Musím přestat kouřit

Anonymní
1.2.13 15:44

musím přestat kouřit

Zdravím všeci, Dnes jsem byla na plicním, a po spirometrii(kde jsem se málem pozvracela)mi doktorka řekla, že mám hodně podpůměrné výsledky, že musím přestat kouřit, objednala mě na alergologii-jestli to není astma a do Ústí nad labem na Bukov, na nějakou celotělovou pletysmografii. Nevíte prosím někdo co to obnáší? Je mi 21,a kouřím tak 10 denně,6 let. Doktorka mi ještě řekla, že když to bude astma, tak dostanu sprej, a dá se s tím dobře žít, ale jestli to bude od kouření, tak už se to bude jen zhoršovat, i při léčení. Tak nevím, vystrašila mě, ale dohromady nevím skoro nic. A ještě mi napsala Ecosal inhaler, nevíte někdo kolik je doplatek? děkuji moc, moc..
Anonymně kvůli rodině, a známým. díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.2.13 15:49

A můžete mi ještě někdo poradit, jak jste přestali kouřit vy? co vám pomohlo? Chci moc přestat, ale je to těžké, nemám skro žádnou pevnou vůli. Jo a ještě mi řekla, že když budu dál kouřit tak za pár let si dojdu stěží na záchod. Moje dítě je velká motivace, ale…

• Citovat
  • Upravit
2947
1.2.13 15:50

Neporadim, ale dik taky prestanu ;-) a jinak preji at je to „jen“ astma!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.13 15:52

Díky. Právě si říkám jak je všechno relativní, někdo kouří celý život 40 denně a je v pohodě, a já? :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
ikyki
1.2.13 15:54

Jak není vůle je to v háji, vím o čem mluvím taky žádnou nemám… na to přestat kouřit prostě není recept, je to jen v našich hlavách…držím palce ať si silnější než já :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
3419
1.2.13 15:56

Jednoduše, prostě jsem si už nezapálila ;)
A „absťáky“ byly 8o, ale nedala jsem jim šanci.
Motivace pro mě byla znovu otěhotnět, téměř denodenní dohady s mužem ohledně kouření a hlavně přání mého staršího syna andělovi a Mikuláši, aby vzkázali v nebíčku, aby si už maminka nikdy nezapálila, tak jsem tak prostě udělala :) Je to přes dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.2.13 15:57

Co zkusit třeba elektronickou cigaretu? Hodně lidí si to chválí. Vdechuješ jenom čistý nikotin a vydechuješ páru. Prodávají se i beznikotinové náplně.
Jinak manžel má taky astma, taky kuřák. Ale on se cigarety nevzdá, naštěstí pro něj má všechny výsledky dobré. Dostal dva spreje - combair a atrovent, jeden bere pravidelně, druhý při potížích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
1.2.13 15:58

Zkus nějaké ty bonbony Nicoret.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
1.2.13 15:59

No já jsem si rekla ze prestanu a prestala jsem. po 12 letech koureni krabicky denne

ale to holt nefunguje u kazdyho… kamaradka si davala do pokladnicky penize - co by jinak dala za cigara a pak za to jela na vikend do londyna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419

Jo a jinak moc držím palce, ať se to podaří, zdraví je totiž jedno z nejcenějších, proto musíme o něj pečovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Hellísek píše:
Jednoduše, prostě jsem si už nezapálila ;)
A „absťáky“ byly 8o, ale nedala jsem jim šanci.
Motivace pro mě byla znovu otěhotnět, téměř denodenní dohady s mužem ohledně kouření a hlavně přání mého staršího syna andělovi a Mikuláši, aby vzkázali v nebíčku, aby si už maminka nikdy nezapálila, tak jsem tak prostě udělala :) Je to přes dva roky.

jsi dobrá :potlesk: zkusím to, už si je nekoupím, mám doma ještě nějaký žvejky nicorette, tak si asi dam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.13 16:01
@MiriamK píše:
Zkus nějaké ty bonbony Nicoret.. :nevim:

to je celkem na nic, mám žvejky.

• Citovat
  • Upravit
3419
1.2.13 16:03
@Anonymní píše:
jsi dobrá :potlesk: zkusím to, už si je nekoupím, mám doma ještě nějaký žvejky nicorette, tak si asi dam.

Děkuju :kytka: určitě to taky dokážeš :hug:
Zkus si prostě už nezapálit, ze dne na den, z minuty na minutu, prostě už nic, žádné nikotínové žvejky, bonbonky a elektrický cigára (to je prý pěkné svinstvo).
Jakmile přijde na tebe chuť, jdi něco dělat, umýt okna, jít si zaběhat, projít se, uklízet, cokoliv. Je to hlavně v hlavě, prostě buď silná.
vím, snadno se to povídá a hůř udělá, ale jde to, uvidíš. Moc držím palce, dokážeš to! :kytka:

Příspěvek upraven 01.02.13 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
1.2.13 16:03

@Z.jev Astmatici kteří kouří mě fakt pobaví :mrgreen: Zakladatelko fakt to chce jen chtít. Je to jen v hlavě, i absťáky tam jsou. Známý, kouřil 30 denně a přestal kouřit díky biorezonanci. Neměl ani absťáky, nekouří už, ty jo, skoro rok, ono to letí :mrgreen: a to jeho partnerka hulí jak tovární komín. Jsou i pojišťovny co tuhle proceduru proplácejí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 16:10

Tak nejhorsi jsou ritualy! Vyhybej se vecem, ktere mas spojene z kourenim.
Davas si rano kafe? Tak si ho uz nedavej nebo si uvar caj. Kdyz prijdes do prace, tak prvni co udelas je, ze si zapalis? Tak ted si tam prines treba kytku, kterou budes zalivat hned, jak dorazis do prace.
Misto do kuracke hospody jdi do nekuracke. Nebo proste prvni mesic radsi nikam nechod.
Z vlastni zkusenosti vim, ze nejlespi je prestat kourit v zime. Nejlepe leden, unor. Kvuli cigarete se ti do te zimy ani nechce jen kvuli jedne cigarete. A nelakaji te letni zahradky.
Taky jsem si myslela, ze mam strasne slabou vuli, az jsem byla sama prekvapena, jak lehce slo prestat.
Abstinencni priznaky moc nebyly. Obcas jsem mela chut si zapalit, ale to jen kvuli tem ritualum. Kdyz jsem si ale predstavila, ze bych si mela jen potahnout, tak me ta chut okamzite presla.
A kdyz jsem citila, ze jsem se rozcilila, tak jsem si hned uvedomila, ze v normalnim pripade by me tato situace nechala absolutne klidnou. Uvedomila jsem si, ze je to tim nekourenim a najednou byla zlost pryc.

Drzim palce. Opravdu to neni tak tezke. I ja si myslela, ze to nikdy nezvladnu.
Musis si jen vatvorit jine nove zvyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová