Moc vám všem děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
2.2.13 10:26

Náš příjem je dohromady kolem 23tis. a já už bych třetí dítě nechtěla…Vycházíme opravdu tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
2.2.13 10:28

Ja bych chtela druhy ale pritel ne :? ze by jsme to financne nezvladli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.2.13 10:29

Myslím, že je úplně jedno, co je zažité… když oba s mužem chcete třetí dítě, tak ho mějte… když to zvládnete finančně, tak bych o tom ani moc nepřemýšlela… případně si ujasni, jestli nejdřív chceš jít na chvíli do práce nebo jestli tě naplňuje být tak dlouhou dobu jen doma s dětmi… zvládnout se dá všechno, když člověk chce…
Jinak my máme děti čtyři… ale ty druhé dvě jsou s trochu větším časovým odstupem a je to tak ideální (aspoň pro mě) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
2.2.13 10:29

@pannda Náš příjem je více než dvojnásobný, ale třetí dítě NE, máme velké výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.2.13 10:33

My se budeme muset uskromnovat a nebudeme si moct dovolit to co pri dvou detech (hlavne co se tyce dovolenych a planu na lepsi a vetsi bydleni), ale i tak jsme do tretiho sli. Jde o priority… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.13 10:35

@Regina Hero do práce bych šla strašńě ráda, ale to bude asi hlavní kámen úrazu, nad kterýmpřemýšlím. Je mi skoro 37,takže by to bylo asi jen na otočku. Někdy si říkám, že na rok půjdu pracovat a pak zase, že každý rok je znát, takže honem otěhotnět a práci ještě napár let odložit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1039
2.2.13 10:38

Tak u nás: Manža třetí dítko chce, já zatím nevím. Jsem 5let doma. Od září jdu do práce. Pak se uvidí ale myslím, že ho nakonec mít budeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
2.2.13 10:38

My ještě třetí nemáme, ale doufám, že časem bude. A proč? Mě se i dvě zdají málo. Zatím mi nepřipadá, že by naše rodina byla kompletní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.13 10:44

@Klementyna a víte co čekáte?
@Haňule1 taky přemýšlím nad prací, ale tlačí mě zase ten věk, takže pořád váhám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29350
2.2.13 10:48
@Anonymní píše:
@Regina Hero do práce bych šla strašńě ráda, ale to bude asi hlavní kámen úrazu, nad kterýmpřemýšlím. Je mi skoro 37,takže by to bylo asi jen na otočku. Někdy si říkám, že na rok půjdu pracovat a pak zase, že každý rok je znát, takže honem otěhotnět a práci ještě napár let odložit. :nevim:

Aha, tak to je pak fakt trochu jinak… ve 37 jsem měla taky to třetí dítko… ale ty dvě první už byly velké… ve čtyřiceti pak ještě tu naši poslední princeznu… já jsem si dala hranici do čtyřiceti, později jsem už otěhotnět rozhodně nechtěla… a vyšlo nám to akorát… i když znám už docela dost maminek po čtyřicítce… ve tvém případě bych se do toho pustila hned… ten rok dva, to už je skoro jedno, kdyby ti bylo pod třicet let, tak řeknu, že klidně pět šest let můžeš počkat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.13 10:54

@Regina Hero mám taky limit maximálně do 40 a radši dřív, po čtyřicítce už rodit určitě nechci. Děti tedy veliké nemám, ale už myslím trošku vypiplané, že už by se to snad zvládlo. Starší bude mít 5 a mladší je dvouletý.

• Citovat
  • Upravit
29350
2.2.13 11:06

Takže než by se narodilo další, bude mít to mladší asi tři roky… to je už akorát, dítko je samostatné, po schodech taky umí chodit samo (to beru podle sebe, protože jsme v té době bydleli ve čtvrtém patře bez výtahu, takže nosit dvě děti naráz by bylo dost nepohodlné), najíst se taky umí samo… takže si myslím, že tohle by bylo docela v pohodě… hahaha… pokud se takový stav s malými dětmi dá nazvat pohodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
2.2.13 11:16

Máme tři a nelituju. :mrgreen: Dvě mi přišlo málo a se třema jsme konečně kompletní. Zvládnout se to dá, když člověk chce. Finančně si nemůžeme vyskakovat, ale zvládáme to tak nějak v klidu a až začnu zase pracovat, bude líp.

Hlavní výhodu vidím v rodině a ve vztazích. Takže dokud máme kde bydlet a co jíst… ;) (myšleno s mírnou nadsázkou, jasně že si to člověk musí promyslet dopředu)

Jestli chcete třetí oba a máte na to „kapacitu,“ směle do toho. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.2.13 11:23

Ahojky Zakladatelko,

jsem na tom asi podobně - mám dvě varianty - jedna je mít nyní zase do dvou let třetí a tím konec a pak rychle po třech letech do práce. A nebo druhá k té se přikládním daleko víc je vychovat mladší do třech let a jít na chvíli do práce. To mi bude 30 let a pak se pustit do dalších dvou.

Tím je mi hodně blízký názor Reginy. Protože vidím jak dvě děti si krásně vyhrají a je to fajn i když jsou věkově blízko u sebe.
Samo za tu dobu bychom si zase fin. polepšili - přeci jen dvě práce a jedna+RD je poznat.

U tebe bych, ale volila cestu třetí mimi ihned a to vzhledem k věku. :think: Bála bych se pak příp. potíží aj. komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová