Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ewalka píše:
Ahoj, tak ja brala HA asi 10 let.5 let Pramino a 5 let yaz. V červenci jsem vysadila, s tím že bychom chtěli mimi, první MS dorazila asi po 44 dnech velmi slaba, trvající tak 3 dny, další 3 cykly po 33 dnech opět velmi slaba…a teď jsem 42 DC a stale nic, ( a těhotná nejsem).Před HA jsem měla MS pravidelnou trvající cca 6-7dní. Tak nevím, jestli je to anovulace nebo mi nedorůstá děložní sliznice…jsem z toho v celku zklamaná…příště bych se asi rozhodla jinak kdybych věděla že budou takové problémy…jinak hezký den všem
Ahojda
, tak to je síla… a byla jsi už někde, aby se na Tebe podívali, nebo na spermie? Oni říkají, že i pul roku, rok se telo vzpamatovává. S tou antinou mas pravdu, je to driák. Snad se brzo zadaří, ju a děkujeme za příspěvek. My jsme v očekávání zatím první ms po vysazení. A předtím jak to bylo si moc nepamatuju, ale vím, že každý měsíc byla… asi 7 dní, ale matně matně…
Včera jsme to probírali na koleji, a prej dřív z 80% - 90% za neplodnost mohla ženská, dneska chlap… Tak nevím
svět se zbláznil, doba je uspechaná… a antikoncepce tomu dala korunu. Mě fakt příjde, že se něčím ti doktoří nechtejí zabývat a tak nasadí antikoncepci.. vsak on se ten problém uhladí, a pak se to ty zenský stejne vrátí… proste ja myslím ze to je driák, a to jsem mela nizkohormonovou Mirelle…
Kolik Ti je? jestli se můžu zeptat…
mě to uplne prekvapilo, udivilo.. kolik tu je holek mladsích jak já (a to si myslim ze jsem mlada), takze kolem 20… a 22 a porad nic.
Ahoj, ![]()
právě že mi bude letos už 30,
takže už se mi nechce nějak extra čekat…chci jěště počkat 14 dnů a pak vyrazím na gyndu. Spermie jsme zatím nevyšetřovali, na to je asi ještě brzy, protože podle ovu testu jsem ani neměla ovulaci, chci si dát do pořádku nejprve svůj cyklus a když to nepůjde ani pak, tak příjdou na řadu i ty spermie
zatím zkouším na úpravu bylinky-kontryhelový čaj, tak se uvidí…kéž by se to upravilo samo, bez dalších hormonů…
hezký den a přeji ať je u tebe vše ok ![]()
Děkuju. Tak to opravdu není na co čekat, dobrý plán, držím palec
. Ono se vlastně říká řešit to po roce. Jsem si o tom povídala s kamoskou na koleji, a divila se, kdyz jsem ji vysvetlovala co to ta ovulace je. Myslela si, že vajíčko odchází pokaždý s menstruací.
Hlavně, že doktor, řekne jj antikoncepci doporučuju… ale co to všechno způsobí s tělem to už ne. Tak třeba nasadí nejaky super prásecky a budes mít // co nevidet
.
Jsem se jen tak zeptala na gyndě… jestli mám brát na doplnění nejaké vitamíny…tak právě sestřička říkala, že nemusím, že to je nízkohormonový, ale co to ted to tělo vyvádí…
D. Přišlo mi, že tím myslela, že anti je v pořádku, a že lepší pestrá strava nez do sebe cpát syntetický vitamíny
D.
Také přeju hezký den a pozitivní změny… ![]()
Děkuju. tak snad to bude v pořádku a nebude to moc dlouho trvat…
beru jen kyselinu listovou (jako prevenci vývojových vad u plodu-rozštěpy atd.)četla jsem že po vysazení HA je dobré doplňovat nějaké vitamíny, dlouhodobé úžívání HA způsobuje avitaminózu. Jinak se snažím jíst víceméně zdravě.
Gynekoložka mě upozorňovala že to může trvat dýl, že Yaz tohle dělá, ale myslím že je to spíš individuální.
Já to právě taky četla… ale už na to nemám odkaz. Také beru jen tu listovku a jim vic ovoce a pravidelněji. Jj určitě to je individuální.
Ahoooj, tak já jsem tedy týden bez HA a musím říct, že zatím jediná věc, kterou pociťuji, je tak stokrát větší chuť k sexu…dokonce skoro přítele i přemlouvám
, ten chudák unavený z práce zvládá teď jednou denně ![]()
A další možný příznak by mohlo být to, že už nepociťuji takové chutě k jídlu a nemám přes den šílený hlad. Poslední dobou jsem snědla snad vše, co bylo poživatelné a přišlo mi pod ruku
a teď se to zklidnilo, ale jestli za to může HA, těžko říct… ![]()
@Andrea2424 taky mam vetsi chutě, ale i na jídlo…a zas za to jsem já ráda
¨
Holky jsem zvědava jak prijde ta ms, jestli vůbec… děsí me ty prispevky, jak písou, že i desítky dní nemeli ms, a az po injekci přišla… a nebo ta ovulace. Fakt to je svinstvo ty prášky… že to tak rozhazují.
Zas tu ale je i pár holek co písou, že to měli ok
. Tak snad jsme taky mezi nimi. PRotože spousta nemelo pravidelnou ms ani predtím.
Jenze kdo si to má pamatovat,,, tolika let
. Co vím, tak to bylo,,asi" v pořádku.
Ja zatim relativne taky beze zmen. Po 14 dnech hrozna chut na sex a boleni bricha(ze by ovulace?
) ted tak nejak normalka.. k terminu MS se pomalu blizim, taky jsem teda zvedava…
@Andrea2424 No cece byla prave nejvetsi asi po tech 14 dnech od poslendi MS. I prestoze me to bricho bolelo. Ted uz je to zas tak nejak normal, ale spis vic nez to byvalo, to je fakt…
@hanzy
No taky mám teď ty chutě větší…akorát mě při tom sexu trošku více pobolívá podbřišek..nevím, čím to ![]()
Ahojky, hlásím se, že u mě vše v pořádku, ms prisla, tak jak měla. Tak uvidíme jak příští měsíc, porad verim tomu ze byla nizkohormonova a neudelal mi v tele takovy maglajs, ale tak hormony jsou hormony.
A třeba nepřijde kuli něčemu jinému
![]()
Ve středu jsem byla štastná jak malý dítě
D, když ms přišla.
Jak se máte?
Ahoj, tak ja brala HA asi 10 let.5 let Pramino a 5 let yaz. V červenci jsem vysadila, s tím že bychom chtěli mimi, první MS dorazila asi po 44 dnech velmi slaba, trvající tak 3 dny, další 3 cykly po 33 dnech opět velmi slaba…a teď jsem 42 DC a stale nic, ( a těhotná nejsem).Před HA jsem měla MS pravidelnou trvající cca 6-7dní. Tak nevím, jestli je to anovulace nebo mi nedorůstá děložní sliznice…jsem z toho v celku zklamaná…příště bych se asi rozhodla jinak kdybych věděla že budou takové problémy…jinak hezký den všem